ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای توسعه زیست بوم فناوری و نوآوری در حوزه سلامت تاکنون از فعالیت ۸ شتاب دهنده دارویی در کشور حمایت کرده که تولید ۱۰۰ محصول نهایی را در پی داشته است.
ب
زیرساختهای حوزه سلامت به «دارو»، «واکســنهای انســانی»، «تجهیــزات پزشکی»، «محصولات آرایشــی و بهداشــتی»، «طــب بازســاختی» و «پروبیوتیــکهای دارویــی» مربوط میشود؛ حوزهای حساس و راهبردی که اگر مورد بیتوجهی قرار گیرد در شرایط بحرانی مثل شیوع ویروس کرونا و آنفلوآنزای فصلی و ... با مشکلات زیادی روبرو میشویم.
گامهای برداشته شده در این حوزه کم نیست و فعالان نظام سلامت کشور با کمک زیست بوم فناوری و نوآوری توانستهاند بخش بزرگی از نیازهای این حوزه را تامین کنند. یکی از این عرصههای فناورانهای که به همت سرآمدان علمی و فناوران کشور متحول شده و توسعه خوبی را تجربه کرده است، حوزه دارو و درمان است.
تولید داروهای پیچیده مورد نیاز کشور است که برای خرید هر قلم از آنها باید هزینه زیادی پرداخت کنیم، اما توانمندان علمی دست به کار شدند و با تولید داروهای مورد استفاده در کشور سعی دارند بخش زیادی از این نیازها را در داخل تامین کنند. این تلاشها هم از سوی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری مورد حمایت ویژه قرار گرفته است؛ به طوری که تاکنون از شکلگیری ۸ شتابدهنده دارویی در کشور حمایت شده و برای نظام سلامت کشور، تولید یک صد محصول نهایی را در پی داشته است.
یکی از نهادهای موثر و حامی این زیست بوم ارزشمند، ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری است.
«حمایــت از تولیــد اســتانداردهای مختلـف دارویـی»، ایجـاد مسـیر سـبز بـرای دریافـت مجوزهـای سـازمان غـذا و دارو بــرای شــرکتهای دانــشبنیــان از جملــه اقدامــات ســتاد توسعه زیســتفناوری در حوزه دارو است.
شتاب دهندهها شرکتهایی هستند که در ایدههای جدید سرمایه گذاری میکنند. آنها به صاحبان ایدهها کمک میکنند تعریفی صحیح و نمونه اولیه مناسبی از کالا یا خدماتی که قصد نوآوری در آن صنعت را دارند، ارایه دهند.