امروز پس از ۹ سال، هزارمین عمل اهدای عضو از اهداکننده مرگ مغزی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد انجام شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خراسان رضوی، مسوول فراهم آوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در حاشیه این
دکتر ابراهیم خالقی درباره سابقه اهدای عضو در استان هم اظهار داشت: نخستین عمل اهدای عضو از اهدا کننده مرگ مغزی در سال 1380 در این دانشگاه انجام شد و در این سال تنها سه اهدای عضو صورت پذیرفت؛ اما با تلاش شبانه روزی و فرهنگ سازی در زمینه اهدای عضو، این میزان در سال 98 به 125 مورد اهدای عضو رسید.
وی با بیان اینکه در هر عمل پیوند بیش از 100 نفر با هماهنگی و همکاری گروهی، تلاش می کنند، افزود: آمار اهدای عضو دانشگاه علوم پزشکی مشهد بالاتر از آمار جهانی است و پیوند کبد، کلیه، قلب، پانکراس، ریه، پیوند همزمان کلیه و کبد، کلیه و پانکراس، پوست و قرنیه و هر نوع پیوندی که در دنیا انجام می شود در دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز انجام می شود.
دکتر خالقی ادامه داد: در کل کشور تنها 5 دانشگاه توان انجام عمل پیوند عضو را دارند و دانشگاه علوم پزشکی مشهد تنها دانشگاه در ناحیه شرق و شمال شرق کشور برای اهدای عضو است.
به گفته مسوول فراهم آوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، در بسیاری از کشورها پس از شیوع بیماری کووید- 19 عمل اهدای عضو متوقف شد اما در ایران با انجام تست های ویژه، عمل اهدای عضو ادامه داشت ولی آمار آن کاهش یافت و اگر این بیماری نبود، دانشگاه علوم پزشکی مشهد قطعا در اردیبهشت و یا خرداد سال جاری به هزارمین پیوند دست پیدا می کرد.
دکتر خالقی با اشاره به اینکه تاکنون یک هزار و 550 پیوند کلیه از اهدا کنندگان مرگ مغزی در این دانشگاه انجام شده است اظهار کرد: همچنین 780 مورد پیوند کبد نیز انجام شده است که از این تعداد 363 مورد در مشهد و مابقی در شیراز انجام شده است.
وی با اشاره به اینکه 70 مورد پیوند قلب، 898 مورد پیوند قرنیه، 700 مورد پیوند پوست، سه پیوند ریه، 7 پیوند همزمان کبد و کلیه و 9 مورد پیوند کلیه و پانکراس از دیگر آمارهای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی مشهد است، بیان کرد: در مجموع 4100 نفر عضو یا بافت دریافت کردند.