به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از خبرگزاری رویترز؛ تعداد بیشتری از قانون گذاران جمهوری خواه روز پنجشنبه اعلام کردند دولت ترامپ باید به جو بایدن اجازه دهد تا به گزارشهای روزانه اطلاعاتی دسترسی داشته باشد.
بر اساس این گزارش، این اقدام اذعان ضمنی در ارتباط با این موضوع محسوب میشود که جو بایدن دموکرات به زودی و با وجود خودداری رئیس جمهور از پذیرش نتیجه انتخابات، وارد کاخ سفید خواهد شد.
بیشتر مقامات و قانونگذاران جمهوری خواه آشکارا از تلاشهای دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا برای تغییر نتیجه انتخابات از طریق یک سری دادخواستهای ارائه شده در ایالت ها، حمایت کرده اند. این دادخواستها در پی ادعاهای بی اساس رئیس جمهور در ارتباط با وقوع تقلب در انتخابات ارائه شده اند.
بر اساس گزارش دفتر معاون فرماندار ایالت آریزونا، بررسی روند شمارش دستی آراء در بیش از شش منطقه در ایالت بحث برانگیز آریزونا -جایی که در آن بایدن در بحبوحه ادامه شمارش آراء پیشتاز است- نشان دهنده اختلافاتی حزبی است. این بررسیها شامل شمارش تصادفی (رندمی) برخی از آراء میشود.
بایدن در تلاش برای پیشبرد فعالیتها و آماده شدن برای استقرار در کاخ سفید است و با پاپ فرانسیس گفتگو کرده است. این در حالی است که دموکراتها در کنگره از "شیطنت های" جمهوری خواهان انتقاد کرده و خواستار مقابله با همه گیری ویروس کرونا شده اند.
در حالی که شماری کمی از ایالتها همچنان در حال شمارش آراء هستند، بایدن در ایالتهای کافی به پیروزی رسیده و توانسته است ۲۷۰ رأی الکترال کالج (مجمع گزینندگان) را که برای رئیس جمهور شدن لازم است، را به دست آورد. همچنین بایدن با کسب بیش از پنج میلیون و ۲۰۰ هزار رأی مردمی بیشتر یا امتیاز ۳.۴ درصدی به پیروزی رسیده است.
شمار فزآیندهای از سناتورهای جمهوری خواه همانند جان کورنین، ران جانسون، جیمز لاکفورد، چاک گریسلی و لیندسی گراهام از دولت ترامپ خواسته اند تا به بایدن اجازه دسترسی به گزارشهای اطلاعاتی روزانه ریاست جمهوری را بدهد.
به صورت سنتی رئیس جمهور منتخب این گزارشهای اطلاعاتی را از جامعه اطلاعاتی دریافت میکند تا در ارتباط با تهدیدهای پیش روی آمریکا قبل از تکیه زدن بر مسند قدرت، آگاه باشد.
کورنین در گفتگو با خبرنگاران اعلام کرد: "من آن را به عنوان یک پیشنهاد پرخطر نمیدانم. فقط فکر میکنم این بخشی از روند انتقال محسوب میشود. در حقیقت، او در نهایت پیروز میشود و فکر میکنم آنها باید بتوانند به این اطلاعات دسترسی داشته باشند. " او در عین حال از گفتن این موضوع امتناع کرد که بایدن در انتخابات به پیروزی رسیده است.
این در حالی است که کوین مک کارتی عضو ارشد جمهوری خواه مجلس نمایندگان آمریکا با این ایده مخالف است.
مک کارتی با خودداری از اذعان به شکست ترامپ در انتخابات گفت:"او در حال حاضر رئیس جمهور نیست. نمیدانم در روز بیستم ماه ژانویه او رئیس جمهور خواهد بود یا خیر. "
در همین حال، گروهی متشکل از ۱۵۰ مقام سابق آمریکایی - از جمله برخی از افرادی که دولت ترامپ حضور داشتند - اعلام کردند گزارشهای روزانه اطلاعاتی برای اطمینان از تداوم فعالیتهای دولت ضروری است.
دو تن از دموکراتهای ارشد در کنگره -نانسی پلوسی رئیس مجلس نمایندگان آمریکا و چاک شومر رهبر دموکراتها در سنا- روز پنجشنبه از خودداری دولت ترامپ برای تعامل با تیم انتقال بایدن، انتقاد کرد.
رهبران دموکرات همچنین از جمهوری خواهان خواستند در تصویب قانونی برای مقابله با همه گیری کرونا و تقویت اقتصاد در هم کوبیده شده آمریکا به آنها بپیوندند.
شومر گفت: "جمهوری خواهان باید شیطنتهای خود را در ارتباط با انتخاباتی متوقف کنند که رئیس جمهور ترامپ در آن شکست خورده است و آنها باید توجه خود را به موضوعات کنونی یعنی کاهش مشکلات کشور در بحبوحه شیوع ویروس کرونا و عبور از بحران اقتصادی معطوف کنند. "
تیم انتقالی بایدن اعلام کرد بایدن که قرار است پس از جان اف کندی در دهه ۱۹۶۰ دومین رئیس جمهور کاتولیک آمریکا باشد، روز پنجشنبه با پاپ گفتگو و از او به سبب "تبریکش" قدردانی کرد.
بایدن در گفتگو با پاپ گفت خواهان همکاری با او در ارتباط با موضوعاتی همانند توجه به افراد فقیر، مقابله با تغییرات آب و هوایی و استقبال از مهاجران و پناه جویان است.
بایدن بر روی برنامه ریزی دولت خود متمرکز شده است و انتظار میرود توجهات به انتخاب افراد برای سمتهای کلیدی در کابینه اش در آستانه مستقر شدن در کاخ سفید معطوف شود. تیم او اعلام کرد بایدن قرار است روز جمعه یک نشست خصوصی با مشاوران انتقال برگزار کند، همانند همان کاری که در روز پنجشنبه انجام داد.
او ران کلین مشاور دیرینه خود را روز چهارشنبه به عنوان رئیس کارکنان کاخ سفید منصوب کرد که نخستین انتصاب مهم او محسوب میشود. انتظار میرود کلین -که مدیریت عملیات واکسن دولت آمریکا در سال ۲۰۱۴ به بیماری ابولا را بر عهده داشت، نقشی پیشرو در رویکرد بایدن به همه گیری داشته باشد که تاکنون جان بیش از ۲۴۲ هزار آمریکایی را گرفته و روز چهارشنبه نیز ۱۴۲ هزار مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا در آمریکا به ثبت رسید.
ترامپ -که توصیههای کارشناسان بهداشت عمومی در ارتباط با استفاده از ماسک و فاصله گذاری اجتماعی را نادیده گرفته است - ماه گذشته به سبب ابتلا به کووید ۱۹ در بیمارستان بستری شد. بسیاری از مشاوران ترامپ نیز به این ویروس مبتلا شدند و کوری لواندوفسکی مشاور نزدیک ترامپ روز پنجشنبه به جدیدترین مقام دولت آمریکا تبدیل شد که به ویروس کرونا مبتلا شده است.
ستاد انتخاباتی ترامپ چندین دادخواست قضایی را ارائه کرده و شمارش آراء در ایالتهای مختلف را به چالش کشیده است.
کارشناسان مسائل حقوقی گفته اند این جدال حقوقی شانس کمی برای تغییر نتیجه انتخابات دارد، و مقامات انتخاباتی ایالتی اعلام کرده اند هیچ مدرکی در ارتباط با وقوع بی نظمیهای جدی یا تقلب در انتخابات وجود ندارد.
در اقدامی که نشانه تضعیف حمایت از تلاشهای دونالد ترامپ در ارتباط با ادعای تقلب گسترده در انتخابات است، مایک دی وایت فرماندار ایالت اوهایو -که یک جمهوری خواه است که ترامپ را تأیید کرد- روز پنجشنبه در گفتگو با شبکه تلویزیونی سی ان ان اعلام کرد: "ما باید معاون رئیس جمهور سابق را به عنوان رئیس جمهور منتخب در نظر بگیریم. "
نشریه لاس وگاس ریویو ژورنال که تحت مالکیت شلدون آدلسون کمک کننده به حزب جمهوری خواه قرار دارد، با انتشار مقالهای اعلام کرد شواهدی در ارتباط با تقلب وجود ندارد و ترامپ "در تلاش برای به تأخیر انداختن یک فرآیند اجتناب ناپذیر" است.
کارل روو معاون کارکنان کاخ سفید در دولت جورج دبلیو بوش در مقالهای در روزنامه وال استریت ژورنال نوشت: "به محض پایان فرآیند دادگاه، رئیس جمهور باید با هدایت یک انتقال مسالمت آمیز و دست برداشت از شکایت ها، سهم خود را در اتحاد کشور انجام دهد. "