رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: مسیری که انقلاب اسلامی برای حضور زنان در حوزه های گوناگون تدارک دیده مسیری درست و سنجیده بوده است.
به گزارش خبرنگار واحد مرکزی خبر، علی لاریجانی در مراسم تقدیر از کارکنان زن مجلس شورای اسلامی با اشاره به برخورد جوامع غربی با زنان افزود: رفتار جوامع با زنان در طول تاریخ از ظلمی برخوردار بوده است.
وی گفت: چه غرب و چه شرق رفتار با زنان را توام با ظلم انجام داده و در یکی دو قرن اخیر که شرایط تغییر کرده نگاهی افراطی دیگری درباره برخورد با زنان و حضور آنها در جامعه بوجود آمده است.
لاریجانی افزود: شاهد هستیم که در جوامع مختلف حتی تا 70 سال پیش زنان در برخی کشورها حتی حق رای دادن نداشتند.
وی گفت: در طول تاریخ همواره دو نوع نگاه در این باره مطرح بوده یک نگاه این بوده است که زنان در حوزه خانواده مسئولیت سنگینی دارند و اداره زندگی برعهده زنان است، پس زنان باید پرده نشینی کنند و در اجتماع حضور نداشته باشند.
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: دیدگاه افراطی دیگر که در غرب بوجود آمد آن بود که حضور زنان در اجتماع باید بدون توجه به شرایط آنها باشد و در واقع یک برابری افراطی بین زنان و مردان بوجود آمد و گاهی مشاغلی را برای زنان درنظر می گرفتند که با شرایط آنان برابری نداشت و گرایشات فمینیستی امروز نشاند هنده همان رفتار است.
لاریجانی گفت: گروه نخست حضور زنان در اجتماع را نفی می کردند و گروه دوم مسئولیت زن و شان خانواده را نادیده می گرفتند که نتیجه آن بروز آسیب های مختلف هم در حوزه اجتماع و هم در حوزه خانواده بود.
وی به نظریات شهید مطهری درخصوص زن و خانواده اشاره کرد و افزود: ایشان همواره به دنبال طرحی معتدل برای حضور زنان در جامعه بود و معتقد بودند که زنان باید در منزلتی سالم در اجتماع حضور داشته باشد و باید برای حضور آنها بسترسازی شود.
لاریجانی گفت: از دیدگاه ایشان حوزه مسئولیت زنان تنها در خانواده یا تنها در جامعه لحاظ نمی شد و به گونه ای نبود که حضور آنها در اجتماع موجب غفلت زن از خانواده شود.
وی افزود: شهید مطهری معتقد بود خانه نشین کردن زنان اشتباه است و از سوی دیگر به این نکته اذعان داشتند که مدیریت مرد در خانواده وجهی مصلحتی است و اینکه مرد در برابر زن جنبه فرماندهی داشته باشد اشتباه است.
رئیس مجلس شورای اسلامی به سیره حضرت فاطمه (س) اشاره کرد و گفت: ایشان در سیره خود نهایت ادب در خانواده را رعایت می کردند که این تنها یک وجه سیره ایشان بود.
لاریجانی افزود: ایشان در حمایت از حکومت و ولی جامعه وارد صحنه شدند و این نشان می دهد که فقه اسلامی و سیره بزرگان درباره حضور زنان در جامعه، و همچنین مدیریت خانه و تربیت فرزندان دارای الگوهای متناسبی است و نگاه معتدلی به حضور زن در جامعه وجود دارد.
در پایان این مراسم از تعدادی از بانوان نمونه مجلس شورای اسلامی تقدیر شد