جو بایدن میراث دار سیاست نرمش ترامپ درباره کره شمالی است، اما درعین حال نمیخواهد به سیاست صبر راهبردی دوران اوباما بازگردد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از شبکه تلویزیونی سی ان ان، جو بایدن میراث دار سیاست نرمش ترامپ درباره کره شمالی است، اما درعین حال نمیخواهد به سیاست صبر راهبردی دوران اوباما بازگردد.
واکنش کشورهای حوزه خاور دور به پیروزی جو بایدن رئیس جمهور منتخب آمریکا جالب توجه است. در این میان کره شمالی به گونهای جالب توجه، یکی از معدود کشورهایی است که به برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و پیروزی بایدن رئیس جمهور منتخب آمریکا واکنش نشان نداده است. احتمالا جو بایدن، نامزدی نبوده است که کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی، به پیروزی او در انتخابات امید بسته بود. باید به میراث دونالد ترامپ در زمینه سیاست خارجی آمریکا در خصوص کره شمالی توجه داشت. میراث او، دیدارهای تاریخی با کیم جونگ اون و تعداد بی شماری نامه است که رئیس جمهور آمریکا آنها را نامههای عاشقانه توصیف کرده است. بیانیههایی هم در سنگاپور امضاء شد. باوجود این تلاش ها، نتیجه ملموس چندانی در عاری شدن کره شمالی از تسلیحات هستهای حاصل نشد.
کریستوفر هیل سفیر پیشین آمریکا در کره جنوبی در این خصوص گفت: دیپلماسیهای آشکار و تلویزیونی رئیس جمهور ترامپ به هیچ وجه سبب نشده است که مسئله کره شمالی در وضعیت بهتری قرار بگیرد.
جو بایدن در مناظرههای انتخاباتی از رهبر کره شمالی با عنوان "اوباش و اراذل" یاد میکرد. بعید است جو بایدن، نامزدی بوده باشد که کره شمالی ترجیح میداد پیروز انتخابات باشد. کره شمالی به انتخاب بایدن هیچ واکنشی نشان نداده است. حتی پس از آنکه بایدن در اخرین مناظره انتخابات ریاست جمهوری، کیم جونگ او را در زمره "اوباش و اراذل" خواند، بازهم پیونگ یانگ به این سخنان واکنشی نشان نداد. کره شمالی معمولا با اقداماتی تحریک کننده از رئیس جمهوران جدید آمریکا استقبال میکند. فقط سه هفته از مراسم تحلیف دونالد ترامپ در ژانویه دو هزار و هفده گذشته بود که کره شمالی موشک جدیدی را شلیک کرد. اما حالا اختلاف نظر وجود دارد دراین خصوص که آیا کره شمالی برای شلیک موشک جدیدی در شروع دوران ریاست جمهوری جو بایدن، برنامه ریزی کرده است یا خیر.
جان دیلوری استاد دانشگاه یونسی در کره جنوبی در این خصوص گفت: پیش فرض شلیک موشک این است که کیم جونگ اون به شدت تشنه توجه است و به این توجه نیاز دارد. اما به نظرم، الان وی به چنین چیزی نیاز ندارد. در حال حاضر، کیم جونگ اون به شدت بر عبور از کووید-۱۹ متمرکز است. کره شمالی از نظر اقتصادی، سال بسیار سختی داشته است.
جو بایدن رئیس جمهور منتخب آمریکا، از کره شمالی به عنوان یکی از مسائل اصلی و دارای اولویت در حوزه امنیت ملی آمریکا یاد نکرده است. این درحالی است که باراک اوباما رئیس جمهور سابق آمریکا چهار سال پیش چنین موضعی گرفته بود. تغییرات اقلیمی، ویروس کرونا و نابرابریهای جنسیتی، در کانون اصلی توجه جو بایدن قرار دارد. درعین حال، انتظار نمیرود بایدن لزوماً به سیاست "صبر راهبردی" بازگردد، به این معنا که آمریکا منتظر باشد کره شمالی به میز مذاکرات بازگردد. این سیاست، رویکرد اصلی واشنگتن در زمان مسئولیت باراک اوباما بود.
جوزف یون نماینده ویژه پیشین آمریکا درخصوص سیاست آمریکا درباره کره شمالی در این خصوص گفت: بایدن بر عاری شدن کره شمالی از تسلیحات هستهای تاکید دارد. درعین حال، او بر رویکردی تاکید دارد که آن را دیپلماسی اصولی مینامد. با این اوصاف، فکر میکنم باب تعامل بازتر خواهد شد.