کارشناسان بین المللی: یمن در معرض قحطی و گرسنگی شدیدی قرار دارد به طوری که دو سوم جمعیت این کشور نیازمند کمک فوری هستند.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما به نقل از شبکه تلویزیونی العالم؛ کارشناسان بین المللی هشدار دادند یمن در معرض قحطی و گرسنگی شدیدی قرار دارد به طوری که دو سوم جمعیت این کشور نیازمند کمک فوری هستند.
کارشناسان بین المللی در نشست شورای امنیت تاکید میکنند یمن بزودی در معرض قحطی و گرسنگی شدیدی قرار میگیرد؛ به طوری که این قحطی شدید بیش از ۱۷ میلیون نفر را هدف قرار خواهد داد.
کارشناسان بین المللی همچنین از جامعه بین الملل خواستند اقدامات سريعي در این زمینه اتخاذ کنند تا کشور یمن گرفتار قحطی نشود.
مارک لوکوک معاون دبیرکل سازمان ملل متحد گفت مردم یمن گرسنه نمیشوند بلکه کسانی آنها را گرسنه نگه میدارند.
محمد الصراف خبرنگار اين شبکه گفت بیش از ۱۷ میلیون شهروند یمنی از جمعیت ۳۰ میلیونی این کشور در معرض مرگ به دلیل قحطی و گرسنگی و کمبود شدید مواد غذایی قرار دارند. مسئولان بین المللی در نشست شورای امنیت هشدار دادند بر اثر فروپاشی تاسیسات زیربنایی یمن و کمبود شدید مواد غذایی بر اثر جنگ تحمیلی ائتلاف سعودی، این کشور با بحران شدیدی روبروست.
دیوید بیسلی مدیر اجرایی برنامه جهانی غذا در نشست شورای امنیت که از طریق ویدئوکنفرانس برگزار شد؛ هشدار داد یمن بر لبه پرتگاه قحطی و گرسنگی قرار دارد که میبایست هرچه سريعتر در این زمینه اقدامی صورت بگیرد تا از مرگ میلیونها نفر از مردم یمن جلوگیری شود.
وی از شورای امنیت خواست به این هشدارها گوش دهند قبل از اینکه فرصتها از دست برود.
دیوید بیسلی گفت «گرسنگی واقعیتی بسیار خطرناک است ما در حال حاضر در برابر شمارش معکوس فاجعهای هستیم که در یمن اتفاق خواهد افتاد. ما برای جلوگیری از وقوع قحطی و گرسنگی در یمن برای سال آینده به دو میلیارد و ششصد میلیون دلار نیاز داریم. ما باید هم اکنون اقدامی بکنیم وگرنه مردم خواهند مرد».
مارک لوکوک معاون دبیرکل سازمان ملل از نارضایتی خود در زمینه وجود نداشتن یک دیدگاه روشن برای حل بحران یمن خبر داد.
وی همچنین از دلایل فراموشی مردم یمن و اقدام نکردن برای ممانعت از وقوع قحطی و گرسنگی در این کشور تعجب کرد و گفت «بهترین راه، پرداختن اموال برای جلوگیری از وقوع فاجعه است؛ اما سازمان ملل متحد کمتر از نیمی از نیازهایی را که مردم یمن امسال به آن نیاز دارند به عنوان کمک برای آنها در نظر گرفته است.
مارک لوکوک افزود «من وقتی که به قحطی و گرسنگی فکر میکنم یک حقیقت را نمیفهمم چرا کاری برای جلوگیری از این فاجعه انجام نمیشود؟ این یک مرگ دردناک و خفت بار است ما دوسال قبل سه میلیارد دلار به عنوان کمک از کشورها دریافت کردیم، اما در سال جاری کمتر از نیمی از این مبلغ را دریافت کرده ایم. مردم یمن گرسنه نمیشوند بلکه آنها را گرسنه نگه میدارند».
خبرنگار العالم افزود: مارتین گریفیتس فرستاده سازمان ملل به یمن نیز گفت هیچ پیشرفتی برای ایجاد راه حل سیاسی و توقف جنگ صورت نگرفته است. براساس مطالعاتی که برنامه جهانی غذا قبل از همه گیری کرونا انجام داده بود تعداد یمنیهایی که امنیت غذایی آنها به شدت از بین رفته است بیش از ۷ میلیون نفر هستند و ۲۴ میلیون نفر از مردم یمن یعنی بیش از دو سوم جمعیت این کشور نیاز به کمکهای فوری دارند تا از وقوع فاجعه انسانی جلوگیری شود. این فاجعه بدترین فاجعه در جهان از چندین دهه قبل تاکنون به شمار میرود.