رئيس سازمان مديريت و برنامه ريزي آذربايجان شرقي گفت: توسعه استان آذربايجان شرقي با يك عقب ماندگي تاريخي مواجه بوده و از كريدور توسعه كشور خارج شده است.
وي با بيان اينكه ميانگين رشد اقتصادي استان نسبت به ميانگين كشوري پايين است، تركيب مشاغل صنايع استان را از عوامل پايين بودن ميانگين رشد اقتصادي استان برشمرد.
رئيس سازمان مديريت و برنامه ريزي آذربايجان شرقي ابراز داشت: در استان صنايع «هايتك» كمتري وجود دارند و صنايع عمدتا قديمي و فرسوده هستند.
وي عوامل برون استاني را هم در اين زمینه دخيل دانست و افزود: در گذشته بي توجهي هاي متعددي به استان از سوي مركز اتفاق افتاده و از طرفي برخي عوامل محيطي همچون همسايگي با تهران برخي از استان ها را به طور طبيعي در مسير توسعه قرار داده است.
بهبودي ادامه داد: همه استان هاي توسعه يافته بطور مستقيم و غيرمستقيم از امتياز نزديكي به مركز بهره مند شده اند.
وی تصریح کرد: قابليت هايي همچون ترانزيت، گمرك و راه هاي مواصلاتي زماني جزو مزيت هاي اقتصادي استان بود ولي با تغييرات شرايط و نيز تغيير شركاي تجارت خارجي كشور اين قابليت ها از استان سلب شده است.
عضو هيات رئيسه مجلس هم گفت: نمايندگان استان آذربايجان شرقي با تمام توان خود براي جبران عقب ماندگي توسعه استان تلاش مي كنند.
متفكر آزاد تقسيم كار بين نمايندگان استان را نشان از همدلي و اتحاد بين نمايندگان دانست و اين موضوع را از عوامل مهم در پيشبرد اهداف توسعه اي استان برشمرد.
وی با بیان اینکه تمركز نمايندگان در سال نخست فعاليت خود بر مسائل معيشتي و اقتصادي مردم بود، با اشاره به اولويت بندي طرح ها در مجلس و افزايش كارآيي آن، اظهار اميدواري كرد همين روال تا پايان اين دولت ادامه يافته و همكاري ها با دولت محترم منسجم و هدفدار باشد.
نماينده تبريز، آذرشهر و اسكو تصريح كرد: پيگيري پروژه ها جزو فعاليت هاي روزمره نمايندگان است و از سازمان مديريت و برنامه ريزي استان تقاضا داريم با ارائه گزارش ها و تحليل هاي به هنگام نمايندگان را در پيگيري دقيق تر اين پروژه ها ياري كند.