سنجد تلخ، گیاهی است که برگ، گل، دانه و میوه آن به عنوان دارو استفاده میشود.
خانم دکتر آموزگار خواص برگ، دانه، روغن دانه و برگهای سنجد تلخ را برشمرد و عنوان کرد: چای برگ سنجد تلخ منبع آنتی اکسیدان، آمینو اسید، اسید چرب و مواد معدنی است و دانه آن جلوگیری کننده از عفونت، بهبود دید و کاهش سرعت پیری است. همچنین برگهای آن برای کاهش فشار خون و کلسترول، کنترل بیماریهای قلبی و عروقی و ضد پیری استفاده شده و روغن دانه آن بعنوان اکسپکتورانت عمل کرده و در آسم، آنژین قلبی و کلسترول بالا نقش درمانی دارد.
وی افزود: از دیگر خواص روغن سنجد میتوان به خاصیت آنتی اکسیدانی آن اشاره کرد. از دیگر خواص این روغن گیاهی کند کننده سرعت زوال عقل در پیری، کاهنده احتمال بروز سرطان و عوارض ناشی از داروهای شیمی درمانی، تقویت کننده سیستم ایمنی، درمان زخم معده، روده و رفلاکس معده به مری بوده و مصرف خوراکی آن سبب کاهش خشکی چشم و شب کوری میشود.
وی ادامه داد: سنجد تلخ منبع غنی از ویتامین C، A، E، بتاکاروتن، مواد معدنی، آمینواسید و اسید چرب است که به صورت موضعی در درمان زخمهای پوستی، زخم بستر، آفتاب سوختگی، اگزما، خشکی پوست و آکنه و در مصارف غذایی در ساخت ژله، آب میوه و سسها و در مصارف آرایشی در محصولات ضد پیری کاربرد دارد.
خانم دکتر آموزگار تأکید کرد: این گیاه دارویی خاصیت ضد انعقاد دارد و با داروهای ضد انعقاد با احتیاط باید مصرف شود.