ویروس نیپا یکی دیگر از کشنده ترین و مهلک ترین ویروس هایی است که اخیرا در جهان شیوع یافته است. اما ویروس نیپا چیست؟
بر اساس نتایج مطالعه دانشمندان امریکایی بر این باورند که ویروس نیپاه که از خفاشها به انسان منتقل میشود، میتواند منجر به شیوع یک بیماری کشنده جدید شود. کارشناسان هشدار دادند که در بنگلادش و هند، جایی که هر ساله مبتلایانی به ویروس نیپاه شناسایی میشوند، این بیماری با سرعت بیشتری در حال ظاهر شدن و پیدا شدن تعداد بیشتر مبتلایان است.
علاوه بر این، اگر قبلا تصور میشد که ویروس نیپاه در مناطقی با میوههای فراوان منتشر میشود، اکنون این پیش شرط نیست. دانشمندان میگویند شیوع میتواند در هر قسمت از جنوب شرقی آسیا رخ دهد.
ویروس نیپا میتواند التهاب مغز یا بیماریهای تنفسی را تحریک کند. این بیماری به افرادی که میوه با بزاق حیوان آلوده میخورند منتقل میشود.
عفونت به راحتی به عنوان مثال ویروس کرونا از شخص به فرد دیگر منتقل نمیشود، اما ویروس در خفاشها میتواند تغییر کند. هیچ درمانی و واکسنی برای این بیماری وجود ندارد، میزان مرگ و میر این ویروس ۹۰ درصد است.
بیماری ناشی از ویروس نیپا بسیار نادر است اما شیوع آن سریع و واگیردار است. این ویروس در انسان به سرعت خود را به مغز رسانده و علاوه بر ایجاد عفونت و دیگر آسیب های بدنی تاثیرات شدید روانی مانند توهم و عدم تعادل روحی فرد می شود.
سازمان جهانی بهداشت تحقیق بر روی بیماری ناشی از ویروس نیپا را از اولویت بسیار اضطراری محققان در جهان اعلام کرده است.
معمولا به این بیماری عفونت «زونوتیک» گفته می شود و در حیوانات قابل مشاهده است. بیماری همچنین از خفاش و خوک به انسان منتقل می شود، البته این ویروس از انسان به انسان هم قابل انتقال است. پزشکان اعلام کرده اند اگر کنترل این ویروس به خوبی انجام نشود امکان دارد به شهرهای دیگر از جمله مومبای پایتخت تجاری هند برسد.
تب شدید، سردرد و حالت تهوع از علائم ابتلا به این ویروس است. واکسن مخصوص برای پیشگیری از این بیماری هنوز کشف نشده است. حالت تهوع و رفتارهای غیرطبیعی از علایم ابتلا به ویروس نیپا به شمار می رود.
این ویروس نخستین بار در سال ۱۹۹۸ میلادی در منطقه«کامیون سون نیپا» در مالزی مشاهده شد و به نام آن منطقه (نیپا) نامگذاری شده است. شیوع این ویروس سال ۲۰۰۱ و ۲۰۰۷ در ایالت بنگال غربی در شمال غربی هند گزارش شده است. مقامات بهداشتی از مردم خواسته اند از تماس با خوک و حضور در اماکنی که خفاش وجود دارد خودداری کنند.
همه ازین وضعیت خسته شدیم...زندگی پر استرس و ناآرام
این ویروس ها شده صلاح کشورهای پیشرفته.
هرکشور با کشف یه نوع ویروس و اماحان آن به روی مردم بیچاره قدرت خودرا می سنجند.
دیگه برای کاهش جمعیت دنیا نیاز به جنگ از طرف دولتها و سیاستمداران و پولداران نیست.
این ویروس ها کافیه.
خدا لعنتشون کنه.
هرچه علم پیشرفته میشه ،بدبختی مردم عادی هم زیادتر میشه