برداشت چای ترش از مزارع شهرستان دلگان آغاز شد .
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز سیستان و بلوچستان، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان دلگان گفت : این شهرستان با 700 هکتار سطح زیر کشت چای ترش، قطب تولید این محصول در کشور است.
شهناز رفعت پور ، میانگین برداشت چای ترش از هر هکتار را 800 کیلوگرم اعلام کرد.
رفعت پور با اشاره به این که سطح زیر کشت این محصول در دلگان نسبت به سال قبل 100 هکتار افزایش داشته است، افزود: پیش بینی می شود تا پایان فصل برداشت ، 560 تن چای ترش در این شهرستان برداشت و روانه بازار مصرف شود.
مدیر جهاد کشاورزی دلگان گفت: کاشت ، داشت و برداشت چای ترش در دلگان به ازای هر هکتار برای سه نفر ایجاد اشتغال کرده است .
رفعت پور افزود: به علت نبود صنایع فرآوری و بسته بندی، دلالان دیگر استانها، چای ترش دلگان را خریداری و پس از فرآوری و بسته بندی با برند دیگر استانها وارد بازار مصرف میکنند و ارزش افزوده آن هم نصیب مردم منطقه نمیشود.
وی اظهار داشت: چای ترش این شهرستان علاوه بر بازارهای داخلی اصفهان، بیرجند، تهران، یزد، کرمان، بیرجند و مشهد به کشور روسیه نیز صادر میشود.
شجاعی فرماندار دلگان نیز گفت: برای حمایت از چایکاران دلگانی و کوتاه شدن دست واسطه ها، اتحادیه تعاونی روستایی سیستان و بلوچستان با همکاری صندوق کارآفرینی امید در ماه های گذشته اقدام به کلنگزنی احداث یک باب کارخانه فرآوری و بسته بندی چای ترش با ظرفیت بسته بندی سالانه حدود 700 تن از این محصول در دلگان کرده است.