رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: برداشت پنبه از هزار و ۳۰۰ هکتار مزرعه استان آغاز شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان شمالی؛ یوسفی رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی با بیان اینکه برداشت
یکی از پنبه کاران مانه و سملقانی، در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، هزینه بالای کاشت، نگهداری و برداشت محصول پنبه، کیفیت پایین بذر و پایین بودن قیمت خرید این محصول را از عمده مشکلاتشان عنوان و اظهار داشت: این موضوع موجب شده پنبه کاران به سمت کشتهای جایگزین همچون پیاز روی بیاورند.
اگر چه خراسان شمالی جز پنج استان برتر در زمینه تولید طلای سفید در کشور است، اما بررسیهای میدانی خبرگزاری صدا و سیمای خراسان شمالی نشان میدهد در صورت توجه نکردن به این بخش، دیری نخواهد پایید که کشاورزان پنبه کار یا محصول جایگزین را کشت کنند و یا مزارع پنبه استان به باغ و ویلا تبدیل شود.
یکی از کشاورزان پنبه کار خراسان شمالی با اشاره به افزایش هزینههای تولید محصول پنبه در مقایسه با سایر محصولات گفت: ما بذر بدون کُرک پنبه را کیلویی بیست و پنج هزار تومان خریداری میکنیم، اما پنبه را کیلویی هفت الی ۱۰ هزار تومان میفروشیم.
یکی دیگر از کشاورزان پنبه کار گفت: کشت پنبه همانند سابق مقرون به صرفه نیست. زیرا از هر هکتار بین سه و نیم الی پنج تن پنبه برداشت میشود که با قیمت فعلی ارزش آن حدود سی میلیون تومان است، اما ارزش محصول پیاز در هر هکتار بین صد الی صد و ده میلیون تومان است بنابراین کشاورزان دیگر تمایلی به کشت پنبه ندارند.
پنبه کاری را میتوان جزء پایه از چرخه اشتغال در زمینه ریسندگی هم دانست، زیرا در زنجیره اشتغال این محصول رانندگان، کارگران وجین کار، کارگران برداشت محصول، کارگران کارخانههای فرآوری پنبه، کارخانههای ریسندگی و بافندگی و نساجی و نیز فروشندگان پارچه قرار دارند.
پنبه کار باسابقه دیگری از مسئولان دولتی خواست تا از خام فروشی محصول پنبه در استان و صادرات آن جلوگیری کنند، زیرا خروج این محصول از کشور باعث میشود ما تولیدات همچون نخ پنبه را که از پنبه تولید شده با قیمت بالا وارد کنیم.
کشاورز پنبه کار دیگری از افزایش قیمت سموم دفع آفات و کودهای شیمیایی گلایه داشت و آن را عاملی برای افزایش هزینههای تولید پنبه ذکر کرد.
پیش بینی شده است که در سال زراعی جاری تولید وش پنبه در خراسان شمالی ۲۳ درصد افزایش یابد.
میانگین تولید این محصول در هر هکتار دو هزار و ۸۰۰ کیلوگرم است که در مجموع ۲۰ هزار و ۷۰۰ تن وش پنبه از سطح پنبه زارهای استان برداشت میشود.