نشریه الریاض نحوه اعلام نتیجه انتخابات آمریکا را بازگو کننده دو دستگی دانست و تاکید کرد این دو دستگی و زیر سوال بردن سلامت انتخابات، در تاریخ آمریکا بی سابقه است.
یوسف القبلان در یادداشتی با عنوان «انتخابات یا مبارزه» در روزنامه الریاض چاپ عربستان نوشت: انتخابات ریاست جمهوری آمریکا یک موضوع داخلی و جهانی است. واقعیت قطعی آن است که هر دو حزب جمهوری خواه و دموکرات، منافع آمریکا برایشان اولویت اول تا هزارم را دارد. هرچند مسائل داخلی تاثیر بیشتری بر نتیجه انتخابات دارد، اما پیگیری آن در سطح جهان طبیعی است. علت این امر قدرت، جایگاه و میزان اثرگذاری آمریکا است. دو دستگی و زیر سوال بردن سلامت انتخابات که اخیرا شاهد آن بودیم، بی سابقه است.
آمریکا پیش از آغاز انتخابات با مشکلات سیاسی و مردمی دست و پنجه نرم میکرد. پاندمی کرونا، تاثیر آن بر مردم و اقتصاد و معضل نژادپرستی همگی مردم آمریکا را تحت فشار قرار داد و باعث تند شدن گفتمان سیاسی و رسانهای شد. این شرایط، ناگزیر بر نتیجه انتخابات تاثیر گذاشته است. این نتیجه، بازگو کننده دو دستگی در آمریکا است. زیرا رسانهها خبر پیروزی جو بایدن، نامزد حزب دموکرات را اعلام کردند، اما دولت این خبر را اعلام نکرد، زیرا ترامپ به روند شمارش آراء اعتراض کرد.
جدالهای لفظی پیش از برگزاری انتخابات از جمله آن دو مناظره نیز به نارضایتیهای مردم آمریکا دامن زد. ترامپ که پیشینهای غیرسیاسی داشت، در سخنرانی ها، توئیتها و کنفرانسهای خبری اش از لحن تند استفاده میکرد. او رسانهها را نه فقط رقیب بلکه دشمن مردم میدانست. بایدن نیز در نخستین مناظره رفتار غیرمنتظره داشت و از زبان نامناسب استفاده کرد. گمانه زنیها حاکی از آن بود که وی توان مناظره با ترامپ را ندارد.
ال ساندی مایسل در کتاب «انتخابات و احزاب سیاسی آمریکا» نوشته است: تعداد کمی از مردم آمریکا و اندکی از شهروندان دیگر کشورها فرآیند انتخابات آمریکا را درک میکنند. میزان شرکت در انتخابات آمریکا در مقایسه با اکثر کشورهای دموکراتیک بسیار پایین است. شاید علت این امر رقابت محدود در سراسر این کشور باشد؛ زیرا فقط دو حزب جمهوری خواه و دموکرات شانس پیروزی واقعی را دارند. این در حالی است که تعداد زیادی از شهروندان آمریکا به هیچ یک از این دو حزب وابستگی ندارند.
به خواننده این مقاله پیشنهاد میکنم این کتاب را بخواند تا با ماهیت فرآیند انتخابات آمریکا و ابعادی از آن که از نظر نویسنده نیاز به اصلاحات دارد، آشنا شود.
نویسنده این کتاب نامزد سابق کنگره است و ۱۵ کتاب درباره احزاب سیاسی و انتخابات منتشر کرده است.