معاون سیاسی، امنیتی استانداری اردبیل گفت: با تشکیل یک چارت سازمانی متناسب با پدافند غیرعامل مرکز کشور بصورت مشخص و منسجم می توان از میزان خطرات احتمالی کاست.
وی با بیان اینکه این سیستم با نواقصی همچون چارت سازمانی مواجه است، افزود: باید با بررسی های لازم این سیستم بصورت سیستماتیک و با رویه یکپارچه به تناسب مرکز کشور دارای امکانات و تجهیزات مدرن باشد و از یک قانون واحد تبعیت کند.
معاون سیاسی استاندار اردبیل تصریح کرد: استان اردبیل آمادگی لازم را برای هر گونه خطرات احتمالی دارد و پدافند غیر عامل یکی از اساسی ترین اقداماتی است که در شرایط ضروری باید آمادگی لازم را داشته باشیم که در رابطه با مناقشات کشورهای همسایه شمال کشور تدابیر لازم برای هرگونه خطرات پدافند غیر عامل اندیشیده شده است.
وی افزود: با توجه به اینکه استان اردبیل دارای اقلیم سرد و کوهستانی است و خطرات احتمالی در مناقشات شمال استان در رابطه با قره باغ پیش بینی می شد که خوشبختانه تدابیر لازم در رابطه با گاز و آب مشکلی نخواهیم داشت.
معاون سیاسی، امنیتی استانداری اردبیل گفت: در رابطه با شرایط بحرانی و خطرات احتمالی تدابیر لازم پدافند غیر عامل استان اندیشیده شده است، گرچه آب کشاورزی و آب شرب ۳۰۰هزار نفر در شمال استان و محدوده میل مغان جز دغدغه های مسوولان بود که بخوبی مدیریت شد و نگرانی در این رابطه وجود ندارد.
وی با بیان اینکه وجود نیروگاه هسته ای کشور ارمنستان در نزدیکی مرز کشور موجب نگرانی حوزه رودخانه ارس مردم شده است افزود: احساس نگرانی در بین مردم استان و استان های همسایه که گفته می شد پساب این نیروگاه به آب ارس می ریزد با پیگیری های انجام شده این ادعا رد شده و هیچ گونه آلودگی در رودخانه ارس وجود ندارد.
در این جلسه معاون قرارگاه پرتويي سازمان پدافند غيرعامل کشور نیز گفت: ایجاد امنیت و آرامش در مرزهای شمال استان اردبیل جز الویت های اصلی ماست که پیشگیری و چگونگی برخورد با خطرات احتمالی باید آموزش داده شود تا از گزند هر گونه آسیب احتمالی در این محدوده در امان باشیم.
مسعود عبداله زاده اظهار کرد: مباحث نظامی ما در مرزها تقویت شده و موضع ما در رابطه با جنگ آذربایجان و ارمنستان مشخص است و در این رابطه نگرانی متوجه مردم و منطقه نمی شود.
وی با بیان اینکه با تشکیل قرارگاه پدافند غیر عامل وظایف دستگاه ها و کمیته ها در استان مشخص می شود بیان کرد: ۱۰ کمیته تخصصی با مشارکت دستگاه ها و ارگان های مختلف معین شده و وظایف و منشور این کارگروه ها بصورت شفاف مشخص شده است.
عبداله زاده گفت: قرارگاه پدافند غیرعامل در استان اردبیل مانند استان های هسته ای کشور در اردبیل راه اندازی می شود و اعتبار لازم نیز جهت تجهیز این قرارگاه باید تخصیص داده شود.
در این جلسه سردار بابا زاده فرمانده سپاه حضرت عباس(ع) استان و مدیرکل پدافند غیر عامل استانداری نیز پیشنهاد و دیدگاه های خود را ارایه کردند و در ادامه کارگاه های آموزشی از سوی کارشناسان پدافند غیر عامل کشور در رابطه با ضرورت تشکیل قرارگاه پرتوی پدافند غیرعامل در استان اردبیل برگزار شد.