مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان: مردم و خیّران استان حدود ۲۱۰میلیون تومان در طرح پویش آجر به آجر به ساخت و نوسازی مدارس کمک کردند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین، جوانبخت در گفتگوی ویژه خبری شبکه قزوین تعداد خیّران مدرسه ساز استان ر
وی افزود: امسال به دلیل شیوع کرونا جشنواره خیران مدرسه ساز برگزار نشد و در قالب پویش آجر به آجر از خیران استان دعوت کردیم حتی به قیمت یک آجر در ساخت و نوسازی مدارس سهیم شوند.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان قزوین خاطرنشان کرد: مردم و خیران استان حدود 210میلیون تومان در طرح پویش آجر به آجر به ساخت و نوسازی مدارس کمک کردند.
وی افزود: از هزار و 785کلاس درس حدود 1294کلاس درس نیاز به مقاوم سازی و 1186کلاس هم نیاز به تخریب و بازسازی دارد.
جوانبخت تصریح کرد: بیشترین مدارس استان که نیاز به مقاوم سازی دارد در شهرستان های بوئین زهرا، البرز و ناحیه یک قزوین مستقر هستند.
وی افزود: از 236هزار دانش آموز استان حدود 15درصد از دانش آموزان در مدارس غیرمستحکم درس می خوانند.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان قزوین با بیان اینکه در جریان مشارکت 50درصدی خیّران در سال99 چهل و چهار خیر در امر مدرسه سازی در استان مشارکت کردند گفت: با مشارکت این خیّران 33مدرسه نوسازی می شود و خیران تعهد کردند که 236کلاس درس تا شهریور 1400 به بهره برداری برسد.
وی افزود: به طوری کلی 300خیّر در سطح استان وجود دارد که این تعداد خیّر با جمعیت استان تناسب ندارد و نیارمند مشارکت همگانی مردم و خیران برای توسعه و نوسازی فضاهای آموزشی هستیم.
جوانبخت خاطرنشان کرد: باید فرهنگ مدرسه سازی را در میان مردم استان به ویژه دانش آموزان استان تبلیغ و ترویج کنیم.
وی افزود: خیّران حدود 30درصد و دولت نیز حدود 70درصد در ساخت و نوسازی مدارس استان مشارکت کردند.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان قزوین گفت: امسال 50میلیارد تومان برای تکمیل 44پروژه اعتبار در نظر گرفته شده که 70درصد از این بودجه تأمین شده و 30درصد باقیمانده نیز از سوی دولت تأمین می شود.
وی افزود: تا کنون اعتبارات ملی برای نوسازی مدارس استان صد در صد تحقق یافته است.
جوانبخت با بیان اینکه از سال76 تا کنون 1100واحد آموزشی ساخته شده است، گفت: 26درصد از مدارس استان هنوز دو شیفته هستند و باید به استاندارد تک شیفته برسند.
وی افزود: 75پروژه 12، 18و20 کلاسه در شهرک های اقماری استان نیازمندیم که ساخت آنها 500میلیارد تومان هزینه دربردارد.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان قزوین با اشاره به اینکه همایش خیران مدرسه ساز در استان برگزار شد، گفت: هر سال دو تن از خیران شاخص استان در قالب چاپ کتاب و یا تولید محتوای بصری به مردم معرفی می شوند
وی افزود: بر اساس سند تحول بنیادین آموزش و پرورش باید مدارس سبز داشته باشیم و به همین منظور یک پروژه در آبگیلک آغاز شده که ساخت آن بیش از 35میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد و تا دو سال آینده به بهره برداری می رسد.
جوانبخت خاطرنشان کرد: یک نمونه مدرسه سبز در استان ساخته می شود و در ساخت سایر مدارس باید شاخص ها و ویژگی های مدارس سبز اعمال شود.
وی افزود: امسال 235کلاس درس و سال آینده نیز 200کلاس به فضاهای آموزشی استان اضافه می شود.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان قزوین به موضوع گرمایش مدارس استان نیز اشاره کرد و گفت: در حال حاضر 9615 کلاس درس استانداردسازی گرمایشی شده اند و 750کلاس درس نیز به زودی استانداردسازی گرمایشی می شوند.
وی افزود: استانداردسازی گرمایشی نخست از روستاها شروع شده و دیگر در مدارس روستایی از بخاری های نفتی استفاده نمی شود.
جوانبخت گفت: 750کلاس درس شهرهای استان نیز در صورت تحقق بودجه استانداردسازی گرمایشی می شوند.
وی افزود: حدود 25درصد مدارس استان هوشمندسازی شده و هر کلاس درس برای هوشمندسازی حدود 35میلیون تومان هزینه نیاز دارد و برای تحقق این موضوع نیازمند کمک خیران و بودجه آموزشی استان هستیم.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان قزوین با بیان اینکه حدود 45مدرسه فاقد سرویس بهداشتی است گفت: این مدارس عمدتا دانش آموز نداشتند و با توجه به مهاجرت معکوس در استان باید با همکاری نهادهای ذیربط این مدارس تا سال آینده به سرویس بهداشتی مجهز شوند.
وی افزود: حدود 21کانکس استاندارد در سطح استان به مدارس اختصاص دارد و به زودی این مدارس به ویژه در شهرک دانش که 4 الی 5 به کلاس تجهیز شده و کانکس ها جمع آوری می شود.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان قزوین گفت: در شهرک دانش یک مدرسه 12کلاسه دیگر دیگر نیز بنا می شود.
وی افزود: در طرح آجر به آجر که حدود 2ماه است آغاز به کار کرده حدود 210میلیون تومان جمع آوری شده است و مردم از طریق شماره حساب های منتشر شده می توانند در ساخت مدارس مشارکت کنند.