در آستانه مذاکرات روز دوشنبه
ابراز خوش بینی سازمان ملل درباره گفتگوهای لیبی در تونس
فرستاده سازمان ملل به لیبی درباره گفتگوهای طرفین جنگ در لیبی به میزبانی تونس با هدف رسیدن به یک نقشه راه برای برگزاری انتخابات ابراز خوش بینی کرد.
به گزارش
سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از خبرگزاری فرانسه از تونس، استفانی ویلیامز، فرستاده سازمان ملل متحد به لیبی، روز یکشنبه درباره گفتگوهای لیبی که روز دوشنبه در تونس با هدف رسیدن به یک نقشه راه برای
برگزاری انتخابات در این کشور قربانی هرج و مرج آغاز خواهد شد، ابراز خوش بینی کرد.
لیبی در حال حاضر میان دو قدرت رقیب، يعني دولت وفاق ملی در غرب، مستقر در طرابلس، پایتخت این کشور که سازمان ملل متحد آن را به رسمیت میشناسد و قدرت تحت سیطره ژنرال خلیفه حفتر، مرد قدرتمند شرق لیبی که بخشی از پارلمان لیبی و عقیله صالح، رئیس آن از او حمایت میکنند، تقسیم شده است.
گفتگوها در پایتخت کشور همسایه تونس با شرکت ۷۵ نفر از نمایندگان دو قدرت رقیب لیبی از جمله اعضای پارلمان طبرق در شرق لیبی و شورای عالی دولتی واقع در غرب این کشور و همچنین شرکت کنندگانی به انتخاب سازمان ملل متحد به منظور تلاش برای خارج کردن لیبی از بحران، انجام خواهد شد.
این گفتگوها بعد از ماهها آرامش نسبی در این کشور که بعد از سقوط رژیم معمر قذافی، دیکتاتور سابق لیبی در سال ۲۰۱۱ دچار هرج و مرج شده است، انجام میگیرد.
دو طرف اصلی در بحران ماه گذشته توافقنامه آتش بسی تاریخی امضا کردند که برای از سرگیری تولید نفت، که از نظر اقتصادی و پیشرفت در مذاکرات سیاسی برای لیبی حیاتی است، راه را باز میکند.
استفانی ویلیامز در کنفرانس مطبوعاتی در پایتخت تونس اعلام کرد این نشست بعد از سالها هرج و مرج و بی ثباتی ”فرصتی منحصر به فرد“ است. وی با ترغیب شرکت کنندگان به ”آمدن به مذاکره با روحیهای آشتی جویانه به منظور آمادگی برای اعطای امتیاز برای مصلحت لیبی“، افزود ”ادامه این وضع ممکن نیست“.
وی همچنین گفت ”انتخابات باید هدف نهایی در اینجا باشد. ما به نقشه راهی واضح برای حرکت به سوی برگزاری انتخابات نیاز داریم“ که راه حل ”اعطای مشروعیت به نهادهای مختلف“ است.
روند سیاسی در لیبی که از توافقنامه شرکت در مغرب در دسامبر ۲۰۱۵ به این طرف بارها متوقف شده است، با حمله ژنرال حفتر که از آوریل ۲۰۱۹ تا ژوئن ۲۰۲۰ به تلاش بی ثمری به منظور تصرف طرابلس دست زد، تضعیف شده است. دو طرف رقیب با تشویق سازمان ملل متحد در ماه سپتامبر با جلسات موضوعی از جمله با موضوع نهادی در مغرب، با موضوع نظامی در مصر و با موضوع سیاسی در سوئیس به میز مذاکره بازگشتند.