سیستان و بلوچستان ، توانمند در تامین گوشت قرمز مورد نیاز کشور
سیستان و بلوچستان ، پتانسیل تامین گوشت قرمز مورد نیاز کشور و رفع مشکل گرانی و بی ثباتی بازار عرضه این کالای اساسی را دارد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز سیستان و بلوچستان، معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری
در نشست کارگروه ساماندهی مبادلات مرزی استان گفت: با توجه به قاچاق دام زنده به کشورهای مجاور ، گره گرانی و کمبود بازار گوشت کشور تنها به دست سیستان و بلوچستان می تواند برطرف شود.
ماندانا زنگنه افزود: مشکلات اقتصادی این روزها سبب شد تا مقام معظم رهبری برای برطرف کردن مشکلات به مسئولان و مدیران فرمایشاتی را ابلاغ فرمایند لذا امروز همه باید برای تحقق آن ها و نقش آفرینی استان در مسیر این فرمایش اقدام کرده و گام های موثر مستمری بردارند.
وی ادامه داد: گوشت قرمز و نبود ثبات در بازار آن یکی از مشکلاتی این روزهای کشور به شمار میرود و این در حالی است که سیستان و بلوچستان به سبب ظرفیتهای مرزی، پتانسیل آن را دارد تا بتواند با تامین گوشت قرمز مورد نیاز کشور مشکلات گرانی و بی ثباتی بازار عرضه این کالای اساسی مردم را رفع کند و بخشی از دغدغههای جامعه و رهبری را کاهش دهد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری سیستان و بلوچستان افزود: سیستان و بلوچستان از امتیاز هم مرزی با دو کشور افغانستان و پاکستان بهره میبرد و این دو کشور هم در امر پرورش و صادرات دام سبک و سنگین فعالیت فراوانی دارند.
وی ادامه داد: با توجه به مقوله قاچاق دام زنده از مرزهای غربی و جنوب غربی به خارج ایران، سیستان و بلوچستان میتواند با واردات دام از ولایت نیمروز افغانستان و ایالت بلوچستان پاکستان در کنار دام تولیدی داخلی نیاز کشور به گوشت قرمز را تامین کند.
زنگنه بیان کرد: در این استان ۲۱۵ واحد پروار بندی گوساله وجود دارد که در هر دوره پروار میتوانند بیش از ۷۵ هزار راس گوساله را پروار کنند و این در حالی است که در بخش روستایی هم نزدیک به دو هزار و ۲۵۱ واحد پرواربندی کوچک روستایی ایجاد شده تا استان در مجموع از وجود دو هزار ۴۶۶ واحد پرواربندی دام سبک و سنگین بهره ببرد.
وی تاکید کرد: این ظرفیت میتواند بخش اعظمی از نیاز گوشت قرمز کشور را فراهم کند.
زنگنه گفت: سال گذشته ۲۳ هزار و ۳۰۰ تن گوشت قرمز دام داخلی در استان تولید شد و در کنار آن از محل واردات دام هم ۱۱ هزار و ۱۰۰ تن گوشت قرمز به دست آمد تا مجموع میزان گوشت قرمز تولیدی استان به ۳۴ هزار و ۴۰۰ تن برسد.
وی تاکید کرد: این تنها بخشی از توان سیستان و بلوچستان در تامین بازار گوشت قرمز کشور است.
وی افزود: تحقق این هدف نیازمند امتیازهای ویژهای است که در بعد ملی باید به استان اختصاص پیدا کند و با محقق شدن آن علاوه بر تامین گوشت قرمز مورد نیاز کشور و ثبات در عرضه این کالای اساسی، تضمین سلامت گوشت عرضه شده در بازار، ذبح شرعی و قانونی دام و ایجاد اشتغال پایدار برای حداقل ۲۲ هزار نفر در استان را میتوان بخشی از پیامدهایی دانست که برای استان و کشور به ارمغان میآید.