به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاری فرانسه ، به گفته مقامات گواتمالا، روستایی در شمال این کشور بر اثر رانش زمین تقریبا به طور کامل در زیر گل و لای مدفون شده است.
الخاندرو جیاماتی، رئیس جمهور گواتمالا در کنفرانسی مطبوعاتی گفت: «براساس ارقام غیررسمی برآورد میشود که دست کم ۱۵۰ نفر جان خود را از دست داده یا ناپدید شده اند.» وی افزود به علت سیل و رانش زمین و و قطع شدن جادههای ارتباطی، روز پنجشنبه امکان اعزام تیمهای امداد فراهم نبود، اما روز جمعه یک گروه نظامی توانست وارد این منطقه شود و عملیات جستجوی بازماندگان احتمالی از زیر آوار را آغاز کرده است.
طوفان «اتا» با درجه سختی چهار براساس مقیاس پنجگانه «سفیر-سیمپسون»، سه شنبه گذشته با بادهایی به سرعت ۱۴۰ کیلومتر در ساعت وارد این کشور شد و به تدریج پس از عبور از نیکاراگوئه و هندوراس از شدت آن کاسته شد. مقامات دولت منطقهای ایالت چیاپاس که از فقیرترین ایالتهای این کشور محسوب میشود و در مرز با گواتمالا قرار دارد، امروز در بیانیهای از جان باختن حدود بیست نفر از مردم به علت طغیان آب رودخانه و سیل خبر داد.
بنا بر اعلام مرکز طوفانهای امریکا، انتظار میرود که این طوفان روز یکشنبه وارد کوبا شود. همچنین طوفان جنوب شرقی مکزیک، جامائیکا، جزایر کیمن و جنوب فلوریدا را تهدید میکند.در نیکاراگوئه دهها خانه به زیر آب رفته است؛ اما مقامات این کشور هنوز آماری از تلفات یا خسارات ناشی از این طوفان در این کشور اعلام نکرده است.
به گفته مقامات هندوراس، در این کشور هشت نفر بر اثر فرو ریختن خانه هایشان در زیر آوار مدفون شدند یا سیل آنها را با خود برده است. اما ممکن است آمار تلفات افزایش یابد. دره سن پدرو سولا، دومین شهر بزرگ و پایتخت صنعتی هندوراس، روز جمعه همچنان دچار آب گرفتگی و سیل بود و بیش از هفت هزار نفر از ساکنان این شهر به پناهگاهها انتقال یافته اند.
در پاناما، بیشتر خسارات در استان چیریکی در مرز کاستاریکا گزارش شده است و پنج نفر از جمله سه کودک بر اثر رانش زمین در این شهر جان خود را از دست داده اند. امدادگران به علت قطع شدن جادههای ارتباطی و پلها برای رسیدن به منطقه سیل زده دچار مشکل هستند و بیم آن میرود که شمار قربانیان افزایش یابد.
در کاستاریکا بر اثر فرو ریختن یک ساختمان در مرز پاناما، دو نفر جان خود را در زیر آوار از دست دادند. در کاستاریکا بر اثر سیل شدید به ویزه در ساحل اقیانوس آرام، حدود بیست جاده مواصلاتی قطع شده است و ۱۴۰۰ نفر خانه هایشان را ترک کرده و به پناهگاهها منتقل شده اند. در السالوادور یک ماهیگیر قربانی بدی شرایط جوی شد و مقامات در اقدامی پیشگیرانه مناطق سیل زده را تخلیه و حدود ۱۷۰۰ نفر را به جاهای امن انتقال دادند.
به گفته گروه کارشناسان «مجمع بین المللی تغییرات اقلیمی» (IPCC)، تغییرات اقلیمی موجب افزایش دمای آبهای سطح اقیانوسها شده است که این امر به ایجاد طوفان و بارشهای شدید کمک میکند.