پایان قرنطینه خانگی چه شرایطی دارد؟
با شیوع دوباره ویروس کرونا در کشور، شاید خودما یا اطرافیان ما به این ویروس مبتلا شویم؛ مدت زمان قرنطینه و در ارتباط نبودن با بیمار مسئله مهمی است که برای همه ما سوال شده و ذهن اطرافیان بیمار را درگیر کرده است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما؛ در این گزارش مطالبی از جمله اقدامات لازم برای افراد مبتلا به کرونا، زمان پایان قرنطینه، نقش آزمایش در پایان قرنطینه خانگی و زمان شروع و پایان قرنطینه افرادی که با بیمار در ارتباط بوده اند برای شما ارائه شده است.
اقدامات لازم در هنگام قرنطینه خانگی برای افراد مبتلا به کووید ۱۹
• در خانه بمانید مگر برای مراجعه به پزشک.
• علائم خود را بررسی کنید؛ در صورت بروز علائم حاد (مانند مشکل در تنفس)، به دنبال مراقبتهای فوری پزشکی باشید.
• در صورت امکان در اتاقی جداگانه خود را قرنطینه کنید.
• در صورت امکان از سرویس بهداشتی جداگانه استفاده نمایید.
• از تماس با سایر افرادی که در خانه زندگی میکنند و حیوانات خانگی خودداری نمایید.
• وسایل شخصی مانند فنجان، حوله و سایر وسایل خود را به صورت اشتراکی استفاده نکنید.
• در هنگام تماس با دیگران از ماسک استفاده نمایید.
زمان پایان قرنطینه بر اساس علائم (در افراد مبتلا به کووید ۱۹)
شواهد جمع آوریشده، از تشخیص زمان پایان قرنطینهٔ خانگی و اقدامات احتیاطی لازم برای بیماران، بر اساس علائم پشتیبانی میکند. به طور خاص، محققان گزارش دادهاند افرادی که COVID-۱۹ خفیف تا متوسط دارند، حداکثر ۱۰ روز پس از شروع علائم خود و افراد مبتلا به بیماری حادتر یا افرادی که نقص ایمنی شدید دارند، حداکثر تا ۲۰ روز بعد از شروع علائم دیگر ناقل نیستند.
پس بیماران کووید-۱۹ که دارای علائم بوده و برای مراقبت به منزل فرستاده شدهاند، در صورتی که سه مورد زیر وجود داشته باشد میتوانند قرنطینه خانگی را پایان دهند:
• حداقل ۲۴ ساعت از قطع شدن تب، بدون استفاده از تببر گذشته باشد.
• علائم بیماری (مثل سرفه و تنگی نفس) بهبود یافته باشد. از دست دادن حس بویایی و چشایی ممکن است تا هفتهها یا ماهها پس از بهبود نیز باقی بماند، بنابراین نیازی نیست که برای پایان قرنطینه تا بهبود این علامت صبر کنید.
• از شروع علائم بیماری حداقل ۱۰ روز* گذشته باشد.
* تعداد کمی از مبتلایان به نوع شدید بیماری ممکن است بیش از ۱۰ روز ناقل باشند، که در این صورت زمان قرنطینه شدن تا ۲۰ روز بعد از شروع علائم افزایش مییابد. در این باره با کارشناسان کنترل عفونت و متخصص بیماریهای عفونی مشورت نمایید.
بیماران مبتلا به کووید ۱۹ که نتیجه تست PCR شان مثبت شده، اما هیچگاه علائمی نشان ندادهاند، در صورتی که حداقل ۱۰ روز از تاریخ اولین آزمایش تشخیص مثبت آنها گذشته باشد و هیچ بیماری بعدی نداشته باشند، به شرط آنکه بدون علامت بمانند، میتوانند به قرنطینه خانگی پایان دهند. در صورتی که بعد از مثبت شدن آزمایش، علائم بروز پیدا کردند، طبق توصیههای دادهشده به (بیماران کووید-۱۹ که دارای علائم بوده و برای مراقبت به منزل فرستاده شدهاند) عمل کنند.
نقش آزمایش در پایان قرنطینه خانگی و سایر اقدامات احتیاطی و پیشگیرانه
آزمایش RT-PCR میتواند به عنوان روشی برای پایان قرنطینه در افرادی که دارای نقص ایمنی شدید هستند، در نظر گرفته شود؛ در این باره باید با متخصصان بیماریهای عفونی مشورت کرد.
برای سایر افراد، پایان قرنطینه بر اساس آزمایش توصیه نمیشود به جز در مواردی که شخص میخواهد زودتر از زمانی که در بخش قبل (زمان پایان قرنطینه بر اساس علائم) گفته شد، قرنطینه را پایان دهد.
در این روش نیاز است که آزمایش متوالی از حداقل دو نمونه نازوفارنژیال (پشت بینی) که به فاصلهٔ ۲۴ ساعت گرفته شده، منفی باشد.
تمام نتایج آزمایش باید قبل از پایان قرنطینه نهایی شده باشند.
توجه داشته باشید که در بعضی شرایط ممکن است توصیههایی که در رابطه با پایان قرنطینه به افراد مبتلا به کووید ۱۹ داده میشود با توصیههای داده شده به افرادی که در معرض ویروس قرار گرفته و یا مشکوک به کرونا هستند، مغایر باشد.
مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای آمریکا (CDC) قرنطینه تا ۱۴ روز پس از قرار گرفتن در معرض ویروس را توصیه می کند که این بر اساس مدت زمان لازم برای ایجاد بیماری در صورت آلودگی است؛ بنابراین، این امکان وجود دارد که فرد مبتلا به کووید ۱۹ زودتر از شخص مشکوک به کرونا، قرنطینه را پایان دهد.
اقدامات لازم قرنطینه خانگی برای افرادی که با بیماران مبتلا به کووید ۱۹ درتماس بودند
هر کسی که در تماس نزدیک با شخص مبتلا به کووید ۱۹ بوده است، باید تا ۱۴ روز پس از تماس با شخص بیمار در خانه بماند.
هر چند هر کس که در تماس نزدیک با شخص بیماری بوده است که:
• در طی سه ماه گذشته بیمار بوده است و
• بهبود یافته است و
• علامتی ندارد (به عنوان مثال سرفه و تنگی نفس)
نیازی به ماندن در خانه و قرنطینه ندارد.
در تماس نزدیک بودن با شخص بیمار به چه معنا است؟
• بیشتر از ۱۵ دقیقه یا بیشتر در فاصلهٔ دو متری یا کمتر با شخص بیمار باشید.
• در خانه مراقب فردی بیمار باشید.
• تماس فیزیکی با شخص مبتلا داشته باشید (بغل کردن یا بوسیدن).
• وسایل شخصی آنها مانند قاشق و چنگال، لیوان و … را استفاده کنید.
• قطرات تنفسی از طریق عطسه یا سرفهٔ شخص بیمار و یا از طریق دیگری روی شما فرود بیاید.
زمان شروع و پایان قرنطینه در افرادی که با شخص بیمار در تماس نزدیک بوده اند
این افراد می بایست تا ۱۴ روز بعد از آخرین تماس با شخص مبتلا به کووید ۱۹ در خانه بمانند و قرنطینه شوند.در تمام موقعیتهای زیر، حتی اگر نتیجهٔ آزمایش شما منفی شود یا احساس سالم بودن داشته باشید، باید قرنطینه خانگی را رعایت کرده و در منزل بمانید؛ زیرا علائم ممکن است ۲ تا ۱۴ روز بعد از در معرض ویروس قرار گرفتن بروز یابند.
با مطالعهٔ موقعیتهای زیر، میتوانید از زمان پایان قرنطینه خانگی آگاه شوید؛ به خاطر داشته باشید که اگر قرنطینهٔ شما ظهر شروع شده باشد، زمان پایان قرنطینه هم ظهر آخرین روز است.
موقعیت شمارهٔ یک: در تماس نزدیک با شخص مبتلا بودهاید و دیگر با آن شخص در تماس نخواهید بود.من در تماس نزدیک با شخص مبتلا به کووید ۱۹ بودهام، و تا زمانی که آن شخص بیمار باشد با او در تماس نخواهم بود (به عنوان مثال همکار، همسایه یا دوست)
زمان پایان قرنطینه در این موقعیت: تاریخ آخرین تماس نزدیک با آن شخص + ۱۴ روز = زمان پایان قرنطینهٔ شماموقعیت شمارهٔ دو: در تماس نزدیک با شخص مبتلا بودهاید یا با آن شخص زندگی میکنید، اما میتوانید از او دوری نمایید.من با شخص مبتلا به کووید ۱۹ زندگی میکنم (هماتاقی، همسر، اعضای خانواده)، و آن شخص در اتاقی جداگانه در قرنطینه به سر میبرد. از زمان قرنطینه شدن آن شخص با اون در تماس نزدیک نبودهام.
زمان پایان قرنطینه در این موقعیت: تاریخ زمان قرنطینه شدن آن شخص (شخص بیمار) + ۱۴ روز = زمان پایان قرنطینهٔ شماموقعیت شمارهٔ سه: در قرنطینه به سر میبرید و در حین قرنطینه دوباره در تماس نزدیک با شخصی بیمار بوده اید.من با شخصی بیمار زندگی میکنم و از آنجایی که در تماس نزدیک با او بودهام قرنطینهٔ ۱۴ روزهٔ خود را شروع کردم. اگر در حین قرنطینه دوباره با شخص بیمار در تماس نزدیک باشم چه کنم؟ یا اگر شخص دیگری در خانه مبتلا شود چه؟ آیا باید قرنطینه را از اول شروع کنم؟
بله؛ لازم است از تاریخ آخرین تماس نزدیک با هر فرد بیمار دوباره خود را قرنطینه کنید. هر زمان که شخصی جدید در خانه به کووید ۱۹ مبتلا شد و شما در تماس نزدیک با او بودید، باید قرنطینه را از اول شروع کنید.
زمان پایان قرنطینه در این موقعیت:
تاریخ آخرین تماس دوباره با شخص بیمار + ۱۴ روز = زمان پایان قرنطینهٔ شماموقعیت شمارهٔ چهار: با شخص بیمار زندگی میکنید و نمیتوانید از تماس نزدیک با او خودداری کنید.من در خانه با شخص بیمار زندگی میکنم و نمیتوانم از آن دور باشم، زیرا از او مراقبت میکنم و اتاقی جداگانه برای قرنطینهٔ او نداریم.
شما باید تا زمانی که شخص بیمار است از سایر اشخاصی که بیرون از خانه هستند دوری کرده و بعد از پایان قرنطینهٔ شخص بیمار به مدت ۱۴ روز خود را قرنطینه کنید.
زمان پایان قرنطینه در این موقعیت: تاریخ پایان قرنطینه خانگی شخص بیمار + ۱۴ روز = زمان پایان قرنطینهٔ شماافراد مشکوک به کووید-۱۹ یا افرادی که علائم خفیف دارند
این افراد می بایست:
• اگر جداسازی در مرکز درمانی امکانپذیر نباشد، خودقرنطینگی را رعایت کنند.
• بهداشت دست را مرتب انجام دهند.
اگر دستها از لحاظ ظاهری آلودهاند، آنها را با آب و صابون شسته و اگر آلودگی ظاهری ندارند، آنها را با محلول شستشوی برپایه الکل ضدعفونی کنند.
• فاصله حدود یک متری خود را با افراد حفظ کنند.
• تا حد امکان از ماسک پزشکی استفاده نمایند.
ماسک باید حداقل روزی یکبار عوض شود. افرادی که نمیتوانند ماسک بزنند، باید بهداشت تنفسی را رعایت نمایند. به این معنی که در هنگام سرفه یا عطسه کردن، دهان و بینی خود را با دستمال کاغذی یکبار مصرف بپوشانند و بلافاصله پس از استفاده آن را دور بیندازند و دستانشان را بشویند. یا اینکه در زمان سرفه و عطسه کردن از آرنج تا شده خود برای پوشاندن دهان و بینی استفاده نمایند.
• از آلوده کردن سطوح با ترشح بزاق، خلط یا تنفس خود بر روی آنها خودداری نمایند.
• تا حد امکان با بازکردن در و پنجرهها جریان هوا و تهویه را در فضای زندگی خود بهبود بخشند.
افراد ارائه دهندهٔ مراقبتهای درمانی در منزل
کسانی که از افراد مشکوک به کووید-۱۹ و یا افرادی که علائم خفیف دارند، مراقبت کرده و یا در فضای مشترک با این افراد زندگی میکنند باید:
• بهداشت دست را به طور مرتب انجام دهند.
اگر دستها از لحاظ ظاهری آلودهاند، آنها را با آب و صابون شسته و اگر آلودگی ظاهری ندارند، آنها را با محلول شستشوی برپایه الکل ضدعفونی کنند.
• در صورت امکان، فاصله حدود یک متری را از فرد آلوده رعایت کنند.
• زمانیکه با فرد آلوده در یک اتاق هستند، از ماسک پزشکی استفاده نمایند.
• هر ماده آلوده به ترشحات تنفسی (دستمالهای یکبارمصرف) را بلافاصله دور انداخته و سپس دستها را بشویند.
• با بازکردن پنجرهها تا حد امکان جریان هوا و تهویه را در محل زندگی خود افزایش دهند.
مطالب مربوط به کرونا باید به روز باشند این مطلب یکسال ازش گذشته و دیگه هیچ ارزش علمی نداره با توجه به تغییرات روزانه برخورد با کرونا شما هم لازم است پا به پای علم روز دنیا پیش بروید
مطالب یکسال پیش ممکن است اطلاعات غلط را به خواننده القا کند
لطفا بی خیال نباشید .. تشکر
امیدوارم خداوند مهربان به همه ما قبل از سلامتی آرامش بده تا بتونیم دوران قرنطینه ویروس کرونا رو بگذرونیم تا بسلامتی برسیم
بنده و خانومم و ی دونه پسرمون باهم تقریبا هرکدوم بفاصله 24ساعت کرونا مثبت شدیم به ترتیب هرکدوم دوشب تب شدید و بعداز اون یک روز هم بیرون روی داشتیم از اونجایی که حتی دارو هم مصرف نکردیم فقط برای بچه 10ساله شربت استامینوفن تب بر هر 4ساعت بهش دادیم در کنار این وضعیت ویتامین cجوشان و مولتی ویتامین به اضافه DC مصرف میکنیم از چهارم شهریور 1400......
پیشنهاد میکنم مایعات فراوان مثل آب دمنوشهای گرم
بهترین دمنوش پیشنهادی جهت جلوگیری از گرفتگی ریه مقداری کندر و پونه و نبات و نصف لیموترش تازه استفاده شود
مورداستفاده بعدی دراین دوران آب میوه طبیعی حتی اگر بمقدار کم هم باشد روزانه آب هویج آب سیب سبز
سبزیجات خیلی عالی بصورت سالاد مغزکرفس کاهو خیار وکمی لیموترش میل کنین.
غذای گرم حداقل 6وعده در روز بصورت سوپ یا خوراک لوبیاو قارچ هرچه نمکش کمتر باشه بهتر بدون نان وبرنج
میوه هم شابلون سیاه سیب سبز پسته خام شبرنگ هلو بسیار عالی هستن .
بعد سه روز بچمون خوب خوب شده خودم بعداز پنج روز کاملا حالم خوب شده ولی اون انرژی قبل رو هنوز بدست نیاوردیم خانومم ولی مقداری حالت تهوع دارن هنوز ولی در کل حالشون بهتر از روزهای قبل هستش دوستان اگر هم خبری شد بازم شما در جریان روند قرنطینه خانگی اطلاع رسانی خواهم کرد دوستدار شما خانواده 3نفره تنها از ایران گیلان بندر انزلی حتی دارویی که دکتر برای کرونا برای ما نسخه پیچیده نتونستیم بگیریم ولی حالمون خوبه خداروشکر
من سه روز پیش علائم بدن درد و ضعف و بیحالی که بعد از چند ساعت تبدیل به مشکلات گوارشی یعنی اسهال و نفخ و آروغ زدن های همراه با بوی تخم مرغ از دهن رو تجربه کردم این علائم با نوشیدن دمنوشهای نعناع پونه و سوپ و مایعات در روز کمتر شد و در روز سوم کاملا خوب شدم هنوز تو قرنطینه هستم هر دو دز واکسن هم زدم دکتر نرفتم ولی مشکوک به کرونا هستم به نظرتون لازمه خودم و خانواده ام تست بدیم؟ قرنطینه رو هم باید ادامه بدم؟
لطفا برای رضای خدا راهنمایی بذل کنید
اجرکم عندالله تعالی
بنده 11روزه که کرونا گرفتم خودمو قرنطینه کردم تو خونه دیگه هیچ علائمی ندارم خونواده رو فرستاده بودم خونه مادر خانمم میخواستم قرنطینه رو تمومش کنم ایا باید همه خونه رو ضد عفونی کنیم یا فقط وسائلی که استفاده کردم ؟
اگر دو نفر کرونا داشتند و طی دوره قرنطینه در تماس نزدیک بودن و یکی از آنها به فاصله دو تا سه روز زودتر بهبود پیدا کرد، تکلیف چیست آیا شخص بیماری که هنوز خوب نشده باید از شخصی که به تازگی خوب شده و شخص بیمار نیز از او مبتلا شده بوده، جدا شده و قرنطینه گردد.