رهگیری رد خون قربانیان حوادث تروریستی اروپا
تعرض عمدی به مقدسات مسلمانان و حمایت تمام قد از آن، سپس ایجاد بستر برای واکنشهای افراطی و زدنِ برچسب اسلامی به این حملات و ایجاد موج اسلام هراسی بخشی از سناریو غرب در حوادث تروریستی اخیر است.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ روز دوشنبه این هفته، وین پایتخت اتریش شاهد یک حمله تروریستی بود. مهاجمان مسلح به شش مکان مختلف در مرکز وین حمله کردند. در این حادثه چهار نفر جان باخته و ۱۵ نفر زخمی شده اند.
گروه تروریستی تکفیری داعش حدود ۴۸ ساعت بعد از این حمله، در پیامی "تلگرامی" مسئولیت این حادثه تروریستی را پذیرفت؛ مسئولیتِ آن لحظاتِ سختی که اروپاییها گاه و بیگاه تجربه میکنند!
سباستین کورتس صدراعظم اتریش پس از این حادثه در مقابل دوربینها ظاهر شد و گفت: «جمهوری اتریش و به ویژه وین، هم اکنون ساعات بسیار سختی را تجربه میکند. ما در وین قربانی حملات تروریستی شده ایم».
اما باید کمی عقبتر برویم. میتوان گفت آتش این حادثه تروریستی در چهارشنبه هفته گذشته از سوی رئیس جمهور فرانسه روشن شد. وی با حمایت از توهین به پیامبر اعظم (ص) در نظام آموزشی این کشور، آتش این خشونت را روشن کرد.
در این باره آقای سعید خطیب زاده، سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان، ضمن محکوم کردن حملات تروریستی اخیر در اروپا به تاثیرگذاریِ "رفتار تحریک آمیز" و "نفرت آفرینِ" مقامات غربی در بروز این حوادث اشاره کرده و نوشته: «حادثه تاسفبار وین بار دیگر نشان میدهد که تروریسم و افراطگرایی مرز نمیشناسد و جایگزین شدن عقلانیت با نفرتپراکنی و تحریک، موجب تولید دور باطلی میشود که تنها فضا را برای گسترش گرایشهای افراطی و خشونتطلبانه مهیا میکند».
برخی رسانهها و کارشناسان رفتار مقامات اروپایی را این گونه تحلیل کرده اند: "تعرض عمدی به مقدسات مسلمانان و حمایت تمام قد از آن"، سپس"ایجاد بستر برای واکنشهای افراطی"؛ و بعد از آن، "زدنِ برچسب اسلامی به این حملات و ایجاد موج اسلام هراسی و مظلوم نمایی خودشان". همانگونه که هایکو ماس وزیر خارجه آلمان پس از این حادثه بیان کرده: «واقعا ما در مورد حملات وین شوکه شدیم «تروریسم اسلامگرایانه»، دشمن جامعه آزاد ماست. ما حتما باید در این مبارزه با «تروریسم اسلامگرایانه» در سطح بین المللی نیز وارد شویم و این مسئله یکی از مسائل مهم ما برای همکاری از جمله با شریکمان، آمریکاست».
انتساب رفتار خشونتبار این گروههای تروریستی به مسلمانان در حالی صورت میگیرد که اتفاقا این کشورهای اروپایی "بهشت امن تروریست ها" هستند و مثل یک "خودی" از آنها حمایت کنند. موضوعی که سید حسن نصر الله دبیر کل حزب ا... لبنان در سخنرانی اخیرش در این هفته به آن اشاره کرد: «بیایید از همین ده سال گذشته یعنی از سال ۲۰۱۱ تا کنون سخن بگوییم؛ شما تمامی تسهیلات جهان را در اختیار این گروههای تروریستی قرار دادید؛ کسانی که اندیشهای متفاوت دارند و یا در کشور شما کار میکنند برای گرفتن یک روادید کارشان دشوار است! اما کسانی که اندیشه تکفیری و تروریستی دارند تمام درهایتان به رویشان باز است و از آنها حمایت میشود. شما ورود آنها را به سوریه و عراق تسهیل و به آنها کمک تسلیحاتی و مالی کردید و کاری کردید که آنها دارای تجربه و روح جنگندگی شوند».
شاید اروپا تصور نمیکرد، خواب شومی که برای منطقه غرب آسیا دیده؛ به دامن خودش سرایت کند. بوریس جانسون، نخست وزیر انگلیس در مهر ماه سال ۹۵ درباره این سرایت گفته بود: «وقتی که افراط گری خشن داعش در حال فوران در کل خاورمیانه است ما به طرزی اجتناب ناپذیر شاهد سرایت این بحران به شهرهای آلمان، فرانسه، بلژیک و البته در کشورمان انگلیس هستیم».
علاوه بر حمایت مالی، سیاسی و نظامی اروپا از گروههای تروریستی همچون داعش، این قاره، شهروندانِ اروپایی را هم به این تفکر سوق داده است. در منابع خبری آمده حدود ۶ هزار نفر از اعضای گروه تروریستی داعش "اروپایی" هستند.
این آمار را فیلیپ بوایا مدیر کل امور حقوق بشر و حاکمیت قانون در دبیرخانه پارلمان اروپا در سال ۲۰۱۵، اعلام کرده؛ البته گفته میشود این آمار، بیشتر از اینهاست و زنان اروپایی را که عروس داعش شده اند شامل نمیشود.
برخی کارشناسان اروپایی از این ایدئولوژی افراطی _ تروریستی با عنوان "ایدئولوژی پهپادی" یاد میکنند. یعنی وقتی ایجاد میشود، دیگر مرز نمیشناسد و مثل پهپادها میتواند از مرزها عبور کند؛ مثلا به وطن خودش باز میگردد...، همچون بازگشت داعش به اروپا (!)
در این باره کارشناس سیاست خارجی شبکه خبری فرانس ۲۴ گفته: «ما اکنون با «ایدئولوژی پهپادی» روبرو هستیم. امروز ایدئولوژی افراط گرایی مرزی ندارد و این امکان وجود دارد که کشورهای اروپایی و از جمله فرانسه پس از انتشار کاریکاتورهای موهن، از سوی افرادی که از طریق اینترنت
و توسط ترویج دهندگان نفرت جذب این گروهها و ایدئولوژی شان شده اند، مورد حمله قرار بگیرند».
درباره سابقه غرب در حمایت از گروههای تروریستی، این نکته قابل توجه است که این حمایت به گروهای تروریستی _ تکفیریای همچون داعش محدود نمیشود؛ "آغوش گشودنِ" کشورهایی همچون فرانسه برای تروریست ها، از دههها قبل با پناه دادن به سرکردگانِ گروهک تروریستی منافقین سابقه داشته است.
چنان که برنارد کوشنر، وزیر امور خارجه سابق فرانسه در گردهمایی این گروهک در پاریس گفته بود، این گروهک در کنار مقامات فرانسوی مثل "خانواده" زندگی میکنند: «مدت زیادی است همه ساله در کنار شما هستم. بسیار خوشحالم. این نشستها اکنون به نوعی دیدار خانوادگی تبدیل شده است.»
"مثلِ خانواده"، تروریستها را در آغوش میکشند و پرورش میدهند؛ با رفتار تحریک آمیز به شعله ور شدن آتش خشونت دامن میزنند و در هنگامه وقوع حوادث تروریستی در کوچه و خیابانهای اروپا آن را به گردن مسلمانان میاندازند.
نمایشِ تکراریای که حادثه تروریستی این هفته وین اولین آن نبود و به نظر میرسد آخرین آن هم نباشد، چرا که سیاست کهنه مقامات اروپا بر همین ریل در حال حرکت است و میتوان رد خون قربانیان حوادث تروریستی اروپا را روی لباس مقامات سیاسی این کشور پیدا کرد.
گزارش از : حسنیه سادات شبیری خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما