یک کارشناس مسائل آمریکا نظرسنجیهای انتخاباتی را در آمریکا ناموفق توصیف کرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، آقای حامد موسوی در استودیو گفت و گوی ویژه خبری ۴ شنبه شب شبکه دوم سیما افزود: نظر سنجیهای ۲۰۲۰ آمریکا مانند انتخابات ۲۰۱۶ از ضریب خطای بالایی دریافتند که عمده علت خطا در نظر سنجیها تلفنی بودن آنهاست، زیرا طرفداران حزب دموکرات بیشتر تحصیل کرده هستند و احتمال شرکت در پاسخگویی و نظر سنجی تلفنی بیشتر است.
وی باکم سواد خواندن طرفداران ترامپ گفت: به این علت نظرسنجیهای انتخاباتی امسال آمریکا هم مانند سال ۲۰۱۶ با خطای بسیار همراه شده البته در بسیاری از ایالات کلیدی هنوز آمار قطعی استخراج نشده است.
آقای موسوی گفت: رای دهی فیزیکی طرفداران ترامپ و امتناع از پُست کردن آراء آنها سبب شد تا روزهای آغاز انتخابات با آراء بیشتری برای ترامپ مواجه شویم، اما با شمارش آراء پستی که توسط طرفداران بایدن به ثبت رسیده بود شاهد برگشت آراء به نفع بایدن شدیم و همین موضوع شائبههایی درباره تقلب در انتخابات را کلید زد.
عضو هیأت علمی دانشکده علوم سیاسی دانشگاه تهران گفت: نزدیک بودن فاصله آراء تنها به نفع ترامپ است.
آقای محمد جمشیدی افزود: در یک هفته گذشته روند جدیدی در نظرسنجیهای انتخاباتی آمریکا مشاهده شد، زیرا آرای بایدن با ریزش اندک همراه شد و آرای ترامپ با نوسان به سمت بالا در حرکت بود.
وی ادامه داد: از آنجا که فاصله نظرسنجیهای کاندیداهای انتخاباتی امریکا در شش ایالت از ۱۲ ایالت چرخشی (swing state) به زیر یک درصد میرسید که این خود خبر از بی معنی بودن نظرسنجی و وجود حاشیه خطا در نظرسنجی میدهد و این اتفاق به نفع ترامپ است و نشان میدهد که اوضاع ترامپ آن قدرها هم که میگویند خراب نیست.
آقای جمشیدی گفت: در حال حاضر وضع بایدن با شمارش آرای پستی رو به بهبود است، اما این اتفاق به معنای پیروزی قطعی نخواهد بود.
وی ادامه داد: رأی گیری در آمریکا به گونهای است که اگر فاصله آراء در یک ایالت بسیار کم و ناچیز باشد و یکی از کاندیداها (بازنده) درخواست بازشماری آراء را کند، آراء دوباره بازشماری میشود که در نتیجه معمولاً تعداد رأیهای نفر برنده به نفع نفر بازنده ریزش خواهد داشت. پس اگر ترامپ در برخی ایالات که آرای کمتری دارد درخواست بازشماری دهد آرای بایدن به نفع ترامپ ریزش خواهد کرد.
این کارشناس افزود: ترامپ اگر نتواند از طریق قانونی پیروز انتخابات شود سعی میکند ماجرا را به کف خیابان بکشاند، از این رو امروز هم درباره تقلب، صحبتهایی کرد.
آقای جمشیدی در ادامه از رفتار سیاسی آمریکاییها با ایران پس از انتخابات گفت: نباید توقع داشته باشیم که حتی اگر بایدن پیروز انتخابات شود رفتار و سیاستی متفاوت در قبال ما داشته باشد. بایدن هم به سیاست فشار حداکثری معتقد میباشد و ممکن است درباره تحریمها ژستی خاص بگیرد، ولی تحریمها را کاهش ندهد.
وی ادامه داد: برداشته شدن تحریم ورود وزیرخارجه کشورمان خوب است، اما مشکلی از ما رفع نمیکند. آمریکاییها قصد برداشتن تحریمها را ندارند.