در شرایط کرونایی
توصیه های کارشناسان برای برداشت زعفران
کارشناسان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی برای برداشت و پر کردن گل زعفران توصیه هایی را به کشاورزان اعلام کردند.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز خراسان جنوبی، معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان گفت: با توجه به
شیوع کرونا و مشکلاتی که درخصوص تامین نیروی کارگری وجود دارد، امسال باید پروتکلهای بهداشتی در جمعآوری محصول و باز کردن گل زعفران رعایت شود.
محمدرضا اکبری افزود: فعالیتهای مرتبط با برداشت، پَر کردن، خشک کردن و بستهبندی زعفران نیازمند نیروی کار زیاد است که بخشی از این اقدامات در محیطهای بسته انجام می شود.
وی گفت: در تمامی مراحل تهیه این محصول باید پروتکلهای بهداشتی برای پیشگیری از شیوع ویروس همهگیر کرونا مورد توجه ویژه کشاورزان و بهره برداران قرار گیرد.
اکبری تاکید کرد: کارگران برداشت گل زعفران باید قبل از ورود به مزرعه نسبت به رعایت دستورالعملهای بهداشتی توجیه شوند و دستهای خود را با آب و صابون شست و شو دهند.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی افزود: همچنین کارگران باید در زمان برداشت محصول، رعایت فاصله اجتماعی حداقل یک و نیم متری با کارگر مجاور را رعایت کنند.
اکبری افزود: برای برداشت گل زعفران در خراسان جنوبی دستگاهی برای این منظور در برخی شهرستانها وجود دارد که امسال از طریق رایزنی که با پارک علم و فناوری استان انجام شده برای برداشت زعفران بدون دخالت دست و با کیفیت بهتر از این دستگاه استفاده خواهد شد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان گفت: این شرکت اعلام آمادگی کرده هزار دستگاه برداشت زعفران به کشاورزان ارائه کند.
وی با بیان اینکه خراسان جنوبی رتبه نخست کیفیت محصول زعفران را در کشور دارد گفت: زعفرانکاران با رعایت پروتکلهای بهداشتی و خشک کردن محصول در مکان و محیط مناسب، استفاده نکردن از حشرهکش در محیط مربوطه و استفاده از توریهای ابریشمی برای خشک کردن محصول، کیفیت زعفران استان را حفظ کنند.
خراسان جنوبی رتبه دوم سطح زیر کشت زعفران را پس از خراسان رضوی داراست و رتبه نخست کیفیت محصول زعفران را در کشور دارد.