آغاز مبارزه پاییزه با آفات درختان سیاه ریشه در مازندران
مبارزه پاییزه با آفات و بیماریهای سیاه ریشه از فردا ۱۵ آبان در مازندران آغاز میشود.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیمای مرکز مازندران؛ مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی مازندران گفت: این مبارزه تا تا هفته نخست آذر و پس از ریزش ۷۰ درصد برگهای این درختان ادامه دارد.
عبدالرحمن زاغی، مهمترین عوامل بیماری زای درختان میوه هسته دار را لکه غربالی، لب شتری (پیچیدگی برگ هلو)، شانکر باکتریایی و سفیدک سطحی دانست و افزود: بیماریهای لکه سیاه و سفیدک حقیقی درختان هسته دار مانند سیب و گلابی و آنتراکنوز و بلایت باکتریایی گردو نیز از بیماریهای رایج باغات سیاه ریشه هستند.
او همچنین آفت سپردار سفید توت، شته، مگس گیلاس، کرم آلو، کرم سیب، زنبور آلو و گوجه سبز و لیسه درختان میوه را از دیگر آفات در باغات سیاه ریشه برشمرد و گفت: مبارزه پاییزه با این آفات در باغات سیاه ریشه به صورت تلفیقی شامل مبارزه زراعی، مکانیکی و شیمیایی در زمان مناسب و با در توجه به شرایط آب و هوایی هر منطقه توصیه میشود.
بیشتر بخوانید:
زاغی افزود: شخم سطحی زمینها، مبارزه مکانیکی با آفت سپردار سفید توت شامل پاک کردن تنه و شاخههای کلفت آلوده با اسفنج یا اسکاچ نرم، برس کشیدن و جمع آوری آن، قرار دادن گونی و یا کارتن دور تنه و شاخههای اصلی درختان آلوده به لاروهای زمستانگذاران کرم سیب و جمع آوری و معدوم کردن آن در اواخر زمستان از راههای کنترل پاییزه آفات و بیماریهای درختان سیاه ریشه هستند.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران به باغداران توصیه کرد: با توجه به اطلاعات هواشناسی و اطمینان ازنداشتن بارندگی ۲۴ تا ۴۸ ساعت پس از سمپاشی، با کارشناسان حفظ نباتات و کلینیکهای گیاهپزشکی مشاوره و با دریافت نسخه گیاهپزشکی، برای مبارزه اقدام کنند.