با وجود تکنولوژیهای جدید و کارخانههای متعدد نساجی، در برخی نقاط کشور همچنان نخهای پشمی برای فرشهای دستباف را کارگاههای رنگرزی سنتی یا بویاخانا رنگ میکنند.
به گزارش گروه عکس خبرگزاری صدا و سیما : با وجود تکنولوژیهای جدید و کارخانههای متعدد نساجی، در برخی نقاط کشور همچنان نخهای پشمی برای فرشهای دستباف را کارگاههای رنگرزی سنتی یا بویاخانا رنگ میکنند. رنگرزی سنتی به رنگرزی اطلاق میشود که در آن بدون دخالت عوامل صنعتی و مواد شیمیایی بصورت جوشانیدن کلافهای پشمی، نخی و یا ابریشمی با دستهای از گیاهان دارای رنگینه با ثبات انجام میگیرد.
تبریز از قدیم الایام مرکز فرش دستباف بوده است و به این دلیل مشاغل مرتبط با فرش نیز از رونق بسیاری برخوردار است. رنگرزی نیز یکی از مشاغل سنتی مرتبط با قالی بافی است. در همین کارگاهها مردانی با موی سپید میان گرما و بخار دیگهای بزرگ جوشان با علاقه مشغول کار هستند. آنها کودکی، جوانی، میانسالی و تمام عمر خود را در کنار پدرانشان در رنگرزی سپری کرده اند تا سیاهی رنگ موی خود را در کاری سپید کنند که قدمت ۲۰۰ ساله در خانواده شان دارد. در گذشته کارگاه های رنگرزی سنتی بسیاری در تبریز فعال بوده که به دلیل صنعتی شدن رنگرزی بسیاری از آنها تعطیل شده اند و اکنون تعداد انگشت شماری از این کارگاه ها مشغول به فعالیت هستند.