به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما؛ روزنامه الاخبار چاپ بیروت در گزارشی نوشت، یکی از احتمالاتی که در این دوره از انتخابات آمریکا مطرح است، امکان بروز خشونت از جمله خشونتهای مسلحانه در این کشور است، تهدید به تنش و بیان مکرر امکان تقلب در انتخابات است و دونالد ترامپ در پی آن است تا در صورت شکست در انتخابات، دوره ریاستش را با تنش خاتمه دهد.
در این گزارش آمده است که در هر حال اوضاع دموکراسی در آمریکا بر وفق مراد نیست، زمزمههایی از امکان بروز هرج و مرج و احتمال اینکه دونالد ترامپ شکست در انتخابات را نپذیرد موجب شد تا درباره سناریوهای پیش رو سئوالاتی در اذهان ایجاد شود. این امکان وجود دارد که کشور به سمت خشونت پیش برود، این خشونت حتی ممکن است فردا و هم زمان با برگزاری انتخابات و با هدف رعب و وحشت در میان رای دهندگان باشد یا پس از اعلام نام بایدن به عنوان پیروز انتخابات آغاز شود.
در پژوهشی مفصل که اخیرا گروه بین المللی بحران منتشر کرد، به وضوح به مسائل بحران ساز در آمریکا اشاره شده است، تنش سیاسی میان هواداران دو نامزد به اوج رسید تا جایی که موضوع رسیدن به کاخ سفید، برای هر یک از نامزدها، به موضوعی فراتر از انتخابات و به نوعی رقابت بر سر موجودیت تبدیل شده است.
عوامل متعددی میتواند انتخابات را به میدانی برای خونریزی تبدیل کند که لشکر کشی سیاسی ناشی از نژاد و هویت، و اعلام موجودیت گروههای مسلح وابسته به هر یک اردوگاههای سیاسی رقیب، بخشی از آنهاست. اگر چه انتخابات نشانی از دموکراسی است، اما وقتی حمایت از نامزدهای انتخاباتی خیلی گسترده باشد میتواند به خطری بزرگ تبدیل شود.
به موجب پژوهش گروه بین المللی بحران اساس و عواملی که میتواند انتخابات را به خطری برای کشور تبدیل کند در انتخابات آمریکا دیده میشود ضمن اینکه این کشور همچنان میراث دار زخمهای برجای مانده از دوران بردگی، جنگ داخلی و نژادپرستی است یا آنکه اصلاحات در قانون حمل سلاح، موجب شد جای جای این کشور پر از سلاح باشد.
الاخبار نوشت، درست است که این انتخابات در سایه شیوع ویروس کشنده کرونا برگزار میشود، اما کشور به شدت به دو اردوگاه تقسیم و روند خرید سلاح در برخی مناطق با افزایش مواجه شده است، در چنین شرایطی برخی از مراکز تجاری از جمله مراکزی در نیویورک و واشنگتن از هم اکنون تدابیر احتیاطی را آغاز کرده اند، زیرا نگرانند که مبادا تظاهرات و اعتراضات به خشونت تبدیل شود.
یکی از نگرانیهای دو طرف این است که اگر نتیجه انتخابات به گونهای باشد که اعلان رسمی آن به تاخیر بیفتد یا آنکه فاصله رقابت بسیار ناچیز باشد ممکن است هواداران نامزد بازنده به خیابانها سرازیر شوند و خواستار باطل شدن نتیجه انتخابات شوند. هم زمان با این تحولات خطر شبکههای راستگرای تندرو که همچون شبکه سیزده نفرهای که اخیرا برای ربودن فرماندار دموکرات ایالت میشیگان برنامه ریزی کرده بودند مسلح هستند، جدی است. حتی این احتمال وجود دارد که چنین شبکههایی در روز انتخابات رای دهندگان را مجبور کنند تا به نامزد مورد نظرشان رای دهند، در هر حال به خیابان آمدن چنین شبکههایی و درگیری شدن آنها با گروههای ترقیخواه یا چپگرا خطر خونریزی را جدی میکند ضمن اینکه این اتفاقات میتواند روند رای گیری یا حتی شمارش آراء را مختل کند، این خطر وقتی جدیتر میشود که ترامپ قبل از اعلام نتیجه نهایی، خود را پیروز انتخابات بخواند و از هوادارانش بخواهد به خیابانها بیایند.
روزنامه الاخبار در ادامه نوشت، یکی از مهمترین چالشها این است که ترامپ نتیجه انتخابات را نپذیرد، از نگاه گروه بین المللی بحران یکی از مسائلی که امکان بروز خشونت را بیشتر میکند این است که ستاد انتخاباتی ترامپ، در صورت پیروزی بایدن، موضوع تقلب را مطرح کند. این هشدار در ماههای اخیر بارها از زبان ترامپ مطرح شد، زیرا او بارها و بارها در رای گیری پستی تردید کرد و از امکان اعتراض به نتیجه انتخابات گفت.
دلیل دیگری که امکان آشوب در آمریکا را بیشتر میکند سلاح پرتعدادی است که در دست مردم آمریکاست، یعنی مردم کشوری که در تاریخ خود سابقه جنگ داخلی، کشتارهای کورکورانه، درگیریهای کارگری، بردگی و ... دارد.
در دوران ریاست ترامپ جنبشهایی که سفیدها را نژادی برتر میدانند به سرعت رشد کردند، اقدامات نژادپرستانه علیه سیاهان و وحشیگریهای پلیس روند رو به رشدی را شاهد بود و همه این مسائل میتواند دلایلی برای این باشد که امکان بروز خشونت انتخاباتی در آمریکا جدی است.
گروه بین المللی بحران، آمریکا را در زمینه حوادثی که روزانه منجر به قتل افراد میشود در صدر کشورهای پردرآمد جهان قرار داده است.
البته گروهی هم بروزخشونت در آمریکا را رد میکنند، استدلال این گروه این است که در انتخابات گذشته اتفاقات بسیار بدتری رخ داد، اما خبری از خشونت و دست بردن به سلاح نبود، این گروه به انتخابات سال ۲۰۰۰ اشاره دارد که دادگاه عالی پا به میدان گذاشت و شمارش آرای ایالت فلوریدا را متوقف و سپس جرج دبلیو بوش را رئیس جمهور معرفی کرد. اگر چه در ادامه، دموکراتها جنجال گستردهای به راه انداختند، اما کشور به سمت خشونت نرفت.
صاحبان این نظریه حاکمان دیگر کشورها را به صبر و بردباری فرا میخوانند ومی گویند قبل از ارسال هرگونه پیام تبریک، منتظر نتیجه انتخابات و اعلام رسمی آن باشید تا موضوع جنجال ساز نشود.
این درخواست گویا به این دلیل است که ممکن است ترامپ پیشاپیش خود را پیروز انتخابات بخواند به این بهانه که فقط آرای شمارش شده روز رای گیری باید محاسبه شود و حتی ممکن است از روسای دیگر کشورها بخواهد برایش پیام تبریک بفرستند.
در این زمینه مسئولیتهایی متوجه رسانههای وابسته به دو نامزد انتخابات است، زیرا این رسانهها نیز وظیفه دارند تا زمانی که نتیجه نهایی، رسمی نشد، برای جلوگیری از تنش در کشور، نتیجه غیر رسمی را رسانهای نکنند.