در مخالفت با سیاست های اسلامهراسی دونالد ترامپ؛
مسلمانان آمریکا به جوبایدن رای میدهند
مسلمانان آمریکا در مخالفت با سیاست های اسلامهراسانه «دونالد ترامپ»، با حضور در مراکز رای گیری زودهنگام انتخابات از طریق پست به «جو بایدن» رای می دهند.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما؛ خبرگزاری آناتولی در مقالهای با عنوان "رای دهندگان مسلمان در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا آماده رساندن صدای خود هستند" به قلم "اسلام دوغرو" نوشت: مسلمانان آمریکا علیرغم اینکه جامعه اقلیتی هستند، در ایالات حساس از توان تعیین سرنوشت انتخابات ریاست جمهوری سوم نوامبر ۲۰۲۰ برخوردارند. مسلمانان آمریکا تا کنون تا این حد شانس ایفای نقش موثر در اختیار نداشته اند. در ایالات میشگان، آریزونا، جورجیا، پنسیلوانیا، کارولینای شمالی جمعیت مسلمان در ایلات شناور swing states در موقعیت کلیدی تعیین سرنوشت انتخابات قرار دارند. رای دهندگان مسلمان آمریکا بعد از انتخاب ترامپ به ریاست جمهوری آمریکا و اجرای سیاستهای ضد مسلمانان، آگاهتر شده و در موقعیت تعیین موازنه قوا در انتخابات قرار گرفته اند.
نگاهی به وضعیت و جایگاه عمومی جامعه مسلمان آمریکا
بنا به پیش بینی مرکز تحقیقات Pew در سال ۲۰۱۷ میلادی، در آمریکا سه میلیون و ۴۵۰ هزار مسلمان زندگی میکنند. جمعیت مسلمان آمریکا ۱.۱ درصد جمعیت کل آمریکاست. در سال ۲۰۴۰ جمعیت مسلمان آمریکا بعد از مسیحیان به دومین جمعیت پر نفوذ آمریکا تبدیل خواهند شد و جمعیت یهودی را پشت سر خواهد گذاشت. در ایالت میشگان ۲۷۰ هزار مسلمان زندگی میکند و ۲.۷۵ درصد جمعیت این ایالت را تشکیل میدهند و رای سر به سر جوبایدن و ترامپ را میتوانند در صندوق رای تغییر دهند.
در انتخابات مقدماتی ایالت میشگان در سال ۲۰۱۶ میلادی مسلمانان برای مقابله با هیلاری کلینتون به سناتور برنی ساندرز رای دادند. در همان انتخابات دونالد ترامپ با ۰.۲۳ درصد در میشگان برنده شد. مسلمانان قبلا معتقد بودند رای دادن، تاثیری بر سرنوشت خود و آمریکا ندارد. اما اکنون به توان تغییر سرنوشت خود آگاه شده اند. بدین سبب مسلمانان آمریکا در انتخابات محلی، ایالتی و فدرال شرکت کرده و رای داده و یا نامزد میشوند.
گرایش سیاسی مسلمانان بعد از حملات تروریستی ۱۱ سپتامبر شکننده شد
مسلمانان آمریکا بعد از حملات تروریستی ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ میلادی، همسان شمرده شدن مسلمانان با تروریسم، حملات آمریکا به کشورهای مسلمان از جمله به افغانستان و عراق باعث شد که جامعه مسلمانان آمریکا، گرایش سیاسی و نگاه خود را برای رای دادن به احزاب سیاسی تغییر دهند. ۸۰ درصد مسلمانان قبل از حملات ۱۱ سپتامبر به علت اعتقادات دینی و ارزشهای اخلاقی به حزب جمهوریخواه رای میدادند. اما بعد از حملات یازده سپتامبر به علت سیاست دشمنی با اسلام و ترویج نژاد پرستی توسط حزب جمهوری خواه، به حزب دموکرات گرایش پیدا کردند.۷۰ درصد مسلمانان در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا برای مقابله با الگور نامزد دموکرات به جورج بوش رای دادند و در سال ۲۰۰۴ میلادی فقط چهار درصد به جورج بوش جمهوری خواه رای دادند. گرایش مسلمانان آمریکا در سال ۲۰۰۸ میلادی به حزب دموکرات با نامزدی باراک اوباما افرایش یافت. مسلمانان آمریکا در سال ۲۰۱۶ میلادی ۸۰ درصد به هیلاری کلینتون رای دادند و تنها ده صد مسلمانان به ترامپ جمهوری خواه رای دادند. در انتخابات میان دورهای کنگره آمریکا در سال ۲۰۱۸ میلادی ایلهان عمر سومالیایی الاصل و زن محجبه از ایالت مینوسوتا و رشیده طلیب فلسطینی الاصل از ایالت میشگان از حزب دموکرات انتخاب شدند و بدین ترتیب مسلمانان اعتماد به نفس پیدا کردند و هم سایر سیاست مداران نسبت به توان رای مسلمانان آگاهتر شدند.
سیاستمداران حزب دموکرات نیز برای جذب رای مسلمانان فراموش شده، در مجامع مسلمانان و مساجد حضور پیدا کردند. برنی ساندرز نامزد حزب دموکرات در مسجدی با جامعه مسلمان برای اولین بار دیدار کرد و این دیدار در جامعه آمریکا انعکاس وسیعی یافت.
وزن آرا مسلمانان در ایالات با آرا شناور
مرکز سیاست مهاجران آمریکا The U.S. Immigration Policy Center وابسته به دانشگاه کالیفرنیا در فصل تابستان نظر سنجی برگزار کرد. در این نظر سنجی، قدرت جامعه مسلمانان در ایالت آریزونا و جورجیا که ایالات چرخشی در رای گیری انتخابات ریاست جمهوری آمریکاست، نشان داده شده است. تام کی ونگ Tom K. Wong کارشناس USIPC تاکید کرد که جامعه مسلمان دارای حق رای، در انتخابات محلی با صدها رای خود نتایج انتخابات را تعیین کرده و تغییر میدهند. مسلمانان مانند سایر جوامع اقلیتی در انتخابات ریاست جمهوری سوم نوامبر ۲۰۲۰ نقش تعیین کننده دارند. در هریک از ایالات آریزونا و جورجیا حدود ۶۰ هزار مسلمان ساکن است. در این ایالات که آرا جوبایدن و دونالد ترامپ سربه سر و نزدیک به هم قرار دارد، آرای مسلمانان معادلات را به راحتی تغییر خواهند داد. بنا به قانون نظام انتخابات آمریکا، اصل" نامزدی که یک رای بیشترکسب کند، آرای همه ایالت را در اختیار خود میگیرد" درج شده است. کسی که در ایالتی یک رای بیشتر از نامزد دیگر کسب کند، هیئت انتخاب کننده ایالت/ الکترال کالج را نیز در اختیار خود میگیرد.
ایالت فلوریدا که یکی از ایالات حساس و تعیین کننده در انتخابات است، ۱۵۰ هزار مسلمان ثبت نام کرده برای رای دادن ساکن است. با توجه به اینکه در مسابقه انتخاباتی الگور دموکرات و جورج بوش جمهوری خواه، تفاوت رای تنها ۵۳۷ رای بود، نقش مهم آراء مسلمانان بهتر درک میشود.
پنسیلوانیا نیز یکی از ایالات حساس آمریکا در انتخابات اخیر ریاست جمهوری آمریکاست. در این ایالت ۱۲۸ هزار مسلمان دارای حق رای ثبت شده زندگی میکنند. ترامپ در انتخابات ۲۰۱۶ میلادی در این ایالت با ۴۴ هزار رای اضافی هیلاری کلینتون دموکرات را شکست داد و پیروز شد. بنا به آمار منابع محلی در کارولینای شمالی دارای ۱۵ هیئت انتخاب کننده، ۳۰ هزار مسلمان دارای حق رای ساکن هستند.
جامعه مسلمانان آمریکا، تلاش میکنند که در بین ارزشهای اصولی و سیاستهای دو حزب بزرگ آمریکا، هویت و راهنمای عمل و مسیر حرکت خود را تعیین کنند.
برنامه های حزب دموکرات در جذب آرای مسلمانان
مسلمانان آمریکا، هر روز با سیاست و رفتار نژادپرستانه، تبعیض، مسئله مهاجران و نقض آزادیهای دینی، حقوق انسانی و حقوق شهروندی روبرو هستند و مایلند که رئیس جمهوری که این نواقص را رفع کند به کاخ سفید وارد شود.
مسلمانان آمریکا با تبعیضاتی از ممنوعیتها گرفته تا جرایم نفرت افکنی روبرو و مورد هدف تحقیر، توهین و تبعیض قرار میگیرند. مسلمانان دارای حق شرکت در انتخابات شرکت و تلاش میکنند ثابت کنند که بخشی از شهروندان مشروع آمریکا هستند.
"موسسه سیاستگذاری و تفاهم اجتماعی ISPU " هنگام برگزاری انتخابات مقدماتی ریاست جمهوری دو حزب دموکرات و جمهوریخواه آمریکا، تحقیقاتی انجام داد. براساس آن، ۷۸ درصد مسلمانان داری حق شرکت در انتخابات، برای رای دادن ثبت نام کرده اند. این رقم در انتخابات سال ۲۰۱۶ میلادی حدود ۶۰ درصد بود.
مسلمانان آمریکا سالهای طولانی به علت ارزشهای دینی، خانوادگی، فرهنگی و مخالفت با سقط جنین و گرایشات جنسی LGBT به حزب جمهوریخواه و درباره مسائل اجتماعی نظیر مخالفت بانژادپرستی، ضدیت با نقض حقوق مهاجرت و مهاجران و مسلح شدن به حزب دموکرات گرایش نشان میدادند. مسلمانان از یک سو به طور کلی بینش جمهوریخواهان و به ویژه ترامپ را در برنامه توسعه اقتصادی میپسندیدند و از سوی دیگر احساس کردند که جمهوری خواهان در زندگی اجتماعی مسلمانان را طرد میکنند.
جامعه مسلمان آمریکا، ترامپ را فردی بسیار شرور که جریانات دشمنی با مسلمانان و نفرت پراکن علیه مسلمانان را در پیش میگیرد، جریانات نژادپرست را تحریک و حمایت میکند، تلقی میکنند و برای دفع عنصر شرورتر، به جوبایدن شرور میانه رو (از بدتر به بد) گرایش پیدا کرده اند.
جامعه مسلمان به جوبایدن رای خواهد داد
شورای روابط آمریکا و اسلام (CAIR) که بزرگترین سازمان مردم سالار مسلمان آمریکاست، اعلام کرده است که ۷۱ درصد مسلمانان آمریکا در سوم نوامبر به جوبایدن رای خواهند داد. شورای روابط آمریکا و اسلام بعد از مناظره انتخاباتی ترامپ جمهوری خواه و بایدن دموکرات در ۲۹ سپتامبر ۲۰۲۰ میلادی در اوهایو، نظرسنجی انجام داد. بنا به نتایج نظر سنجی تنها ۱۸ درصد مسلمانان به دونالد ترامپ رای خواهند داد. ۸۹ درصد مسلمانان آمریکا در انتخابات ریاست جمهوری شرکت خواهند کرد و تنها ۱۱ درصد هنور تصمیم نگرفته اند.
ترامپ چند روز بعد از ورود به کاخ سفید و حاکم شدن برآمریکا درسال ۲۰۱۷ میلادی، ورود اتباع هفت کشور مسلمان رابه آمریکا ممنوع اعلام کرد. ترامپ در سال ۲۰۱۸ نیز سفارت خود از تل آویو را به قدس منتقل کرد. ترامپ در چهار سال ریاست جمهوری خود، مسلمانان را نیز مشمول "قانون ضد مهاجرتی" قرار داد و مسلمانان را با گفتمان نژادپرستانه مورد حمله قرار داده و در نزد مسلمانان اعتبارش را از دست داد ودرکارنامه اش مردود شد.
بخشی از جامعه مسلمانان آمریکا با توسل و درنظر گرفتن سخنان ترامپ که قول داده بود که نیروهای نظامی آمریکا را ازافغانستان، سوریه و عراق و خارج خواهد کرد و برای اصلاح نظام اقتصادی جنگ گمرکی آغاز و سخنانی را صادقانه هرچند که نادرست شمرده میشود، بیان کرده است، به ترامپ رای خواهند داد. جو بایدن نیز برای به دست آوردن رای مسلمانان برای اولین بار سیاست فعال نزدیک به جامعه مسلمانان آمریکا را در پیش گرفته است.
جوبایدن در ۲۰ ژوئیه ۲۰۲۰ از "انجمن حمایت و تقویت سطح زندگی مسلمانان آمریکا Emgage Action is the American Muslim" بازدید و از آنها درخواست کرد که به حزب دموکرات رای دهند. جوبایدن با شعار" اوج رای یک میلیون مسلمان" اعلام کرد که "قانون منع سیر و سفر مسلمانان" را که ترامپ اجرا کرده است، لغو خواهد کرد. اما مواضع بایدن درباره فلسطین که مسئله حساس مسلمانان آمریکاست با مواضع ترامپ تفاوتی ندارد. در تبلیغات انتخاباتی ریاست جمهوری آمریکا که در زیر سایه شیوع ویروس کووید-۱۹ انجام شد، درباره سیاست خارجی آمریکا چندان نظراتی مطرح نشد.
بدین سبب جامعه مسلمان آمریکا درباره سیاست خاورمیانهای مبهم جوبایدن نگران است. جامعه مسلمان آمریکا به علت آنکه ترامپ از شعار" اسلام از ما نفرت دارد " و از گفتمان نفرت پراکنی جناح ضد مسلمانان و ضد اسلام نژادپرست حمایت و آنها را تحریک میکند، جو بایدن شرور را به ترامپ شرورتر ترجیح میدهند و امیدوارند که سطح تبعیض دینی، نژادی، سیاسی و اجتماعی علیه مسلمانان را به سطح معقولتر کاهش دهد.
با توجه به اینکه در نظر سنجیها جو بایدن پیشتاز است، اما با وجود شکاف و قطبی شدن صحنه سیاسی در ساختارجامعه آمریکا، معلوم نیست که نتایج انتخابات چه خواهد شد و ممکن است که همه با یک سورپرایز روبرو شوند. جامعه مسلمان آمریکا نیز با علاقه و نگرانی منتظر نتایج انتخابات ریاست جمهوری آمریکا هستند.