عقب نشینی ماکرون از مواضع اسلام ستیزانه
رییس جمهور فرانسه در پی بالاگرفتن خشم جهان اسلام از مواضع اسلام ستیزانه اش گفت: قصد او اهانت به اسلام نبوده است.
رییس جمهور فرانسه در پی خشم جهان اسلام از مواضع اسلام ستیزانه اش گفت: "قصد او اهانت به اسلام نبوده است بلکه او گروههای افراط گرا را که به اسم دین اقدامات مجرمانه مرتکب می شوند هدف گرفته بود."
بر اساس گزارش شبکه الجزیره، امانوئل ماکرون افزود احساسات مسلمانان را در قبال ترسیم کاریکاتورهای موهن درک میکند و دولتش از این کاریکاتور ها حمایت نمی کند اما به مقابله با افراط گرایی می پردازد.
رئیس جمهور فرانسه همچنین گفت برخی دین را منحرف می کنند و به اسم اسلام دست به خشونت می زنند و هشتاد درصد قربانیان این گروهها مسلمانان هستند.
این مواضع جدید ماکرون پس از آن بیان شد که در چند روز گذشته مسلمانان جهان علیه مواضع اسلام ستیزانه و حمایت او از ترسیم کاریکاتور های موهن تظاهرات برگزار کردند و همچنین کالاهای فرانسوی از سوی مسلمانان کشورهای مختلف هدف تحریم قرار گرفت.
با این حال به نظر میرسد مسیری که ماکرون برای مبارزه با افراط گرایی آدرس آن را می دهد ره به جایی نخواهد برد و افراط گرایی بدون از بین بردن ریشه های آن چالشی برای جهان باقی خواهد ماند.
مبارزه با افراط گرایی و مرتبط کردن آن با اسلام یا صحبت کردن از اسلام گرایان افراطی دقیقا همان آدرس غلطی است که نه تنها به پایان تروریسم ختم نمی شود بلکه خود منشأ بروز خشونت بیشتر و قدرت گرفتن گروههای افراطی می شود که به نام اسلام مرتکب جنایت می شوند.
برای مبارزه با افراط گرایی باید دید منشأ افراط گرایی، حمایت ایدئولوژیک از آن و همچنین حمایت مالی و تبلیغاتی و رسانه ای از آن از کجا منشا میگیرد و با از بین بردن این منشأ به تروریسم پایان داد.
بررسی های بیشتر مؤسسات و اندیشکده های غربی اکنون روشن کرده است که منشأ افراط گرایی و ایدئولوژی که موجب ترویج آن می شود منبعث از اندیشه های فرقه وهابیت است که در عربستان با قدرت گرفتن آلسعود و با برداشت نادرست از اسلام و با حمایت های مالی و رسانه ای و تبلیغی آلسعود از طریق تاسیس هزاران مدرسه دینی و مسجد در سراسر جهان نشو و نما یافته است و تمام گروههای تروریستی که با نام دین مرتکب جنایت می شوند با این مدارس و مساجد ایدئولوژی فرقه وهابیت در ارتباط بودهاند.
نشریه آمریکایی فارن پالسی مارس 2019 نوشت افراط گرایی مهمترین صادرات عربستان است.
این نشریه با اشاره به نقش رژیم سعودی و سازمانها و افراد تحت پوشش سازمان های خیریه در اشاعه اندیشه های جامد و بسیار افراطی به سایر جهان افزود: عربستان برای ترویج وهابیت در جهان 100 میلیارد دلار هزینه کرده و برای نشر وهابیت مراکز و مدارس تاسیس و هیأت هايي از مسلمانان را به این مدارس اعزام کرده تا تبلیغ وهابیت کنند.
نیویورک تایمز هم آبان ماه 1394 در مقالهای گروه موسوم به دولت اسلامی عراق و شامات را داعش سیاه و عربستان را داعش سفید دانست.
این روزنامه عربستان را پدر داعش و همسان با این گروه دانسته و نوشت عربستان همان داعشی است که خود ساخته است.
این روزنامه با اشاره به رویکرد دوگانه غرب در تقابل با این دو پدیده همزاد و همسان افزود غرب در نبرد با تروریسم علیه یکی جنگ به پا می کند اما به سوی دیگر دست دوستی دراز می کند. این مکانیسم انکار است و انکار بهای گزافی دارد.
نیویورک تایمز حفظ اتحاد راهبردی غرب با عربستان را به منزله سرپوش گذاشتن بر ارتباطی دانسته که ریاض با تولید، مشروعیت بخشی، تبلیغ و دفاع از وهابیت دارد، همان ایدئولوژی که داعش هم بر آن استوار شده است.
یکی با لباس سیاه جنایت می کند و آن یکی با لباس سفید و شیک.
اردیبهشت 1396 هم دولت آلمان در آستانه نشست آمریکایی _سعودی در ریاض اعلام کرد که گروههای مبلغ مذهبی تحت حمایت دولت عربستان در حال گسترش وهابیت در کوزوو هستند.
بر اساس گزارش آسوشیتدپرس دولت آلمان افزود عربستان یک خاستگاه قابل توجه عزیمت جنگجویان خارجی برای پیوستن به گروههای تروریستی همچون داعش است. این سخنان در آستانه سفر ترامپ به ریاض برای بستن قرارداد تسلیحاتی بیش از 100 میلیارد دلاری عنوان شد.
در همین ارتباط (دنیل پایپس) مورخ و بنیانگذار اندیشکده انجمن خاورمیانه نیز بیش از این در مصاحبه با فاکسنیوز گفت: سعودی ها صدها میلیارد دلار برای تبلیغ وهابیت در سراسر جهان هزینه کرده اند و اثر این تلاش دهها ساله را می توان در مناطق مختلفی از آمریکا گرفته تا شبه جزیره بالکان، پاکستان، اندونزی و دیگر کشورهای مختلف از طریق ساخت مساجد و مدارس دینی دید.
نشریه پولیتیکو نیز با تأکید بر اینکه ایده های وهابی گری که عربستان مشوق و مروج آن است دشمن واقعی ما هستند نوشت از سال 2001 که وقایع 11 سپتامبر رخ داد سیاست ما برای مقابله با تروریسم آنقدر ناکارآمد بود که گویی سیاستگذاران ما یک فیل بزرگ را در یک اتاق کوچک نمی دیدند و به جای رسیدگی به علل اصلی پدیده تروریسم تلاش داشتند معلول های آن را از بین ببرند.
به نوشته این نشریه ما به جای اینکه عناصر خرده پا و میدانی را از میان برداریم باید به دنبال دستگیری مبلغان وهابیت در عربستان و ثروتمندان که حامی مالی آن هستند باشیم.
این در حالیست که تلاش برخی رسانه های غربی برای اینکه وهابیت را در ردیف مذاهب اهل تسنن قرار دهند نیز غیرواقعی است. در همایش شناخت پیروان اهل سنت که در آگوست 2016 در گروزنی برگزار شد و در آن 200 نفر از اندیشمندان و مفتی های اهل سنت از جمله احمد الطیب رئیس الازهر مصر شرکت داشت در پایان این نشست با صدور بیانیه ای وهابیت را مروج خشونت و فرقهای خطرناک برای جهان اسلام توصیف کرد.
این واقعیت ها روشن میکند که غرب به خوبی منشأ افراط گرایی تکفیری را که در عربستان است به خوبی می شناسد اما به طمع دستیابی به دلارهای نفتی سعودی چشم خود را بر این واقعیت می بندد. جنایات عربستان را در یمن نادیده میگیرد تا ميليارد ها دلار سلاح به این کشور بفروشد. نام این کشور را از فهرست جنایات جنگی در حق کودکان یمنی پاک می کند و به بهای منافع اقتصادی و سیاسی از جمله تثبیت موجودیت رژیم جعلی صهیونیستی نقش این کشور را در ترویج افراط گرایی تکفیری در جهان نادیده میگیرد و تا این روند ادامه دارد و پيوند مستحکم غرب با آل سعود برقرار است به نابودی تروریسم تکفیری امیدی نیست.
----------------------------------------------------------------
رضا محمد مراد