دهها نفر از طرفداران محیط زیست با دراز کشیدن در برابر پارلمان اسپانیا اعتراض خود را به تبعات ناشی از تغییرات آب و هوایی نشان دادند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از شبکه تلویزیونی رویترز، دهها نفر از طرفداران محیط زیست با دراز کشیدن در برابر پارلمان اسپانیا در شهر مادرید اعتراض خود را به تبعات ناشی از تغییرات آب و هوایی نشان دادند.
حاضران در این تجمع با دراز کشیدن در برابر پارلمان اسپانیا و انداختن پارچههای سفید رنگ بر روی بدن خود اعتراض خود را نشان دادند.
فعالان این گروه که به نام "شورش ضد انقراض" شناخته میشوند، اقدامات اعتراض آمیز مختلف و نافرمانیهای مدنی در مادرید از تاریخ ۱ تا ۶ نوامبر برای مبارزه با شرایط اضطراری آب و هوایی تحت شعار "تغییرات آب و هوایی به معنای مردن" را خواستار است.
اولین اقدام این گروه در روز یکشنبه، اول نوامبر، در شهر مادرید، ساعت ۱۱:۴۵ صبح در میدان د کانالاله در برابر پارلمان، با شعار "بی تحرکی = مرگ" انجام شد. اعتراض روز بعد در روز دوشنبه ۲ نوامبر و به طور مشخص در ساعت ۵:۰۰ بعدازظهر در میدان کالائو (Callao) برگزار میشود.
این اقدامات و کلیه اقدامات برنامه ریزی شده بین ۱ تا ۶ نوامبر با رعایت پروتکلهای بهداشتی و با در نظر گرفتن استفاده از ژلهای ضدعفونی کننده، ماسکها و حفظ فاصله ایمنی انجام خواهد شد.
این تحرکات دو رویکرد اصلی دارند: یکی اینکه انفعال به معنی مرگ است و دوم اینکه از بین رفتن تنوع زیستی منجر به افزایش تعداد موارد همه گیری میشود. بر اساس اولین رویکرد، این گروه خاطرنشان کرد که در سال ۲۰۱۹، ۲۵ میلیون آوارگی ناشی از فاجعههای زیست محیطی روی داده است. این بر اساس گزارش مرکز نظارت بر آوارگی داخلی است. علاوه بر این، این موضوع هشدار میدهد که در اسپانیا بیش از ۲۰۰ هزار نفر در معرض ویرانیهای ناشی از افزایش سطح دریا برای نیم قرن آینده قرار دارند.
رویکرد دوم با هدف روشن کردن موضوع ویروس کرونا است. این گروه نشان میدهد که بین از دست دادن تنوع زیستی و افزایش تعداد موارد همه گیری رابطه مستقیمی وجود دارد. یکی از اعضای گروه گفت: اکوسیستمهای سالم و عملکرد آن بهترین مانع در برابر این خطرات بهداشتی هستند.
این نوع اقدامات اعتراضی قبلاً در کشورهای دیگر مانند انگلیس و حتی در مناطقی از اسپانیا مانند بارسلونا، گرانادا یا سانتاندر انجام شده است.
فرد دیگری گفت: "این خواستهها برای دستیابی به بهبودی وضع طبیعت و آب و هوا پس از ویروس کرونا است و به همین دلیل است که آنها معتقدند باید از سیستمهای "قوی تر" دموکراسی مانند مجامع شهروندان که به توصیه جامعه علمی، قادر به تصمیم گیری درباره بحران آب و هوا هستند، استفاده کنند."