به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز مازندران، مدیر طیور جهاد کشاورزی مازندران گفت: ۱۰۰ تن پیلهتر ابریشم، پارسال از سوی نوغانداران استان مازندران تولید شد که میانگین عملکرد ۳۰ کیلوگرم بوده است و در بازار مصرف هر کیلوگرم ۷۵ هزار تومان به فروش رسید.
محمدعلی یداللهی افزود: نوغانداری و تولید فرآوردههای ابریشمی جزو فعالیتهای جانبی است که در کنار فعالیتهای اصلی کشاورزی به صورت دوره ۴۵ تا ۵۰ روزه انجام میشود.
وی ادامه داد: نوغانداری علاوه بر انگیزه اقتصادی بهره بردار سبب بکارگیری نیروی کار و ایجاد اشتغال برای سایر افراد هم میشود.
مدیر طیور سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه درآمد نسبی مناسب از فعالیت نوغانداری میتواند برای روستائیان و عشایر بویژه بانوان درآمدزا باشد، افزود: استان مازندران تنها استانی است که به عنوان یکی از مراکز توسعه نوغانداری کشور، دارای زمین ۶ هکتاری توتستان در شهرستان قائمشهر است که دارای ۱۱ واریته توت اصلاح شده است.
یداللهی اضافه کرد: سالهای گذشته تاکنون نوساناتی را در صنعت نوغانداری داشتیم چراکه فعالیت توسعه نوغانداری در اختیار شرکت سهامی کرم ابریشم بود و با اعلام اصل ۴۴ مجلس شورای اسلامی برای واگذاری به بخش خصوصی و جابجاییها، سبب شد بلاتکلیفی در این صنعت ایجاد شود و مشکلات جدی در تولید و توزیع تخم نوغان، تولید نهال اصلاح شده، حمایتهای خدمات فنی و خرید پیله کرم ابریشم ایجاد شود و مشکلاتی را برای نوغانداری بوجود آورد.
وی افزود: سال ۹۶ حدود ۵۶ هزار و ۸۰۰ تن تولید نوغانداری داشتیم و سال گذشته سه هزار و ۱۵۷ جعبه نوغان و یکهزار و ۸۳۳ بهرهبردار پرورش پیله ابریشم داشتیم.
این مسؤول بیان کرد: برای اولین بار سال گذشته پرورش پاییزه نوغان در شهرستانهای بابل و سوادکوه شمالی عملیاتی شد که ۳۳ خانوار در این دو شهرستان ۵۰ جعبه نوغان و ۷۲۵ کیلوگرم پیلهتر ابریشم را پرورش دادند.
یداللهی خاطرنشان کرد: امسال برای دومین بار پرورش پاییزه نوغان را با همکاری اداره توسعه نوغانداری عملیاتی کردیم که ۳۲ جعبه کرم ابریشم از سوی بهره برداران شهرستانهای بابل و سوادکوه شمالی پرورش داده شد.