مسیحیت و دیگر ادیان غرب دلخوش نباشند که عدهای اسلام ستیزند، اینها دین ستیزند یعنی نه فقط اسلام را بلکه مسیحیت را هم برنمی تابند.
وی با اشاره به پیشینه اسلام هراسی گفت: از بدو ظهور اسلام مخالفانی علیه اسلام حرکاتی انجام میدادند و حتی تا نقشه ترور پیامبر هم پیش رفتند که البته همه تلاشها نافرجام بود.
رئیس هیات مدیره مجمع بین المللی اساتید مسلمان دانشگاهها افزود: بعد از پیامبر گرامی اسلام، موج اسلام هراسی ادامه پیدا کرد و با جنگهای صلیبی در حدود دو قرن کشتههای زیادی از هر دو جبهه در پی داشت.
وی درباره اینکه چه بینشی پشتوانه این اسلام ستیزی است گفت: پاسخ سوال اول عقلانیت خود بنیاد است که به معنای عقل استدلال گر است به معنای عقلانیتی که نسبتی به وحی و منابع دینی ندارد و میگوید از عقل و منطقم بدون ارتباط دادن با وحی و دین بهره میبرم که همه بنیادهای فکری غرب به همین نتیجه ختم میشود.
رئیس هیات مدیره مجمع بین المللی اساتید مسلمان دانشگاهها در پاسخ به چرایی کُنشی اسلام هراسی در غرب افزود: رسانه مدرن و فیلمهایی که هالیوود میسازد به شدت تلاش میکند تا نگاه مردم جهان به اسلام را به نگاهی منفی تبدیل کند و ریشه کنشهای ضد اسلامی در غرب همین رسانهها هستند.
وی رسانههای غربی مسلمانان را اهل خشونت و خونریزی نشان میدهند اضافه کرد: امروزه یکی از مهمترین اهداف رسانهها ایجاد یک تصویر غلط از مسلمانان است و پاسخ چرایی کنشی اسلام ستیزی در غرب همین تبلیغات رسانهای است که میخواهد اسلام معکوس و نادرستی را به جهانیان القا کند.
حجت الاسلام والمسلمین خسروپناه گفت: قبل از اینکه داعش شکل بگیرد در فیلمهای هالیودی پرچمی با شمایل آنچه بعدها در داعش دیدیم نمایش داده میشد.
وی افزود: برای مبارزه با اسلام ستیزی بینشی ما باید از عقلانیت الهی استفاده و برای مقابله با چرایی کنشی باید از ظرفیت رسانه استفاده کنیم و با منطق و اخلاق بایستیم و اسلام ناب را معرفی کنیم و این شدنی است.
حجت الاسلام والمسلمین خسروپناه با اشاره به اقدامات موهن فرانسه گفت: رفتار امثال رئیس جمهور فرانسه زمینه ساز این است که خیلیها بروند مطالعه کنند و اسلام حقیقی را بیاموزند.
اسلام هراسی دستور کار اصلی کشورهای غربی است
آقای دکتر خالد بیدون در این وبینار افزود: من دو کتاب با موضوع اسلام هراسی در امریکا تألیف کرده ایم که کتاب نخست با عنوان اسلام هراسی در امریکا زمانی تألیف شد که ترامپ در امریکا روی کار آمده بود و با آن نگاه اسلام هراسی ضد اسلام توانست با عنوان ابزاری برای راهیابی به کاخ سفید استفاده کند و پیروز انتخابات شود.
وی گفت: هدف من از تألیف این کار این بود که ببینم این نگاههای بسته علیه دین اسلام چگونه در جامعه امریکا رشد کرده است و چرا با روی کار آمدن وی وجهه جدیدی از اسلام هراسی در امریکا و جهان بروز کرد و اسلام هراسی در امریکا اکنون رشد کرده و جامعه امریکایی معتقد است که مسلمانان نمیتوانند از جامعه امریکایی باشند.
استاد دانشکده حقوق دانشگاه کالیفرنیا افزود: از سال ۱۷۹۰ تا ۱۹۵۰ قانونی در ایالات متحده وجود داشت مبنی بر اینکه اگر کسی قرار است به عنوان شهروند امریکا پذیرفته شود باید سفیدپوست باشد و مسلمانان نمیتوانستند شهروند امریکا باشند، چون تلقیای که وجود داشت این بود که مسلمانان غیر سفیدپوست اند و این پدیده اولین قطاری بود که قبل از قطار آقای ترامپ به امریکا رسید.
وی با تأکید بر اینکه اسلام هراسی امریکا به هیچ وجه امر تازهای نیست و سابقه آن به سالها قبل برمی گردد گفت: کاری که ترامپ و مروّجان اسلام هراسی تلاش میکنند محقق کنند این است که نگاه تعصبی علیه مسلمانان را هدایت و جهت دهی کنند تا اینکه به آمال خودشان در حوزههای سیاسی، اقتصادی و اجتماعی دست یابند در واقع دستور اصلی کار آنان این است که من در کتابم به این موضوع پرداختم.
آقای خالد بیدون با اشاره به اینکه کتاب دوم به اسلام هراسی در قوانین امریکا میپردازد افزود: در این کتاب به نگاهی که حقوقدانان امریکا دارند و قوانینی که در امریکا در این بخش وجود دارد پرداخته شده و هدف از تألیف آن این است که نشان دهند اسلام هراسی چگونه در شئون زندگی امریکایی ظهور کرده است و قانون امریکا چگونه مسلمانان را در قراردادها محدود میکند و به مسلمانان امکان تعظیم شعائر خود را نمیدهد.
وی گفت: به طور مثال یک مسلمان در امریکا نمیتواند به شعائر دین خود عمل کند بدون اینکه نگران از دست دادن کار خود باشد یا خانم مسلمانی که حجاب دارد یا آقایی که میخواهد در محل کارش نماز بخواند با اقدامات تبعیض آمیزی مانند از دست دادن کارشان مواجه میشوند، سیاستهای بیگانه ستیز در امریکا نه تنها برای مهاجران امریکایی بلکه برای شهروندان امریکایی نیز این چنین است.
استاد دانشکده حقوق دانشگاه کالیفرنیا با بیان اینکه مقوله امنیت و اسلام هراسی یکی از مهمترین مطالعات اسلام هراسی است افزود: در ایالات متحده و اروپا هر وقت از مسلمانان صحبت میشود به تروریستها منتسب میشوند و این شاید زیان بارترین مسئله باشد که موجب شده است مسلمانان در جوامع غربی نتوانند به مناسک و شعائر خود بپردازند.
آقای بیدون گفت: اسلام هراسی به عنوان پدیدهای جهانی در چین و هند و مشخصتر پدیدهای که در کشورهای اروپایی داریم از جمله آنچه در فرانسه شاهد آن هستیم یک نگاه تبعیض آمیز که در سراسر جهان گسترش پیدا میکند.
وی در پاسخ به این سؤال که آینده اسلام هراسی در امریکا را چگونه میبیند؟ افزود: آینده اسلام هراسی در امریکا تا حد زیادی بستگی به نتیجه انتخابات سه شنبه امریکا دارد بدبین هستم که به خاطر اتفاقاتی که ترامپ رقم زده و اسلام هراسی را به یک دغدغه جدی در امریکا تبدیل کرده است و خوشبینم به علت مبارزاتی که علیه اسلام هراسی در جهان شکل گرفته است و کنشگران این عرصه صرفاً مسلمانان نیستند و همه دغدغهمندان علیه این نگاه تبعیض آمیز بپاخاسته اند.
رئیس کمیسیون حقوق بشر اسلامی در لندن : رسانه های انگلیسی مسلمانان را عامل مشکلات خود معرفی می کنند
آقای مسعود شجره هم در این وبینار (همایش مجازی) با اشاره به نظرسنجی سال ۲۰۱۵ در انگلیس افزود: مردم انگلیس معتقدند اسلام هراسی هر روز از زبان سیاستمداران و بلندگوهای کشور پخش میشود و فرقی هم نمیکند که سیاستمدار لیبرال باشد، راستگرا باشد یا جریانهای چپی باشند و تفاوتی ندارد که رسانهها از کدام جناح باشند، اما با پیامهای مشترک اسلام ستیزانه، شهروندان انگلیسی را بمباران میکنند و تأثیر خودش را هم میگذارد.
وی گفت: چند سالی است شاهد این هستیم که سرمداران کشورهای غربی یک سیرک تروریستی راه انداخته اند و به گروههای تروریستی بال و پر میدهند برای اینکه آنان را به اسلام و جریانات اسلامگرا منتسب کنند و میبینیم که در کشورهای مختلف اتفاقاتی مثل بمب گذاریها و هر رفتار بدی که مدنظرشان است را به مسلمانان نسبت میدهند.
آقای شجره با اشاره به اتفاقات سال ۲۰۱۰ به بعد در قالب طرح اسلام هراسی افزود: فعالیتها و اقدامات روزمره سیاستمداران سبب گسترش فضای ترس و هراس در جامعه شد و امروز میبینیم که این فضا گسترش و شدت یافته است و مردم بر اساس آن واکنش نشان میدهند مثلاً؛ مردم، مسلمانان را به علت مسائلی مانند حجاب و ... ضرب و شتم میکنند و این برخوردها در شئون مختلف جامعه قابل مشاهده است.
وی با اشاره به نتایج یک نظرسنجی در سال ۲۰۱۰ گفت: مردم در این سال شناختی از بحث اسلام هراسی نداشتند، اما در سال ۲۰۱۵، مردم انگلیس گفتند؛ اسلام هراسی هر روز از زبان سیاستمداران و بلندگوهای کشور پخش میشود.
وی تصریح کرد: ۴۵ درصد مردم انگلیس گفتند پیامهای اسلام هراسانه را هر روز مشاهده میکنند فرقی هم نمیکند که سیاستمدار، لیبرال باشد، راستگرا باشد یا جریانهای چپی باشند.
آقای شجره افزود: در اتفاقی که در طرح برگزیت یا خروج انگلیس از اتحادیه اروپا روی داد دیدیم که مسائل مختلف و هر مشکلی که به وجود میآمد به مهاجران از جمله مسلمانان مستقر در انگلیس منتصب میشد و طبیعتی است در این فضا واکنشی که روی میدهد این است که مردم میگویند این مسلمانان و مهاجران هستند که عامل مشکل ما شده اند.
لزوم تبیین اسلام برای جوانان غربی
استاد دانشگاه تهران گفت: لازم است که رسانههای ما پاسخی مناسب و در خور به اسلام هراسیهای رسانههای غربی بدهند و به ویژه اسلام ناب را برای جوانان غربی که متأسفانه که تحت تأثیر القائات رسانههای غربی قرار میگیرند تبیین کنیم.
آقای محمدرضا مجیدی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما در حاشیه وبینار اسلام هراسی در غرب افزود: با توجه به طرح موضوع اسلام هراسی که هر از چند گاهی رسانههای غربی به آن دامن میزنند به ویژه موضوعی که در روزهای گذشته در فرانسه شاهد آن بودیم مجمع جهانی اساتید مسلمان با دعوت از اساتید مسلمان دانشگاههای مختلف تلاش کرد این موضوع را از زوایای مختلف تبیین کنند و ریشههای تاریخی و ابعاد معرفتی و هم به جهات کنشی موضوع بپردازند.
وی گفت: سخنرانان این همایش مجازی اذعان داشتند که اگر اسلام عزیز نبود امروز جهان متدینان با بحران رو به رو بود و همگان باید در آستانه میلاد رسول اکرم حضرت محمد مصطفی (ص) شکرگزار این نعمت بزرگ باشند که اگر امروز از دین و دینداری سخنی به میان میآید نتایج رسالت این پیامبر عظیم الشأن است.
استاد دانشگاه تهران گفت: ابعاد مختلف اسلام هراسی ریشه یابی شود و هر از چند گاهی که رسانههای غربی به این موضوع دامن میزنند ما ریشه این موضوع را تاریخی ببینیم که از ظهور اسلام این تحرکات تبعیض آمیز و متعصبانه وجود داشته و به ویژه در دهههای پیروزی انقلاب اسلامی تشدید شده است.
وی افزود: در این نشست علمی تلاش شد که پاسخ بخشی از این اسلام هراسیها داده شود.