سیدحسن نصرالله خطاب به فرانسویها گفت: اهانت به کرامت ما، کرامت انبیای ما، کرامت پیامبر ما، مسئلهای است که هیچ مسلمانی در جهان نمیتواند آن را بپذیرد.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از شبکه تلویزیونی المیادین، سیدحسن نصرالله دبیرکل حزب الله لبنان که به مناسبت سالروز میلاد پیامبر گرامی اسلام سخنرانی میکرد، در ادامه افزود: جنبه دوم که آن هم مهم است، بحث درباره آن است که آیا این مسئله (آزادی بیان ادعایی) به این صورت، یک ارزش واقعی از نظر انسانی و اخلاقی است؟ آیا چیزی به نام آزادی بیان کامل وجود دارد و هیچ حد و مرزی ندارد؟ چرا آزادی بیان مشمول یهودی ستیزی نمیشود؟ آیا آزادی بیان حتی اگر فردی به دیگران دشنام بدهد، به آنها اهانت و هتاکی کند و دیگران را رسوا کند و به آنها دروغ ببندد و متهم کند هم با آن در فرانسه و اروپا مشکلی ندارد؟ آیا واقعا اینطور است؟ آیا چنین کاری درست است؟ اگر فردی با استناد به آزادی بیان، اسناد و اطلاعات محرمانهای را که امنیت ملی را مخدوش میکند، منتشر کند، با او چطور برخورد میکنید؟ آمریکا و غرب چطور با او برخورد میکنند؟ اگر فردی مسایلی را بگوید، اعلام کند یا بنویسند که ممکن است باعث فتنههای داخلی و جنگ داخلی و مخدوش شدن امنیت ملی شود، چطور با او برخورد میکنید؟ آیا حد و مرز آزادی بیان، کرامت هیچ کسی نیست؟ در این صورت، ما امیدواریم در این مسئله بازنگری شود، زیرا یک ارزش انسانی نیست و بر خلاف انسانیت، اخلاق و ارزشهای اخلاقی است و در نتیجه باید در آن بازنگری صورت گیرد.
از اینجا در پایان این پرونده میخواهم، سخنانی را خطاب به مقامات فرانسوی بیان کنم. ببینید امروز در جهان اسلام، هیچ کسی به دنبال خصومتهای جدید و مناقشههای جدید نیست. فکر نمیکنم دو میلیارد مسلمان به فکر چنین چیزی باشند و برعکس، مسلمانان برای کاستن از خصومتها و دور کردن سایه جنگها و درگیریهایی تلاش میکنند که همواره آنها تاوان آن را پس میدهند. شما باید به فکر برطرف کردن این اشتباه بزرگ باشید که رخ داد. از مقامات فرانسوی شنیدم که میگویند ما در برابر تروریسم تسلیم نخواهیم شد. درست است کسی از شما نمیخواهد که در برابر تروریسم تسلیم شوید، بلکه اقدام مناسب، برطرف کردن اشتباه است، این اقدام به معنای تسلیم شدن در برابر تروریسم نیستم. بر عکس، اصرار بر اشتباه و دامن زدن به مناقشههایی که به سود هیچ کسی نیست، تسلیم شدن در برابر تروریسم و کشیده شدن به سوی تحقق خواست تروریست هاست که میخواهند همه جهان را برهم بزنند. شما باید به مسئله اصلی برگردید و این اشتباه را برطرف کنید و این کار به معنای تسلیم شدن در برابر تروریسم نیستیم. شما این ایده (آزادی بیان) را به شیوه نادرست اجرا میکنید و باید آن را به درستی انجام بدهید. همانطور که آن را درباره غیرمسلمانان اجرا میکنید، درباره مسلمانان هم اجرا کنید و منصف و عادل باشید. اهانت به کرامت ما، کرامت انبیای ما، کرامت پیامبر ما، مسئلهای است که هیچ مسلمانی در جهان نمیتواند آن را بپذیرد. میخواهم با صراحت به شما بگویم، حتی اگر نظامهای سیاسی در جهان عرب و جهان اسلام، احتمالا به دنبال خرید و فروش و معامله باشند و در برابر ملت هایشان توجیهاتی را ارائه کنند و از هیچ توطئه، امتیاز دادن یا خیانتی خودداری نکنند، اما نمیتوانند در برابر ملت هایشان در برابر توهین به پیامبر این ملتها سکوت کنند و بر آن سرپوش بگذارند، زیرا پیامبر (ص) برای ملتها مقدس و محترم است و به او عشق میورزند. به همین علت، این مناقشهای که بر استمرار آن اصرار دارید و میخواهید به آن ادامه دهید، نتیجهای جز باخت برای شما نخواهد داشت. اگر فرانسه بخواهد به حرکت در این مسیر ادامه دهد، منافع فرانسه و ملت فرانسه در زمینههای سیاسی، اقتصادی و روابط با ملتها و کشورهای اسلامی چه خواهد شد؟ این موضوع باید برطرف شود و شما میتوانید راهی برای آن پیدا کنید. با این حرف سخنانم در این بخش را به پایان میرسانم که به جای آن که به دنبال برطرف کردن پیامدها باشید و نظامیان و نیروهای امنیتی بیشتری را برای جلوگیری از وقوع این قبیل عملیات تروریستی، به حال آماده باش درآورید، بهانهها را از بین ببرید و مشکل اصلی را برطرف کنید. اجازه این تمسخر، تجاوز و تعرض را ندهید. در آن زمان، همه جهان در کنار شما خواهد ایستاد. همانطور که از ابتدا گفتم، در هر شرایطی، عملیات تروریستی را محکوم میکنیم، اما مسئولیت شما آن است که به ریشه این مسئله بپردازید.
در اینجا میتوان پیشنهاد شیخ الازهر یا ایدهای را در نظر گرفت که خواستار تصویب یک قانون جهانی است که این قبیل اقدامات را که مرتبط به مسلمانان و امت اسلامی است، ممنوع کند. میتوان از یک متن مشابه برای تصویب یک قانون جهانی برای جرم اعلام کردن اهانت به انبیا و پیامبران یا جرم اعلام کردن توهین به ادیان آسمانی یا مقدسات امت ها، سخن گفت. اگر قانون جهانی به این صورت تصویب شود، داور قانونی درباره آزادی بیان خواهد بود و برون رفتی برای دولت فرانسه و دیگر دولتها ایجاد میکند که مدعی حمایت از آزادی بیان هستند و آن را بخشی از ارزشها و قوانین خودشان میدانند. باید برای این شرایط راهی پیدا کرد. جهان مشکلات، رویارویی و جنگ کم ندارد و در این شرایط درست نیست که فقط برای یک سری ادعاهای پوچ و سخیف که درست بودن آن از نظر انسانی، اخلاقی و حقوقی محل سوال و تردید است، جهان، ملتهای جهان و به ویژه امت اسلامی و کشورهای اروپایی را به چنین مناقشهها و جنگهایی بکشانید. مسئولیت حل این شرایط در درجه اول بر عهده مقامات فرانسه است و همه باید برای حل و فصل این پرونده و قطع این فتنه تلاش کنند.
این سخنان مربوط به پرونده اول در سخنرانی مربوط به میلاد پیامبر (ص) بود و در برابر آنچه که روز گذشته از تجمع گسترده مردمی در یمن از جمله در شهر صنعا و شمار دیگری از شهرهای این کشور شاهد آن بودیم، باید به آن و پیامهای آن بپردازیم. ببینید با وجود جنگ ویرانگر که همراه با قتل، زخمی ها، آوارگی و ویران شدن سنگ و انسان است و در ششمین سال آن قرار داریم و با وجود محاصره یمن، قحطی و اوضاع دشوار معیشتی و بیماریهای واگیردار و با وجود همه این شرایط دشوار، شاهد آن هستیم که این تجمعهای گسترده و بزرگ و پرشور در شهرهای یمن برای گرامیداشت سالگرد میلاد رسول الله (ص) و دفاع از ایشان برگزار میشود.
میخواهم چند دقیقه به این مسئله بپردازم. زیرا حضور گسترده مردم در این تجمعها با وجود خطرات امنیتی، بهداشتی و محیطی و با وجود قرار داشتن در حالت جنگی و احتمال بمباران هوایی در هر لحظه و در برابر متجاوزانی که از قتل مردان، زنان، کودکان و غیرنظامیان هیچ ابایی ندارند، همه این مردم در تجمع شرکت کردند تا عمق ایمان خودشان به رسول الله (ص) و محبت عظیم خودشان را به رسول الله (ص) نشان دهند.
آنها نشان دادند که تا چه اندازه آمادگی بی نظیری برای دفاع از کرامت و شرافت رسول الله (ص) دارند. آیا این کار حامل پیام و علامت قوی نیست که همه مردم باید به آن توجه کنند؟ در درجه اول باید مسلمانان در جهان را که به این پیامبر (ص) ایمان دارند و به ایشان احترام میگذارند و عاشقش هستند، دعوت کنم که به این صحنهها در یمن توجه کنند. آنها ساعتها مینشستند و شعار میدادند و سرود میخواندند و به سخنان رهبر عزیز خودشان سید عبدالملک الحوثی (بدرالدین) گوش میکردند که مسایل را تشریح میکرد و توضیح میداد و در پایان بر ایستادگی قاطعانه و جدی در حمایت از مسئله فلسطین و ملت فلسطین تاکید کرد. نگاه کنید! یمنیهای در محاصره که در جهان امروز غریب هستند و هدف تجاوزگری قرار گرفته اند و با بیماریها، گرسنگی و محاصره و دیگر شرایط دشوار روبرو هستند، به هیچ بهانه یا توجیهی برای رها کردن مسئله فلسطین یا ملت فلسطین متوسل نمیشوند. آنها اصرار و پایبندی خود به حمایت از فلسطین و مسئله فلسطین و دفاع از ملت فلسطین را نشان دادند، در حالی که مرفهانی که در لذتهای دنیوی غرق شده اند و هرگز با دشمن اسرائیلی، وارد جنگی نشده اند، به سرعت، فلسطین را رها کردند و به اسرائیل نزدیک شدند و روابط شان را با این رژیم عادی سازی کردند. آیا این امر، یک حجت الهی نیست؟
بر حمایت خودشان از کشورها، ملتها و جنبشهای مقاومت و محور مقاومت در برابر طرحهای آمریکایی- صهیونیستی اعلام میکنند، در حالی که از هر طرف دیگری بیشتر نیاز دارند که جهان در کنار آنان باشد و از آنان در یمن دفاع کند. مسلمانان و همه ملتهای منطقه عربی و اسلامی و جهان باید به آنچه که روز گذشته شاهد آن بودیم، از نظر انسانی، اخلاقی، ایمانی و دینی توجه کنند. من امروز به شما میگوییم که این امر یک حجت جدید الهی و شرعی برای همه علما، مسئولان، رهبران، نخبگان و ملتهای عربی و اسلامی در جهان است تا سکوت خودشان را کنار بگذارند. کسانی که از این تجاوز آمریکایی- سعودی- اماراتی و متاسفانه سودانی علیه ملت یمن حمایت میکنند، باید این حمایتها را کنار بگذارند. کسانی هم که هنوز در برابر این جنایت هر روزه سکوت کرده اند، باید سکوت شان را کنار بگذارند و باید موج، جریان و جنبش بزرگ و قوی در جهان عرب و اسلام برای اعمال فشار بر سران کشورهای متجاوز تشکیل شود که بر ادامه تجاوزگری و جنگ اصرار دارند. این کار، حداقل کاری است که میتوان برای وفاداری به این اهل معرفت و عاشقان رسول الله (ص) و مدافعان رسول الله (ص) انجام داد. زمان آن فرا رسیده است که این جنگ ظالمانه و جنایتکارانه متوقف شود. بزرگترین واجب امروز تلاش برای متوقف کردن این جنگ است. بزرگترین کاری که یک مسلمان امروز میتواند برای رسول الله (ص) انجام دهد، آن است در کنار این کسانی که به رسول الله (ص) ایمان قوی دارند، بایستد. آنها عاشقانه، ایشان را دوست دارند و خون، جان، اموال، فرزندان، پسران و دختران شان را فدای ایشان میکنند.