بررسیهای جدید نشان میدهند میزان سرایت در ویروس کرونا به مراتب بیشتر و از شدت مرگ آفرینی آن کاسته شده است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از شبکه تلویزیونی فاکس نیوز، مارک سیگال، پزشک آمریکایی و استاد دانشگاه نیویورک تاکید کرد: بررسیهای جدید نشان میدهند میزان سرایت در ویروس کرونا به مراتب بیشتر شده است؛ در همین حال از شدت مرگ آفرینی این ویروس کاسته شده است. بدین معنی که احتمال ابتلای فرد به کووید و ناقل بودن او به مراتب بیشتر شده است، ولی در عین حال میزان مرگ و میر ناشی از آن به مراتب کمتر است.
مارک سیگال درباره افزایش شمار مبتلایان به کرونا در اروپا و آمریکا گفت: در حال حاضر نوعی خستگی مزمن را در اجتماعات شاهد هستیم و در کنار آن شمار مبتلایان به کووید نیز به صورتی شگفت آور در حال افزایش است؛ برای مثال در فرانسه ۵۸ درصد از ظرفیت بیمارستانهای این کشور را بیماران مبتلا به کووید ۱۹ اشغال کرده اند و این برای من به عنوان پزشک بسیار جالب است.
وی ادامه داد: شیوهی فرانسه در واکنش به این موضوع جالب است؛ در این کشور قرنطینه خانگی بسیار سخت اجرا میشود و شهروندان برای بیش از یک ساعت اجازه ندارند از خانههای خود خارج شوند و از سوی دیگر، اجازه بازدید از خانههای سالمندان را میدهند که اصلا مفهومی ندارد، زیرا ممکن است به این شکل باعث انتقال هر چه بیشتر بیماری شوند.
رستورانها و کسب و کارها و باشگاههای روزشی همه بسته شده اند، ولی مدارس همچنان فعالیتهای خود را دارند و این احساس وجود دارد که تعطیلی گسترده به این شکل جواب میدهد. از سوی دیگر ماسک زدن اجباری است و فاصله گذاری اجتماعی نیز باید رعایت شود، ولی همین اقدامات در فرانسه در بین ماههای مارس تا مه, ۲۰۰ میلیارد دلار به اقتصاد این کشور زیان وارد کرده و تولید ناخالص داخلی این کشور را تا ۳۵ درصد کاهش داده است که باید گفت زیان اقتصادی بسیار چشمگیری به شمار میآید.
وی درباره احتمال تکرار روندی جاری کووید در آمریکا گفت: این مساله بیش از یک احتمال است؛ به نظر میرسد که قدرت انتقال این ویروس به مراتب بیشتر، ولی در عین حال از میزان کشندگی آن نیز کاسته میشود. به دیگر سخن، احتمال ابتلای شما به بیماری و احتمال اینکه ناقل این بیماری باشید به مراتب بیشتر میشود، ولی میزان مرگ و میر ناشی از این بیماری کمتر میشود.
بنا بر اعلام مرکز کنترل سی. دی. سی، بین پنج یا شش دهم درصد امکان مرگ و میر در ابتلا به ویروس کووید-۱۹ وجود دارد که به مراتب از میزان مرگ و میری که در ابتدای این همه گیری شاهد بودیم کمتر است. از سوی دیگر نیز شیوههای جدید در درمان کووید نیز دلگرم کننده اند و تاثیر دارند.