استاندار: افزایش مبادلات تجاری بین گیلان و تاتارستان سبب افزایش مناسبات اقتصادی و تجاری طرفین میشود.
ارسلان زارع بر ضرورت تقویت ارتباط و همکاری اتاقهای بازرگانی دو طرف و تدوین نقشه راه مناسبات تجاری تأکید کرد و افزود: اتاق بازرگانی گیلان از اعضای فعال و اثرگذار اجلاس شورای بین المللی همکاری های تجاری اتاق های بازرگانی کشورهای منطقه دریای خزر است و با توجه به برگزاری جلسات سالانه این شورا در یکی از شهرهای ایران یا روسیه، پیشنهاد می شود که اجلاس بعدی در شهر قازان تاتارستان برگزار شود.
وی ظرفیتهای طبیعی و جغرافیایی منحصربفرد گیلان و همچنین جاذبه های دیدنی تاتارستان به ویژه شهر قازان را فرصت مناسبی برای تبادل تورهای گردشگری دانست و افزود: استانداری گیلان آمادگی خود را برای برگزاری نمایشگاه توانمندیهای اقتصادی و صنعتی جمهوری اسلامی ایران توسط بخش خصوصی در شهر قازان و نیز برای طرف روسی در رشت یا منطقه آزاد انزلی باتوجه به وجود سابقه فعالیت در این حوزه، اعلام میکند.
ارسلان زارع ایجاد ارتباط مستقیم و بدون واسطه تاجران و بازرگانان دو طرف را بستر مناسبی برای تبادل محصولات تولیدی بین دو منطقه دانست و گفت: جمهوری اسلامی ایران در صدد اجرای طرح بزرگی تحت عنوان طرح مویرگی ایجاد مراکز عمده فروشی کالاهای ایرانی در 12 استان روسیه است که جمهوری تاتارستان یکی از این مناطق به شمار می رود.
استاندار با اشاره به حاصلخیز بودن زمینهای کشاورزی و وجود ظرفیت آبی در جمهوری تاتارستان، پیشنهاد کشت و تولید محصولات کشاورزی، گلخانه ای و پرورش ماهی توسط شرکتهای گیلانی را ارائه کرد و افزود: باتوجه به وجود مراکز تحقیقات شیلاتی در گیلان، اجرای طرح های مشترک شیلاتی در خصوص تکثیر و پرورش انواع ماهیان به ویژه تاس ماهیان پیشنهاد می شود.
در ادامه این ارتباط تصویری رئیس جمهور تاتارستان گفت: روابط متنوع بین دولتهای ایران و روسیه در حوزه های مختلف در حال توسعه است.
رستم مینیخانف به روابط تاریخی، اقتصادی و فرهنگی قوی تاتارستان و ایران و وجود تجربههای همکاری میان دو طرف اشاره کرد و افزود: در راستای گسترش روابط میان تاتارستان و ایران، تفاهم نامه همکاری تجاری وجود دارد که شرکتهای دو طرف نیز ارتباطات و همکاری خوبی دارند.
رئیس جمهور تاتارستان با ابراز خرسندی از توسعه روابط با گیلان، به وجود ظرفیت های فراوان موجود در این استان اشاره کرد و گفت: با توجه به علاقمندی دو طرف برای گسترش فعالیتهای تجاری، اقتصادی و تبادل محصولات ، این آمادگی از سوی تاتارستان نیز در سطح وسیعی اعلام می شود.
وی تاتارستان را یکی از پیشرفته ترین مناطق صنعتی روسیه عنوان کرد و افزود: همکاری در زمینه های علمی، فرهنگی، آموزشی، گردشگری و ورزشی بسیار مهم بوده و قابل گسترش است.
جمهوری تاتارستان در بخش اروپایی فدراسیون روسیه در میانه دو رودخانه ولگا و کاما واقع شده و عضوی از فدراسیون روسیه به شمار می آید.
مرکز جمهوری تاتارستان، شهر قازان است که بیش از یک میلیون و 216هزار نفر جمعیت دارد.
این جمهوری از لحاظ اقتصادی یکی از توسعهیافتهترین مناطق فدراسیون روسیه و از بزرگترین مراکز صنعتی آن کشور محسوب می شود.