کتاب " خشت و خیال " اثر برگزیده جایزه " کتاب سال جمهوری اسلامی ایران " در ویرایشی جدید و برای دومین بار منتشر شد.
وی افزود: این مولفان تلاش کرده اند، " خشت " را به معنای اثر و "خیال " را با مفهوم ایده آل ذهن هنرمند در نظر بگیرند و نتیجه پژوهش خود را در زمینه معماری ایرانی – اسلامی به اشتراک بگذارند.
مدیر روابط عمومی انتشارات سروش گفت: گفتار اصلی کتاب براساس ماهیت و طبیعت معماری است و هر گفتار، بخشی از اندیشه معماری را بررسی کرده است. برای نمونه مولفان به موضوعهای " نقوش " و " هندسه باطنی" معماری پرداخته اند و در نهایت، کتاب از ابتدای دوره اسلامی تا آخر دوره قاجار را ارزیابی کرده و ویژگیهای معماری این دوران را برشمرده است.
افسری گفت: وقتی ما از معماری حرف میزنیم، منظورمان فقط معماری کشورهای اسلامی نیست بلکه منظور، حکمت و حقیقتی است که در دل فرهنگ اسلامی وجود دارد.
وی افزود: معماری بسیاری از کشورهای همسایه ما تحت تاثیر فرهنگ ایرانی – اسلامی بوده است. برای نمونه ترکیه، هند، اسپانیا و مراکش از معماری ایرانی – اسلامی الهام گرفته اند که در واقع مفهوم بزرگتری به نام معماری اسلامی را دنبال میکرده اند.
مدیر روابط عمومی انتشارات سروش گفت: این کتاب به دنبال آن است تا نشان دهد معماری اسلامی، حقیقت و خیال را با یکدیگر آمیخته کرده و برای همین مورد توجه باستان شناسان جهان قرار گرفته است.
وی در خصوص ویژگیهای این کتاب گفت: چاپ جدید کتاب با ویرایش روانتر و کیفیت چاپ بهتری منتشر شده است.
کتاب " خشت و خیال " در سال ۱۳۹۱ جایزه کتاب سال را دریافت کرد و سال بعد از آن جایزه "منوچهر مزینی " در حوزه معماری را گرفت.