به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما به نقل از خبرگزاری رویترز، کیم جونگ اون، به لطف داشتن زرادخانه سلاحهای پر قدرت و چند منظوره خود در مقایسه با زمان روی کار آمدن دونالد ترامپ، و مجهز بودن به اهرمهای فشار بیشتری در دیپلماسی هسته ای، اکنون منتظر اعلام برنده انتخابات ریاست جمهوری آمریکاست.
به گفته مقامات و تحلیلگران کره جنوبی، در حالی که دونالد ترامپ به خود میبالد که جلوی جنگ را گرفته و "نامههای زیبا" با کیم رد و بدل کرده است، رئیس جمهور آمریکا حتی نتوانسته کره شمالی را به دادن یک تعهد قابل توجه برای دست کشیدن از برنامه سلاحهای کشتار جمعی متعهد سازد.
به گفته این مقامات، جو بایدن برای کیم، بیشتر یک شریک مذاکره کننده چالش بر انگیز است. بیشتر احتمال دارد قلم را بردارد و نامهای با مظمون "جونگ عزیز" بنویسد تا اینکه خود به طور شخصی درگیر ماجرا شود، هر چند برای دیپلماسی سران با توجه به سابقه از پیش ایجاد شده از سوی ترامپ، محدودیتهای کمتری دارد.
پیونگ یانگ با تکیه بر انجام مجموعهای از آزمایشات تسلیحاتی بی سابقه در سال ۲۰۱۷، پس از آن خود را به عنوان یک قدرت هستهای اعلام کرد که بزرگترین انفجار هستهای و دور بردترین پرتاب موشک بالستیک بین قارهای (ICBM) را انجام داد.
ترامپ پس از ماهها تحریمهای شدید و تهدیدات تجاری، نخستین رئیس جمهور مشغول به کار آمریکا بود که به طور مستقیم با رهبر کره شمالی در نشست سنگاپور در سال ۲۰۱۸ وارد مذاکره شد.
یک مقام کره جنوبی که با دیپلماسی آشناست و به خاطر حساسیت موضوع خواست نامی از او فاش نشود، اظهار داشت: "کیم جونگ اون همان کاری را کرد که لازم بود برای در قدرت ماندن انجام دهد، و تسلیحات هستهای قدرتمندترین ابزار برای بقا است. "
این مقام کره جنوبی این مساله را که جو بایدن دیدار با کیم را غیر محتمل ندانسته است " اثر ترامپی" توصیف کرد؛ حتی با اینکه این رقیب دمکرات رهبر کره شمالی را "اراذل و اوباش" نامیده و گفته است تنها زمانی امکان برگزاری نشست با رهبر کره شمالی وجود دارد که پیونگ یانک از توانمندی هستهای خود را دست بکشد.
یکی دیگر از مقامات سئول اظهار کرد: "هرکسی که برنده انتخابات آمریکا شود باید چگونگی عاری سازی هستهای کامل تحت نقشه راه توافق شده که در آن پایان خلع سلاح هستهای پیش بینی شده، مشخص کند. "
کارشناسان اظهار داشتند: هر چند که کره شمالی به طور گستردهای به تعلیق موقت آزمایشات هستهای و موشکی دور برد پایبند بوده است، اما به گسترش تولید موشکهای جدید و موتورهایی که قابلیت نصب بر روی موشک بالستیک قارهپیما و پرتاب کنندههای سیار، ادامه داده و ذخایر هستهای خود را تقویت کرده است.
در حالی که قدرت نظامی بیشتر آمریکا میتوانست به کره شمالی آسیب جدی وارد کند، اکنون پیونگ یانگ با برخورداری از موشکهای هستهای تهدیدی محسوب میشود که قادر است خاک آمریکا را مورد اصابت قرار دهد.