منصف المرزوقی
عادی سازی روابط یعنی تسلیم شدن
رئیس جمهور پیشین تونس، عادی سازی روابط کشورهای عربی با رژیم صهیونیستی را به منزله خواری و تسلیم شدن در برابر این رژیم توصیف کرد.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما؛ منصف المرزوقی در مصاحبه تلویزیونی در پاسخ به این سئوال که شما گفتید اقدامی که سودان در عادی سازی روابط انجام داد در راستای از بین بردن آرمانهای فلسطین است و موجب تسلط کامل رژیم اسرائیل بر منطقه میشود منظور شما از این اظهارات چیست؟ گفت: من میخواهم بر نکتهای بسیار مهم تاکید کنم. این اشخاص همواره از صلح سخن میگویند و این طرحها را به عنوان طرحهای صلح معرفی میکنند؛ بنابراین هر کس را که مخالف این طرحها باشد دشمن صلح میدانند. این بزرگترین دروغی است که تقریبا بیست سال است صهیونیستها مطرح میکنند. آنها صلح را نمیخواهند مگر اینکه این صلح به معنی تسلیم شدن در مقابل آنها باشد. آنها تسلیم را میخواهند نه صلح را. آنها هیچگاه به ما رحم نخواهند کرد. امت عربی امت بزرگی است که تاریخ آن حداقل به ۱۵ قرن گذشته میرسد؛ بنابراین هر کس که با این ادعاها روابط خود را با رژیم اسرائیل عادی کرده در واقع تسلیم این رژیم شده و شکست خورده است. این مقامات نماینده مردم کشورشان نیستند بلکه خود را در مقابل رژیم صهیونیستی تسلیم کرده اند.
منصف المرزوقی تصریح کرد: میخواهم تاکید کنم این صلح، صلح نیست بلکه تسلیم شدن است و باید همواره بر این نکته تاکید کنیم تا اینطور وانمود نکنند که ما دشمن صلح هستیم و آنها به دنبال صلح هستند! ما به آنها میگوییم دقیقا عکس این مطلب صحیح است؛ یعنی این ماییم که خواستار صلح هستیم، اما صلحی واقعی و شما صلحی دروغین میخواهید؛ بنابراین در طول زمان درگیریها از سر گرفته خواهد شد.
در ضعیف ترین موضع تاریخ عربی قرارداریم
مجری سئوال کرد: «وقتی بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم اسرائیل میگوید من این صلح را با زور به دست آوردم آیا این به معنی آن نیست که طرف مقابل وی یعنی اعراب ضعیف هستند و نمیتوانند شرطهای خود را در این صلح تحمیل کنند؟»
المرزوقی پاسخ داد: ما باید اعتراف کنیم که در طول تاریخ عربی هیچگاه مانند امروز ضعیف نبوده ایم، ما امروز امتی پراکنده و متفرق هستیم. این اتحادیه عرب دیگر به پایان خط رسیده است. ما بخشی از کشورهایی هستیم که به استعمار مستقیم بازگشته اند. حداقل ۴ تا ۵ کشور زیر یوغ استعمار مستقیم قرار گرفتند؛ همانطور که در قرن بیستم بودیم. ما در ضعیفترین دوران تاریخ هستیم و آنها تسلیم شدن را میخواهند. این درگیریها چالشهایی است که در این کشورها وجود دارد.
سودان در بدترین شرایط تحقیر قرار گرفته است
مجری پرسید: «مقامات سودانی میگویند مسئله عادی سازی را به پارلمان موکول کرده اند آیا مردم سودان میتوانند در این زمینه تاثیرگذار باشند؟»
رئیس جمهور پیشین تونس پاسخ داد: ما امروز امتی متفرق و شکست خورده ایم چین هم در قرن نوزده مستعمره بود و همینطور بود، اما چالشهایی که با آن روبرو بود باعث شد خود را بازسازی کند؛ بنابراین چالشهایی که رژیم اسرائیل و ... بر ملتهای ما وارد میکنند باعث خواهد شد ملتها خود را بازیابند و بیدار شوند. اما در سودان برخی از مسئولان عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی را با منافع سودان توجیه میکنند. مصریها هم از منافع خود میگویند و روابط خود را با این رژیم عادی میکنند، اما ما این کار را نمیکنیم.
الان مسئله روشن است این منافع ضد اصول و عقاید است آیا ما منافع سودان را بر اصول آن باید ترجیح دهیم؟ ملت سودان در بدترین شرایط تحقیر قرار گرفته است؛ ملت سودان در معرض باج خواهی مقامات قرار گرفته است. باج خواهی اینکه یا باید معیشت را انتخاب کند یا عزت و کرامت خود را. برخی از ملت سودان معیشت و برخی دیگر عزت و کرامت را ترجیح میدهند و این خطر بزرگی است و موجب درگیری و نزاع در داخل و در میان ملت سودان خواهد شد. بلکه میتواند مشکلات سودان را دوچندان کند و در نتیجه هیچ چیزی هم عاید این کشور نشود.