تمایل ایران به حفظ روابط دوستانه با آذربایجان و ارمنستان
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: ایران ارتباطات سیاسی و مردمی نزدیکی با آذربایجان و ارمنستان دارد و مایل به حفظ روابط دوستانه خود با این دو کشور است.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای ابوالفضل عمویی در گفتگویی رادیویی، در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه موضع کمیسیون امنیت ملی مجلس در مناقشه قره باغ چیست؟ افزود: حدود یک ماه از آغاز درگیریها میان ارمنستان و آذربایجان میگذرد و ایران از روز اول نسبت به این موضوع حساسیت نشان داده است.
وی در ادامه گفت: از طرف کمیسیون امنیت ملی مجلس به ماموریتی برای بازدید از مناطق مرزی آذربایجان شرقی رفتیم. واقعیت این است که این درگیریها آثار خاصی بر مردم استان آذربایجان در مرز ارس داشته است. موارد متعددی از سقوط راکت در مرزهای ایران به دلیل خطای محاسباتی مشاهده شده است.
آقای عمویی افزود: مرز باریک و سهل الوصول ارس بین ایران و جمهوری آذربایجان واقع شده است که بسیاری از مردم در این مناطق در زمینهای خود به کشاورزی میپردازند و میتوانند با چشم غیر مسلح مناطق درگیری را مشاهده کنند. این مسائل باعث ایجاد نگرانی شده که البته ایران با اعتراض مرزبانی و وزارت امور خارجه به این مسئله ورود کرده، اما تا به حال مشکلی حل نشده است.
وی افزود: متاسفانه بخشی از بار زراعتی کشاورزان به دلیل نیاز به برخی ماشینهای کشاورزی و موانع امنیتی بر روی زمین باقی مانده است و حتی برخی کشاورزان به جمع آوری محصول به صورت دستی اقدام کرده اند؛ اما مسائل تنها به اینجا ختم نمیشود و ما ارتباطات سیاسی و مردمی نزدیکی با این دو کشور داریم. مردم آذری و اقوام ارمنی ساکن ایران تعلقات خاصی به این دو کشور دارند و ایران مایل به حفظ روابط دوستانه خود با دو کشور است.
این نماینده مجلس در ادامه درباره مطالبه مجلس از وزارت امور خارجه در پی ترور سردار شهید حاج قاسم سلیمانی گفت: این مسئله طی جلسهای با آقای ظریف مطرح شد. قوه قضاییه از طریق برگزاری دادگاهها و وزارت امور خارجه از طریق مسائل بین المللی میتوانند این مسئله را پیگیری کنند.
وی افزود: با توجه به اینکه این اتفاق در خاک عراق رخ داده و در این ترور ناجوانمردانه شهید ابومهندس هم به شهادت رسیده است، مسئولان عراقی نیز میتوانند خواستار پیگیری این قتل و ترور باشند.
آقای عمویی گفت: گزارشگر سازمان ملل در حوزه قتلهای سازمان یافته در آخرین گزارش خود در ژنو به این مسئله ترور شهید سلیمانی اشاره کرد و قاطعانه این موضوع را محکوم و اعلام کرد، آمریکاییها مرتکب جنایت شدند و این مسئله ظرفیتهای حقوقی خاصی را برای ایران ایجاد میکند. ما دائما در حال پیگیری این مسئله و اجرای نقش نظارتی خود هستیم تا بتوانیم شاهد حرکت وزارتخارجه در مسیر درست باشیم.
پیگیری اتحاد مجالس کشورهای اسلامی علیه توهین به پیامبر اسلام (ص)
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس همچنین در پاسخ به اینکه واکنش مجلس در هم افزایی با مجالس کشورهای اسلامی در توهین خصمانه دولت فرانسه به ساحت پیامبر اکرم (ص) و موضع مکرون چه بوده است؟ گفت: واکنش ما در مجلس بسیار جدی بوده و بیانیهای توسط تمامی نمایندگان مجلس به امضا رسیده است. این مسئله همچنین از جنبه عضویت مجلس شورای اسلامی در اتحادیه بین المجالس کشورهای اسلامی پیگیری میشود و امیدواریم این موضع مشترک بین مسلمانان جهان به زودی به نتیجه برسد تا فرانسویها را از مسیر اشتباهی که میروند، بازداریم.