زرشک درختی همیشه سبز و پهن برگ است که میوههای سرخ رنگ بیضی شکل دارد. زرشک برای مصارف دارویی بیشتر از ۲۰۰ سال است که شناخته شده است. این یک گیاه سم زدا است که حاوی خواص دارویی و آرام بخش عالی است و به مبارزه با چندین بیماری کمک میکند.
به گزارش گروه عکس خبرگزاری صدا و سیما: زرشک گیاهی است که به نامهای متفاوتی در سراسر دنیا شناخته شده است. میوه، پوست، وریشه گیاه زرشک در طب سنتی و گیاهی مورد استفاده قرار میگیرد. شکل ظاهری آن بوتهای به طول ۱ تا ۵ متر میباشد که از ساقههای تیغ دار قرمز رنگ و برگهای سبز دندانهای تشکیل شده و اواخر بهار و ابتدای فصل تابستان شکوفه میدهد شکوفههای آن زرد رنگ است و میوه آن ابتدا به رنگ قرمز و بعد از مدتی تیرهتر میشود. زرشک محصولی مقاوم به کم آبی و شوری است که در آب و هوای اصفهان به خوبی رشد میکند. سیف اله معینی باغدار برخواری تجربه چندین ساله کشت زرشک درشهرهای استان خراسان جنوبی را به اصفهان آورده و با توجه به اینکه زرشک در آب و هوای اصفهان سازگاری دارد، برداشت رضایت بخشی داشته است بیش از ۲۰ هکتار از مزارع دولت آباد استان اصفهان زیر کشت زرشک است، که سالانه ۱۵ تن از این محصول از باغهای آقای معینی برداشت میشود و پس از فرآوری محصولات این باغات به برخی از کشورها و سراسر ایران صادر میشود.