تولیدکننده و صادر کننده سلستین گفت: ایران در رتبه اول تولید سلستین جهان ایستاده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، حمید علوی در استودیو گفتگوی ویژه خبری شبکه دوم سیما افزود: معادن سلستین ایران دست نخورده، ناب و مرغوبتر از سایر کشورهاست به همان میزان هم برداشت از این معادن دشوارتر از سایر معادن جهان است.
او سلستین را کانی اي گرانبها، دست نخورده و با ارزش عنوان کرد و ادامه داد: قدمت برداشت سلستین از معادن کشور، به زمان سلطنت پهلوی بر می گردد پس از انقلاب هم در سال های 71 - 72 برداشت و بهره برداری از این کانی آغاز شد و در سال 73 به صادرات رسید.
محمد صالح جوکار رئیس فراکسیون معدن و صنایع معدنی مجلس نيز معادن فعال و نیمه فعال سلستین کشور را در استان سمنان، کهکیلویه و بویراحمد، قم ، حوالی تهران و ورامین عنوان کرد و افزود: برداشت و استخراج سالانه این محصول حدود 250 هزار تن و سپس بصورت کربنات دوباره به ایران بر می گردد تا در صنایع جواهرات و زینت آلات مورد استفاده قرار گیرد.
او ادامه داد: سایر مصارف این محصول در ساخت قطعات هواپیمایی، لامپهای کم مصرف، دارویی و تجهیزات پزشکی است اما با وجود تولید و استخراج 250 هزار تن سلستین در کشور، دوستان وزارت صمت معتقدند ظرفیت کشورمان در استفاده از این محصول فقط 24 هزار تن است.
یکی از معدن داران و تولیدکنندگان گفت: مسئولان حمایتی از قانون ممنوعیت خام فروشی سلستین ندارند.
اسماعیل شاه پسند در ادامه برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دوم سیما افزود: در خصوص سایر مواد معدنی و فلزات همچون مس، روی و ... به وضوح می توان حمایت مسئولان را در قبال ممنوعیت خام فروشی و حمایت از معدن داران مشاهده کرد اما در مورد سلستین اقدام مثبتی صورت نمی پذیرد.
او ادامه داد: درشرایط فعلی بدون حمایت وزارت صمت و دولت تولید و استخراج سلستین برای معدن داران ریسک بسیاری دارد در این حال ، اگر دولت از استخراج این کانی حمایت کند معدن دار هم اقدام به خام فروشی محصول نخواهد کرد.
حمید علوی تولید کننده و صادر کننده کانی های معدنی هم گفت: 30 سال است که تولیدات کشور پاسوز واردات شده اند از سوی دیگر سیاستهای غلط ارزی دولت کمک کرد تا تولیدکنندگان به سمت واردکردن بروند و دست از تولید بردارند.
او تصریح کرد: تولید کنندگان و بنگاه داران داخلی هر گاه برای تامین سرمایه به سمت بانک ها و تسهیلات بانکی رفته اند، به لطف قوانین و سازکارهای مالی بانکی زمین گیر شده اند.
محمد صالح جوکار رئیس فراکسیون معدن و صنایع معدنی مجلس هم گفت: در راستای تامین مالی معادن از طریق بانک ها، بانک ها وثیقه معادن را قبول ندارند.
علوی تولید کننده و صادرکننده سلستین هم گفت: به همت توانمندی های داخلی 2 سال اخیر واردات کربنات استرانسیم (سلستین فرآوری شده) به صفر رسیده است.
او ادامه داد: اگر کیفیت تولیدات داخلی افزایش یابد دیگر نیازی به ممنوعیت واردات این کانی ارزشمند نیست البته در این راستا، یکی از مشکلات بازار داخلی مربوط به استرانسیم زیر پله ای می شود که به دلیل کیفیت پایین، مصرف کنندگان را اجبار به واردات استرانسیم چینی می نماید.
_____________________________________________________
بیشتر بخوانید:
هر تن سلستین سی دلار از کشور خارج میکند
____________________________________________________