نامگذاری روزی به نام اخلاق و مهرورزی؛
فرصتی برای ترویج اخلاق نبوی
حضرت محمد(ص) پیام آور حقانیت و بندگی است كه با انتقال مفاهیم اخلاقی و ترویج مهرورزی به هدایت و روشنگری پرداختند.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز سیستان و بلوچستان،
چنانکه از قرآن کریم استفاده می شود، در کتاب های آسمانی تورات و انجیل، به رسالت پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله بشارت داده شده است.
این بشارت ها افزون بر آنکه به معنای آماده سازی ذهنی و روحی یهودیان و مسیحیان برای ورود خاتم پیامبران و استقبال از او، و تأییدی بر رسالت و نبوت او از قرن ها پیش از ظهور آن حضرت است، به طور ضمنی یهودیان و مسیحیان را به تأمل در آیین آسمانی اسلام و پذیرش آن فرا می خواند.
بیش از یك هزار و 400 سال پیش در 17 ربیعالاول سال عام الفیل، كودكی در مكه دیده به جهان گشود كه نام مباركش محمد بن عبدالله و در تورات و برخی كتاب های آسمانی«احمد» نامیده شده است.
ستاره ای كه تمام پیامبران بشارت آمدن او را به پیروان خود داده بودند.
كنیه آن حضرت ابوالقاسم و ابوابراهیم است و رسول الله، نبی الله، مصطفی، محمود، امین، امی، خاتم، مزمل، مدثر، نذیر، بشیر، مبین، كریم، نور، رحمت، نعمت، شاهد، مبشر، منذر، مذكر، یس، طه از القاب ایشان به شمار می رود.
ایشان در دوره كودكی پدر و مادر گرامی خویش را از دست دادند و از آن پس در كنار عبدالمطلب پدربزرگ و ابوطالب عموی خود رشد و پرورش یافتند.
سیره پیامبر اسلام(ص)، برگزیدن عزت در تقوای الهی بود كه در این باره می فرمایند: «هر انسانی می خواهد با عزت ترین مردم باشد، باید تقوای الهی پیشه كند». رسول اكرم(ص) در میدان كارزار و در برابر دشمنان اسلام، شجاعانه می جنگیدند و با رشادت و پایمردی از كیان اسلام دفاع می كردند. حضرت علی(ع) درباره جنگ هایی كه پیامبر(ص) در آن حضور داشتند، می فرماید: «در روز جنگ بدر، من به پیامبر(ص)پناه بردم. در حالی كه ایشان نزدیك تر از من به دشمن بودند ولی چنان با اراده و استوار بودند كه گویی اصلا در میدانِ جنگ دشمن نیست».
پیامبر اكرم(ص) در سال هشتم هجرت، رسالت الهی خود را با فتح مكه و شكستن بت ها كامل ساختند.
زندگانی حضرت محمد(ص) سرشار از آموزه های ارزشمندی است كه گنجینه ای غنی برای همگان در این دنیای پهناور محسوب می شود.
سالروز میلاد حضرت محمد(ص) فرصتی مغتنم برای پرداختن به سیره و اخلاق آخرین پیام آور صلح و دوستی است.
ایشان همواره پیروان خویش را به اتحاد و همبستگی دعوت می كردند تا تمام جهانیان در كنار یكدیگر برای رسیدن به رستگاری حقیقی بكوشند و از آموزه های این دین الهی برای یافتن مسیر سعادت استفاده كنند.
حضرت محمد(ص) پیام آور حقانیت و بندگی است كه با انتقال مفاهیم اخلاقی و ترویج مهرورزی به هدایت و روشنگری پرداختند و كوشیدند تا با وحدت و یكپارچگی، امت اسلامی را به سعادت حقیقی رهنمون سازند و اینگونه اسلام راستین را به منصه ظهور برسانند.
17 ربیع الاول سالروز ولادت نبی مکرم اسلام حضرت محمدبن عبدا... (ص) و ولادت فرزند گرامیش امام صادق علیه السلام را روز اخلاق و مهرورزی نام نهاده اند که اگر بنای بعثت پیامبر را تکمیل مکارم اخلاقی بدانیم حکمت و انگیزه نامگذاری واضح خواهد بود.
نامگذاری ۱۷ ربیعالاول، روز میلاد پیامبر گرامی اسلام(ص) به نام روز اخلاق و مهرورزی است. این روز میتواند نقطه عطف و آغاز خوبی برای تذکر اخلاق نبوی به عموم جامعه باشد.
تکرار و یادآوری برخی ایام و وقایع ضرورت دارد، همچنانکه یادآوری واقعه عاشورا و برگزاری مراسم سوگواری دهه محرم طی بیش از یک هزار سال، موجب ترویج و زنده نگهداشتن دین اسلام شده است، نامگذاری روزی به نام اخلاق و مهرورزی هم، در صورت بهرهبرداری درست و اجرای برنامههای مناسب، میتواند در ترویج اخلاق نبوی در جامعه نقشی مهم را ایفا کند.
یکی از ویژگیهای بارز شخصیتی حضرت محمد(ص) را خلق عظیم و اخلاق نیکوی ایشان است و پیامبر(ص) در این مورد نمونهای بیبدیل است، همین امر سبب میشود تا روز میلاد آن بزرگوار در نظام جمهوری اسلامی به نام روز اخلاق و مهرورزی نامگذاری شود.
یکی از رفتارهای مورد تاکید پیامبر (ص) رعایت حقوق افراد جامعه بود که اجازه می فرمودند افراد نظراتشان را عنوان نمایند حتی آنقدر بردبار بودند که وقتی مردی جاهل ، تسلیم منطق نبوی نمی شد و در کوچه خاکستر بر سر الگوی هستی می ریخت ایشان با بردباری تحمل می کردند.
آن حضرت غذا ، پوشاک و امنیت را رمز پایداری خود می دانستند اما روشی که انبیای الهی بیشتر به آن توجه می کردند ارتقای اخلاق و مکارم انسانی و روحی برای جامعه بود سپس راحتی جسم را سفارشی می نمودند.
علت ماندگاری افکار پیامبران الهی را باید در این نوع تفکر دید و هنر اندیشیدن و آزاد اندیشیدن و حتی بیان آنرا محصول زحمات انبیای الهی باید دانست.
سالروز میلاد آخرین پیامبر الهی، بنیانگذار حكومت اسلامی و نخستین معصوم در دین مبین اسلام روز اخلاق و مهرورزی نامگذاری شده است تا پیروان راستین آن حضرت(ص) با توجه روش و منش ایشان در مسیر دستیابی به صلح و دوستی گام بردارند.
امام صادق ( ع )
حضرت امام جعفر صادق عليه السلام رئيس مذهب جعفرى ( شيعه ) در روز 17ربيع الاول سال 83 هجرى چشم به جهان گشود .
پدرش امام محمد باقر ( ع ) و مادرش "ام فروه" دختر قاسم بن محمد بن ابى بكر مىباشد.
كنيه آن حضرت : "ابو عبدالله" و لقبش "صادق" است . حضرت صادق تا سن 12 سالگى معاصر جد گراميش حضرت سجاد بود و مسلما تربيت اوليه او تحت نظر آن بزرگوار صورت گرفته و امام ( ع ) از خرمن دانش جدش خوشهچينى كرده است .پس از رحلت امام چهارم مدت 19 سال نيز در خدمت پدر بزرگوارش امام محمد باقر ( ع ) زندگى كرد و با اين ترتيب 31 سال از دوران عمر خود را در خدمت جد و پدر بزرگوار خود كه هر يك از آنان در زمان خويش حجت خدا بودند ، و از مبدأ فيض كسب نور مىنمودند گذرانيد .
بنابراين صرف نظر از جنبه الهى و افاضات رحمانى كه هر امامى آن را دار مىباشد ، بهرهمندى از محضر پدر و جد بزرگوارش موجب شد كه آن حضرت با استعداد ذاتى و شم علمى و ذكاوت بسيار ، به حد كمال علم و ادب رسيد و در عصر خود بزرگترين قهرمان علم و دانش گرديد .
پس از درگذشت پدر بزرگوارش 34 سال نيز دوره امامت او بود كه در اين مدت "مكتب جعفرى" را پايهريزى فرمود و موجب بازسازى و زنده نگهداشتن شريعت محمدى ( ص ) گرديد.
فرصتی برای ترویج اخلاق نبوی
فرصتی برای ترویج اخلاق نبوی
فرصتی برای ترویج اخلاق نبوی
فرصتی برای ترویج اخلاق نبوی
فرصتی برای ترویج اخلاق نبوی