کشت و برداشت زعفران در شهرستان کیاسر مازندران یکی از مهم ترین مناطق تولید طلای سرخ کشور.
به گزارش گروه عکس خبرگزاری صدا و سیما؛ زعفران به عنوان گرانبهاترین گیاه از نظر اقتصادی و صادراتی با نام استان خراسان پیوند خورده است. توجه به شرایط اقلیمی مناسب، کشت این گیاه در استانهای دیگر کشور به ویژه استان مازندران رونق مناسبی یافته و در شهرستانهای مختلفی مانند: کیاسر، ساری، گلوگاه و نور، کشت و برداشت میشود.مناطق مرتفع مازندران (ارتفاعات ۸۰۰ تا ۲ هزار و ۳۰۰ متر از سطح دریا) به علت سبک بودن بافت خاک و سرد و خشک بودن هوا از مناطق مناسب برای کشت زعفران به شمار میرود. ماده مؤثر در گیاه زعفران با خاصیت دارویی شامل سافرانال، کروسین و پیکروکروسین است. زعفران چاشنی و رنگ دهنده غذا، کاهش دهندة چربی و کلسترول خون، آرام بخش و اشتها آور بوده و خاصیتهای مهم دیگری از جمله: ضد اسپاسم بودن، پیشگیری کردن از بیماریهای قلبی و سرطان، تقویت کردن حافظه، کاهش دهنده فشار خون، درمانگر بیماریهای مهمی از جمله آسم، بیماریهای پوستی، بیماریهای چشم، عفونت ادراری، یرقان، پیش انداختن قاعدگی، رفع نفخ شکم، درمان معده درد و درمان کم خونی را در خود نهفته دارد.
حمل زغفران به محل حمل بارمشتی زعفران تقدیم به شمابرداشت زعفرانزعفران آماده برداشتحمل زغفران به محل حمل بارزعفران آماده برداشتآماده کردن زعفران برای حمل آنگل زعفران آماده مصرفزعفران آماده برداشتزعفران آماده برداشتبرداشت کنندگان در حال چیدن محصولزعفران آماده برداشتبرداشت کنندگان در حال چیدن محصولریختن زعفران برداشت شده به داخل ظرفبرداشت کنندگان در حال چیدن محصولمحصول و برداشت کنندگان آنبرداشت زعفرانبرداشت زعفرانگل زعفران آماده چیده شدن.برداشت کنندگان در حال چیدن محصولبرداشت کنندگان در حال چیدن محصولبرداشت کنندگان در حال چیدن محصولبرداشت کنندگان در حال چیدن محصولزعفران آماده حمل