رئیس سازمان پدافند غیرعامل: در سال گذشته بیش از ۱۳۰ مانور فقط در بخش سایبری داشتیم که بخش زیادی از اشکالات و ایرادات در زیرساختها کشف و برطرف شد.
سردار جلالی افزود:به طور خاص در بخش ایجاد، آمادگی، بازدیدهای عملیاتی برای کشف آسیب پذیریها و ابلاغ به دستگاهها و همچنین کنترل آنها در قالب رزمایشها اقدامات خوبی هم در بخش سایبری، هم در بخش شیمیایی و هم هستهای و زیستی و بیولوژیکی انجام داده ایم که بسیار قابل توجه است.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل افزود: در حوزه هستهای تقریبا هر پنج استان هستهای ما رزمایش داشتند که در واقع رزمایش انتهای مسیر طراحی، آموزش و تمرین و تجهیز است و ما به کمک وزارت کشور و شهرداریها به ۵۱ شهر تجهیزات مقابله با تهدیدات نامتعارف دادیم که اگر حادثهای شیمیایی در یک شهری اتفاق افتاد یا حادثه نشت هستهای داشتیم ابزار رفع آلودگی و کنترل آن وجود داشته باشد و در این خصوص هم تجهیز کردیم و هم آموزش دادیم و در سال آینده نیز در قالب مانور، آمادگی را کنترل خواهیم کرد.
وی گفت: حملات سایبری به سه دسته تقسیم میشود که اگر حمله را به هرنوع نفوذ سایبری تعریف کنیم ما سطح اول آن حملات کم ارزش و بی ارزش است که میتواند در شکل نفوذ و هک سیستمها اتفاق بیفتد.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل افزود: سطح دوم حملاتی است که ممکن است باعث اشکالات در سیستمها شود که تعدادش نسبت به سطح اول محدود است و بخش زیادی کنترل میشود، اما برخی ممکن است به دلیل کم توجهی به سیستمها اتفاق بیفتد.
سردار جلالی گفت: سطح سوم نیز سطح جنگ تلقی میشود که میتواند عامل تخریب، انفجار یا ازکارافتادگی باشد که پیامدهای آن بیشتر کاهش، حذف و قطع سرویس باشد که از این حوادث اصلا نداشتیم.