از ابتدای سال تاکنون بیش از 200 زلزله یک تا 3.5 ریشتری در استان همدان رخ داده است که وقوع چنین حوادثی می طلبد همیشه برای مدیریت این حوادث پیش بینی نشده آمادگی لازم وجود داشته باشد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز همدان، استان همدان از ایمن ترین شهرهای کشور به لحاظ زلزله خیز بودن است محور جنوبی استان به ویژه جنوب غربی و شمال شرقی از مناطق و محورهای زلزله خیز استان محسوب می شود به طوری که فعال ترین گسل استان گسل نهاوند است.
با این حال زلزله هیچ گاه قابل پیش بینی نیست نمونه اش زلزله شنبه این هفته؛ زلزله ای به بزرگی 5.4 ریشتر که در عمق 10 کیلومتری زمین و مرز استان های قزوین و همدان حوالی آوج را لرزاند.
وقوع چنین حوادثی می طلبد همیشه برای مدیریت این حوادث پیش بینی نشده آمادگی لازم وجود داشته باشد.
زلزله روز شنبه این هفته بیشترین تاثیر را در شهرستان های رزن و کبودراهنگ داشت که گروه های امداد بلافاصله به محل اعزام شدند.
زلزله ها بیشترین حوادث را در مناطق روستای به وجود می آورند که در طول 10 سال گذشته اقداماتی در راستای بهسازی و نوسازی مسکن روستایی انجام شده است.
براساس آمارها ، 66 درصد اماکن روستایی استان همدان نوسازی و به عبارتی در مقابل زلزله ایمنی شده اند که این رقم از متوسط 54 درصدی کشور بالاتر است.
بهسازی و نوسازی مسکن روستایی طرحی است که از سال 83 به منظور کاهش اثرات بلایای طبیعی و ارتقا کیفی مسکن روستایی تصویب شده است.
براساس آمارها استان همدان باید تا سال 1404 شاخص بهسازی در روستاهای خود را به بالای 70 درصد برساند.
از ابتدای سال تاکنون بیش از 200 زلزله یک تا 3.5 ریشتری در استان همدان رخ داده است.
گفتنی است سهمیه تسهیلات مسکن روستایی امسال استان همدان؛ 10 هزار واحد است که بنیاد مسکن انقلاب اسلامی به هر واحد روستایی 50 میلیون تومان تسهیلات پرداخت می کند که تاکنون 110 هزار مسکن روستایی در این استان نوسازی شده اند.