معاون اشتغال کمیته امداد: امسال حدود پنج هزار و ۵۰۰ جعبه تخم نوغان بین چهار هزار خانواده کمیته امداد توزیع شد که بیش از ۱۲ میلیارد تومان درآمد داشته است.
معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد امام خمینی (ره) با تصریح بر اینکه موضوع «نهال» و بدنه درخت توت مهمترین عنصر در مرزعه توتستان محسوب میشود، اظهار کرد: مسئولان جهاد کشاورزی قول دادهاند به کمیته امداد در تامین نهال کمک کنند و اگر این اتفاق بیفتد، شاید بتوانیم تمام ۴۷ هکتار باقی مانده را کشت کنیم و سال آینده بتوانیم از تمام مزرعه بهره برداری کنیم.
وی یکی از کمبودها و مهمترین موانع برای پرورش کرم ابریشم و تولید نخ ابریشم را کمبود درخت توت دانست و اظهار کرد: پارسال حدود ۱۳۸ تن پیله سبز با تلاش دو هزار و ۵۰۰ خانواده کمیته امداد تولید شد و برای توسعه آنها به توتستان مرکزی داریم تا هم بتوانیم قلمه تولید کنیم و هم برگ توت را در اختیار خانوادههای کمیته امداد قرار دهیم.
آقای عبدالملکی همچنین از افزایش تولید پیله ابریشم خبر داد و بیان کرد: در سال جاری حدود پنج هزار و ۵۰۰ جعبه تخم نوغان بین چهار هزار خانواده عزیز کمیته امداد توزیع شد که در نهایت ۱۸۰ تن پیله تولید کردند و به فروش رسید و نسبت به سال گذشته ۳۰ درصد افزایش داشتیم.
وی افزود: تعداد خانوادههای پرورش دهنده ابریشم در سال گذشته دو هزار و ۵۰۰ خانواده بودند که امسال نزدیک به دو برابر شد و در مجموع بیش از ۱۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان درامد داشتند.
معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد امام خمینی (ره) گفت: کمیته امداد سهم ۱۵ درصدی خودش را از تولید کل ابریشم کشور حفظ کرده است و تلاش میکنیم سهم کمیته امداد در این حوزه به ۳۰ درصد برسد؛ بنابراین گزارش، پرورش کرم ابریشم میتواند مواد اولیه مورد نیاز صنایع فرش بافی، پزشکی، نظامی و الکترونیک را تولید کند و در عین حال بخشی از زنان روستایی و کودکان را مشغول و درآمد نسبی خوب ایجاد کند.
توتستانها از زیرساختهای اساسی و مورد نیاز برای توسعه نوغانداری در کشور هستند.
این گیاه علاوه بر اینکه میتواند غذایی مورد نیاز کرم ابریشم را تامین کند دارای وجهه محیط زیستی است.
درخت توت از قابلیت کشت در عمده مناطق کشور با شرایط آب و هوایی متفاوت و اقلیمهای متنوع برخوردار است.
ابریشم پس از خاویار وزعفران، گرانترین محصول کشاورزی به شمار میرود و در کنار صنعت نوغانداری - ابریشم بافی به عنوان هنر صنعتی منحصر بفرد وبازارپسند مطرح است و تولید نخهای ابریشم زمینه ساز تولیددستبافتهای سنتی و هنری در قالب فرشها و تابلوفرشهای دستباف ابریشمی است.
۴۵ روز کافی است تا تخمهای کوچک و سیاه رنگ نوغان به پیلههای ارزشمند ابریشم بدل شود و به عنوان فعالیت اقتصادی جانبی در کنارکشاورزی و باغداری در فصل بهار- رونق بخش سفره هزاران خانواده باشد.
بیش از ۲۰ استان در زمینه صنعت نوغانداری فعالیت دارندو گیلان قطب تولید پیلهتر ابریشم و خراسان رضوی علاوه بربرخورداری از رتبه دوم تولید پیلهتر با تولید ۸۵ درصد نخ ابریشم کشور- پایتخت ابریشم کشی ایران به شمار میآید.
با پرورش هر جعبه تخم نوغان - معمولا حدود ۳۵ کیلوگرم پیلهتر ابریشم تولید میشود از هر سه کیلوگرم پیلهتر ابریشم - پس از فرآوری یک کیلوگرم نخ ابریشم به دست میآید.