درپی سخنان اخیر مکرون
پویش تحریم کالاهای فرانسوی در تونس
در پی سخنان اخیر رئیس جمهور فرانسه که در آن به اسلام و مسلمان در فرانسه حمله کرد، شبکههای اجتماعی در تونس پویش تحریم کالاهای فرانسوی را در این کشور به را انداختند.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از شبکه المیادین، فعالان شبکههای اجتماعی در تونس عکسهای خود را به شعار «الا رسول الله/ جز رسول الله» تغییر دادند و خواستار پیوستن مردم به فعالیت برخی کشورهای عربی شدند که اقدام به ایجاد پویشهایی برای تحریم کالاهای فرانسوی کردند که هدف از آن وارد کردن خسارتهای اقتصادی به این کشور است. این اقدام آنان پاسخی به اظهارات توهین آمیز مکرون به اسلام و مسلمانان و حمایت از رسول گرامی (حضرت محمد ص) است.
شبکههای اجتماعی در تونس مملو از حالت خشم و عصبانیت مردم به همراه تصاویر تمسخرآمیز از امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه است. فعالان شبکههای اجتماعی همچنین فیلمهایی از خشم و عصبانیت تونسیها را نسبت به کارزاری که رئیس جمهور فرانسه علیه مسلمانان در فرانسه آغاز کرده است، منتشر کردند.
اخیرا منطقه الزهرونی در استان تونس (پایتخت) شاهد برگزاری تجمع اعتراضی مردم بود که معترضان برای ابراز خشم و مخالفت خود نسبت به انتشار تصاویر موهن علیه رسول اکرم (ص)، به عمد پرچم کشور فرانسه را آتش زدند. آنان همچنین پلاکاردهایی در خیابانها برای اعلام حمایت خود از رسول خدا (محمد ص) نصب کردند.
حتی برخی از تونسیها از قیس سعید رئیس جمهور این کشور خواستند اجلاس فرانکوفونی (کشورهای فرانسوی زبان) را که قرار است در استان جربه برگزار شود، لغو کند.
همچنین برخی از روشنفکران و فعالان عرصه رسانه در تونس نیز با این پویش همکاری کردند به طوری که منیه العرفاوی روزنامه نگار تونسی در صفحه فیسبوک خود مطلبی تحت این عنوان نوشت که «سکولاریسم فرانسه مقدستر از نمادهای دینی نیست» منتشر کرد.
وی افزود: فرانسه امروز در صدد تولید و ایجاد نسلهایی از نفرت و خشونت و واکنشهای وحشتناک است مانند آنچه که اخیرا برای دانشجوی چچنی اتفاق افتاد (قتل یک معلم فرانسوی توسط دانشجوی چچنی).
العرفاوی افزود: فرانسه باید مانند کشور همسایه اش آلمان بیاموزد که بدون خشونت و نفرت پراکنی توانست فضای آزادی را در کشور تضمین کند. آلمان مانند فرانسه میزبان دومین جامعه مسلمانان در اروپا است، اما این کشور قوانینی وضع کرده است که کفر یا اهانت به ادیان را جرم تلقی میکند.
وی خاطر نشان کرد: اگر فرانسه نفرت نمیخواهد، پس باید ایمان و اعتقاد دیگران را محترم بشمارد. یا به احساسات شهروندان مسلمان خود احترام بگذارد. وی تأکید کرد آزادی وجدان به مفاهیم و تجدیدنظرهای بی، چون و چرا نیاز دارد، زیرا آزادی در نخستین فلسفه خود بیش از هر چیز التزام عملی به مسئولیت پذیری است که به دیگران آسیب نمیرساند.
این روزنامه نگار تصریح کرد: هرکسی نفرت و انزجار را نمیخواهد نباید علل و انگیزههای شکل گیری آن را فراهم سازد.