فقط ۳۰ درصد از بهبودیافتگان کرونا در کهگیلویه وبویراحمد پلاسمای خون خود را اهداء کرده اند.
آقای حسن زاده بیان کرد: نکته قابل توجه اینکه برای بیمارانی که در مراحل پایانی بوده و یا بیماری شدت پیدا کرده است پلاسما جوابگو نیست اما در مراحل اولیه استفاده از پلاسما اثرات موثری خواهد داشت.
رستم حسن زاده افزود: برای فراهم شدن بهتر شرایط اهدای پلاسما و خون، پایگاه انتقال خون مرکز استان کهگیلویه وبویراحمد در یاسوج در روزهای تعطیل نیز آماده پذیرش اهداکنندگان است.
وی بیان کرد: از بهبودیافتگان بیماری ویروس کرونا در خواست می شود به دلیل اینکه زمان وجود آنتی بادی این ویروس در بدن آنان کوتاه و محدود است هرچه زودتر برای اهدای پلاسما اقدام کنند.
سوپر وایزر بیمارستان شهید جلیل یاسوج هم با بیان اینکه هم اکنون پلاسمای خون بهبودیافتگان به بیماران کرونایی در این بیمارستان تزریق می شود گفت: پزشکان معالج در بیمارستان ها از انتقال خون در خواست پلاسما می کنند و مراکز انتقال خون نیز پلاسمای تهیه شده را به بیمارستان ها تحویل می دهند.
آقای احمدی افزود: تاکنون بیش از 10 هزار بیمار کرونایی در کهگیلویه و بویراحمد بهبود یافته اند که بخش قابل توجهی از آنان در حال حاضر شرایط زمانی اهدای پلاسما (یک یا ۲ماه پس از بهبودی) را دارند.
پلاسما درمانی به معنی استفاده از پلاسمای بیماران بهبودیافته برای بیماران بدحال است، روشی که در آن پادتن تولیدشده در بدن بیماران بهبود یافته استخراج شده و به بیمار دیگری که هنوز درگیر کرونا است تزریق میشود.
حجم پلاسمای دریافتی ۵۰۰ سی سی است و همه مراحل اهدای پلاسما در شرایط استریل و بهداشتی و با استفاده از وسایل یک بار مصرف انجام می شود.