کارشناس مسائل آمریکا با اشاره به این که الکتراکالجها مامور میشوند تا دیدگاههای ایالتهای خودشان را به گوش کنگره آمریکا برسانند، گفت: مردم در واقع به انتخاب کنندههای خودشان رای میدهند نه نامزد اصلی ریاست جمهوری.
امیرعلی ابوالفتح در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما با اشاره به این که مناظره یک نکته مهم در رقابتهای انتخاباتی آمریکا به شمار میرود افزود: آخرین مناظره تبلیغاتی میان دو نامزد اصلی این کشور یعنی ترامپ و بایدن در مقایسه با مناظره اول آرامتر و با توجه به مقررات قطع صدا در صورتی که افراد به یکی دیگر بی ادبانه برخورد میکردند برگزار میشد و این مناظره نسبت به مناظره قبل جنجالی و پرتنش نبود و دو نامزد توانستند برنامههای خود را مطرح و یکدیگر را مورد نقد قرار دهند.
وی افزود: به لحاظ اثرگذاری در سرنوشت انتخابات مناظرههای این دوره نیز مانند گذشته برگزار شد، اما عمده تفاوت مهم آن ارائه آرای زودهنگام توسط مردم در ایالتهای مختلف آمریکا بود.
ابوالفتح با اشاره به این که در مناظره میان ترامپ و بایدن که در حال انجام بود خبری در میان این مناظره انجام شد افرادی که زودهنگام چه از طریق پست و چه از طریق مراجعه حضوری به پای صندوقهای رای آمار ۵۰ میلیون نفر راعنوان کردند که این رقم در طول تاریخ انتخابات آمریکا بی سابقه است.
وی افزود: مقایسه با آرایی که تا سوم نوامبر در صندوقها ریخته میشود که ۱۶۰ میلیون رای خواهد بود به عبارتی یعنی با ۵۰ میلیون نفری که زودهنگام در انتخابات شرکت کردند یعنی یک سوم اصلا مناظره پایانی را ندیده اند.
این کارشناس مسایل آمریکا اضافه کرد: بنابراین مناظرهها، این که چه کسی موفق بوده یا نبوده خیلی اهمیتی نداشته است.
وی افزود: بنابراین مناظرات اول و دوم این که سرنوشت انتخابات را تغییر دهد وزن نداشته است و عوامل و پارامتر دیگری در نتایج انتخابات تاثیرگذار خواهد بود.
ابوالفتح اضافه کرد: انتخابات ریاست جمهوری آمریکا غیرمستقیم مردم در آن حضور دارند و اسامی که روی برگه نوشته میشود این که ملاک باشد در حقیقت بلکه آنها به انتخاب کنندههای خود (الکترا کالجها) اعلام میکنند و این مجمع ۵۳۸ نفره مامور میشوند دیدگاه ایالتهای خودشان را به گوش کنگره برسانند.
این کارشناس مسائل آمریکا گفت: سوم نوامبر که روز پایانی انتخابات است سپس در هشت دسامبر براساس جدول زمان بندی انتخابات فعلی ۵۳۸ نفر در ایالتهای جمع و متناسب این که چه کسی مورد استقبال است و روی برگههای مخصوص نوشته میشود به کنگره ارسال و در ششم ژانویه ۲۰۲۱ نتایج از داخل پاکتها باز و شمارش و رئیس جمهور منتخب اعلام میگردد.
ابوالفتح در پایان گفت: از این لحاظ که مردم به نمایندگان خودشان که همان الکترا کالجها هستند آرای خود را اعلام میکنند در واقع نقش مستقیمی در انتخابات ندارند و غیر مستقیم رئیس جمهور خود را انتخاب میکنند و برای نمونه در سال ۲۰۱۶ خانم هیلاری کلینتون ۳ میلیون رای بیشتر از ترامپ کسب کرد، اما به دلیل این که آرای الکترا کالجهای دونالد ترامپ بیشتر بود وی به عنوان رئیس جمهور این کشور انتخاب شد.