مجازات انواع فحاشی
فحاشی ناموسی یعنی شخص به کسی یا کسانی از خانواده شاکی عناوین ناروا نسبت دهد.
به گزارش
گروه وبگردی خبرگزاری صدا و سيما؛ فحاشی ناموسی یعنی اگر فحاشی به نحوی باشد که شخص به کسی یا کسانی از خانواده شاکی عناوین ناروا نسبت دهد. مانند آنکه بگوید، (مادر بدکاره) که قاضی باید احراز نماید اگر منظور متهم آن است که واقعاً نسبت زناکاری به مادر شاکی بخواهد بدهد باید حدّ قذف که ۸۰ ضربه شلاق است و لیکن اگر همینطور فقط به لفظ توجه داشته است و نه به معنای آن کلمات، فقط به مجازات مقرر برای فحاشی و توهین محکوم میشود که طبق ماده ۶۰۸ قانون مجازات اسلامی به مجازات شلاق تا ۷۴ ضربه و یا جزای نقدی محکوم میشود.
بزه فحاشی بسیار ناپسند تلقی می گردد و از آن در ردیف جزایی مانند زنا، قتل عمد و نوشیدن مشروبـات الکلی یاد شده است. البته به نحوههای مختلف این جرم اتفاق میافتد؛ در ابتدا اصطلاحات مربوط به این جرم را به اختصار معرفی میکنیم و سپس به مجازاتهای هر یک از آنها میپردازیم.
فحاشی چیست؟
فحاشی آن است که شخصی نسبت به شخص یا اشخاص دیگر الفاظ رکیک و زشت بکار ببرد که لازم به ذکر است که فحاشی از مصادیق توهین میباشد؛ که طبق ماده ۶۰۸ قانون مجازات اسلامی، فحاشی و استعمال الفاظ رکیک اگر مستوجب حد قذف نباشد، به مجازات مرتکب فحاشی تا ۷۴ ضربه شلاق و جزای نقدی محکوم میگردد.
فحاشی پیامکی و مجازات آن
نظر به اینکه طبق ماده ۶۴۱ قانون مجازات اسلامی اگر از طریق لوازم مخابراتی ایجاد به مزاحمت شود علاوه بر اجرای مقررات خاص شرکت مخابرات مرتکب به حبس از یک تا شش ماه محکوم خواهد شد. علی ایحال چنانچه از طریق پیامک فحاشی انجام شود مرتکب، به مجازات مزاحم تلفنی محکوم میگردد.
قذف و مجازات آن
آن است که؛ در شرع مقدس اسلامی برای حفظ حرمت مؤمنین و مؤمنات لازم گردیده است اگر کسی زنا یا لواط را به کسی نسبت دهد و نتواند آنرا اثبات کند، به ۸۰ ضربه شلاق محکوم میشود که از حدود شرعی محسوب میگردد. لازم به ذکر است نوشـتن آن و درج الکترونیـکی آن و انتـشار آن در اینترنت و ایمیل و شبکههای اجتماعی نیز طبق قانون مجازات اسلامی ۱۳۹۲ جرم است.
افترا و مجازات آن
آن است که شخص با نوشته یا درج در روزنامهها و مجلات یا سخنرانی در مجامع یا با هر وسیلهای به کسی امری با صراحت را نسبت دهد و نتواند صحت آنرا ثابت نماید، این عمل افترا محسوب میگردد. به طور مثال: شخصی در نوشتهای که به تابلو اعلانات ساختمان نصب مینماید، مدیر را شخص خائن در اموال مال ساختمان قلمداد کند و نتواند آنرا ثابت نماید، مرتکب افترا گردیده است. در واقع افترا از فحاشیهایی است که اگر متضمن قذف نباشد مرتکب به یک ماه تا یک سال حبس و یا یک تا ۷۴ ضربـه شلاق محکوم میشود.
تهمت و مجازات آن
نسبت دادن بزه و یا عمل مجرمانه از ناحیه شخص به دیگری در صورتی که نتواند آنرا اثبات نماید تهمت است. تهمت با افترا دارای یک معنا و کاربرد است.
توهین به مقامات رسمی و حقوقی
توهین به وکلای دادگستری، شهردای، روسـای قوای سه گانه معاونان رئیس جمهور و وزراء، نمایـندگان مـجلس، اعضای شورای نگهبان، قضات، اعضای دیوان محاسبات یا کارمندان دولت در حین انجام وظیفه ۳ تا ۶ ماه حبـس یا جزای نقدی خواهد داشت.
توهین و فحاشی به بانوان و اطفال
توهین و فحاشی به بانوان و اطفال در معابر عمومی طبق قانون مجازات به حبس از ۲ تا ۶ ماه و تـا ۷۴ ضربـه شلاق محکوم خواهد شد.
هجو
آن است که شخصی به وسیله نوشته یا سرودن اشعار و یا خواندن مدیحه و روضه کسی را مورد حملات زبانی قرار دهد اقدام به هجو نموده است؛ و در واقع هجو نوعی توهین است و طبق ماده ۷۰۰ هر کسی با نظم یا نثر یا به صورت کتبی یا شفاهی کسی را هجو کند یا هجوبه کند به حبس از ۱ تا ۶ ماه محکوم میشود.