به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاري فرانسه، در پی شیوع گسترده ویروس کرونا در فرانسه ژان کَستِکس نخست وزیر این کشور از گسترش منع آمد و شد شبانه خبر داد که از شنبه شامل ۴۶ میلیون نفر در پاریس شهرهای اصلی کشور در شش هفته میشود که برابر با دو سوم جمعیت کشور است.
اوضاع همه گیری در فرانسه همچنان رو به وخامت است. این کشور طی ۲۴ ساعت، ۴۱ هزار و ۶۲۲ مورد جدید ابتلا به کووید ۱۹ ثبت کرده است که در مقایسه با ۲۴ ساعت گذشته ۱۵ هزار مورد بیشتر است و این رکوردی جدید محسوب میشود.
قرار است از جمعه در لاتزیو، رم، کامپانیا و ناپل ایتالیا هم مقررات منع آمد و شد اجرایی شد. در منطقه لمباردی که میلان هم در آن واقع شده است از پنجشنبه این مقررات را اجرایی کرد.
قرنطینه دو هفتهای هم از جمعه در ولز انگلیس اجرایی میشود. این سختگیرانهترین اقدام در انگلیس از زمان موج نخست کووید ۱۹ در فصل بهار است.
موسسه روبرت کخ آلمان هم هشدار داد اوضاع در این کشور بسیار وخیم است و تاکید کرد در صورتی که کاری انجام نشود ویروس احتمالا به گونهای خارج از کنترل شیوع خواهد یافت. آلمان طی ۲۴ ساعت ۱۱ هزار و ۲۸۷ مورد جدید ابتلا به کووید ۱۹ ثبت کرده است که رکورد جدیدی در این کشور محسوب میشود.
دولت کرواسی هم وضعیت همه گیری در این کشور را وخیم دانست و از رویکرد غیرمسئولانه ۴.۲ میلیون نفر جمعیت این کشور انتقاد کرد. این کشور با ثبت ۱.۵۶۳ مورد جدید ابتلا به کووید ۱۹ در ۲۴ ساعت رکورد جدیدی ثبت کرده است.
بنابر اعلام شرکت داروسازی گیلیاد سازمان غذا و داروی آمریکا پنجشنبه مجوز دائمی استفاده از داروی ضد ویروس رمدسیویر را برای بیماران مبتلا به کووید ۱۹ که بستری شده اند صادر کرد و به این ترتیب مجوز مشروطی را که در ماه مه صادر شده بود تایید کرد.
طبق نتیجه تحقیقاتی که جمعه در مجله پزشکی بی ام جی منتشر شد تزریق پلاسمای بیماران بهبود یافته کووید ۱۹ به بیماران کنونی امکان وخامت بیماری و مرگ آنها را کاهش نمیدهد.
همه گیری کرونا از اواخر دسامبر سال گذشته تاکنون جان دست کم ۱.۱۳ میلیون نفر را گرفته است. تاکنون بیش از ۴۱.۳ میلیون نفر به کووید ۱۹ مبتلا شده اند که حدود ۲۸.۳ میلیون نفر آنها بهبود یافته تلقی میشوند.
آمریکا با ۲۲۲ هزار و ۹۶۵ مورد مرگ ناشی از ابتلا به کووید ۱۹ بیش از همه کشورهای جهان تحت تاثیر همه گیری قرار گرفته است. برزیل با ۱۵۵ هزار و ۹۰۰ مورد مرگ، هند با ۱۱۶ هزار و ۶۱۶ مورد، مکزیک با ۸۷ هزار و ۴۱۵ نفر و انگلیس با ۴۴ هزار و ۱۵۸ نفر در ردههای بعدی قرار میگیرند.
دانمارک پنجشنبه ۷۶۰ مورد جدید ابتلا به کووید ۱۹ را ثبت کرد که در این کشور رکورد محسوب میشود. دولت این کشور قصد دارد در صورتی که منحنی بیماری طی دو یا سه روز آینده رو به کاهش نرود محدودیتهای اعمال شده را تشدید کند.
در سوئد هم مقامات بهداشتی پنجشنبه هزار و ۶۱۴ مورد جدید ابتلا به کووید ۱۹ را طی ۲۴ ساعت ثبت کردند که از ماه ژوئن بی سابقه بود.
پلیس ایرلند اعلام کرد پنجشنبه شب ۱۱ نفر را که از جمله معترض به قرنطینه شش هفتهای دوباره بودند دستگیر کرد. ایرلند برای مهار همه گیری قرنطینه سراسری اعلام کرده است.
جمهوری چک هم محدودیتهایی برای تردد افراد و همچنین مراکز خرید اعمال کرده است و تنها فروشگاههای مواد غذایی و داروخانهها میتوانند به کار خود ادامه دهند. سایر فروشگاهها از پنجشنبه تا سوم نوامبر تعطیل خواهند بود.
نخست وزیر اسلوواکی هم پنجشنبه از اجرای مقررات منع آمد و شد موقتی از ساعت یک تا ۵ بامداد خبر داد که از شنبه اجرایی خواهد شد.