سی ان ان مناظره ترامپ-بایدن را رویدادی تاریخی برای تاریخ انتخابات آمریکا توصیف کرد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از شبکه تلویزیونی سی ان ان، سی ان ان مناظره ترامپ-بایدن را رویدادی تاریخی برای تاریخ انتخابات آمریکا توصیف کرد.
جان کینگ تحلیلگر شبکه در این خصوص گفت: رئیس جمهور ترامپ در حالی وارد این مناظره میشود که در مناظرههای سراسری انجام شده در آمریکا، ترامپ با اختلافی دو رقمی از رقیب دموکرات خودش عقب است.
بانگاهی به تاریخچه چهل ساله انتخابات ریاست جمهوری آمریکا میتوان به حقایقی درباره این مناظره دست یافت و اینکه آیا دونالد ترامپ میتواند با مناظره آخر خودش را بار دیگر در مسیر انتخابات قرار دهد. اگر ترامپ بتواند این کار را انجام بدهد، این اقدام او موفقیتی تاریخی و بسیار مهم خواهد بود.
وقتی به مناظرهها نگاه میکنیم میبینیم که در آخرین مناظره انتخاباتی سال ۱۹۸۰، رونالد ریگان نامزد جمهوریخواه درمقابل جیمی کارتر رئیس جمهور وقت قرار گرفته بود. ریگان تا قبل از مناظره آخر در نظرسنجیها وضعیتی برابر با کارتر داشت و محبوبیت او فقط یک درصد بیشتر از کارتر بود.
وی ادامه داد:، اما در نهایت، ریگان توانست در فاصله مناظره آخر خودش با کارتر تا روز انتخابات، اختلاف خود را با کارتر در نظرسنجیها به ده درصد برساند. دونالد ترامپ نیز باید همین کار را تکرار کند. در آخرین مناظره انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۹۸۸، جرج بوش پدر که در آن زمان معاون رئیس جمهور بود در مقابل مایکل دوکاکیس قرار گرفته بود تا پیش از مناظره، بوش پدر در نظرسنجی شش درصد جلوتر از دوکاکیس بود.
اما سرانجام در انتخابات، بوش پدر با اختلاف هفت درصدی برنده شد که نشان میهد در فاصله مناظره آخر تا روز انتخابات، تغییر چندانی در میزان محبوبیت بوش پدر رخ نداد.
در سال ۱۹۹۲، بیل کلینتون که فرماندار ایالت آرکانزاس بود با فاصله زیادی در نظرسنجیها در مقایسه با رقیب خودش وارد مناظره شد. در آن زمان محبوبیت بوش پدر ۲۸ درصد و محبوبیت کلینتون ۴۵ درصد بود. البته نامزد سومی هم به نام راس پیروت با محبوبیت ۱۳ درصدی در گردونه انتخابات آن سال حضور داشت که فضای انتخابات را جالب کرده بود.
پس از مناظره اخر، محبوبیت بوش پدر و پیروت افزایش یافت. با آنکه محبوبیت جرج بوش پدر پس از مناظره آخر حدود ده درصد افزایش یافت، اما بازهم برای پیروزی او در انتخابات کافی نبود. در نهایت کلینتون با کسب ۴۳ درصد آراء رئیس جمهور شد.
در سال ۲۰۰۰ نیز بوش پسر و ال گور در مناظره اخر در مقابل هم قرار گرفتند. تا پیش از مناظره آخر، بوش که در ان زمان فرماندار بود از محبوبیت ۴۶ درصدی برخوردار بود، اما ال گور که معاون رئیس جمهور وقت بود، محبوبیتش ۴۱ درصد بود یعنی محبوبیت بوش ۵ درصد بیشتر بود. اما در روز انتخابات، ال گور توانست ۴۸ ممیز چهل و ۹ صدم درصد از آرای مردمی را به دست بیاورد و بوش هم توانست ۴۷ ممیز ۹ دهم درصد از آرای مردمی را به دست بیاورد.
البته ال گور در دادگاه عالی بازنده شد و در نهایت جرج بوش با اتکاء به اراء الکترال رئیس جمهور شد. در سال ۲۰۰۴ نیز آخرین مناظره انتخاباتی بین جان کری و جرج بوش برگزار شد. تا پیش از مناظره اخر، محبوبیت جان کری ۴۸ درصد و محبوبیت جرج بوش رئیس جمهور وقت ۴۷ درصد بود.
این انتخابات، اولین انتخابات پس از حوادث ۱۱ سپتامبر بود و بوش در مناظره بر مسائل مربوط به امنیت ملی تاکید کرد و در نهایت توانست در روز انتخابات ۵۱ درصد آراء را به دست بیاورد یعنی در فاصله مناظره اخر تا روز انتخابات، محبوبیت او ۴ درصد افزایش یافت. پس مناظره اخر تاثیر چندان زیادی بر آرای روز انتخابات نداشت. در سال ۲۰۰۸ نیز باراک اوباما درمقابل جان مک کین جمهوریخواه قرار گرفت. در آن زمان مسئله جنگ عراق، موضوع اصلی مطرح در فضای مناظره بود. مردم از جنگ عراق خسته شده بودند و در این شرایط اوباما که اولین رئیس جمهور سیاهپوست آمریکا شد، وارد عرصه شده بود.
اوباما تا پیش از مناظره آخر، ۱۴ درصد از جان مک کین جلوتر بود. البته در روز انتخابات فاصله ارای اوباما و مک کین کمی کاهش یافت، اما بازهم براحتی توانست در انتخابات برنده شود. در این انتخابات نیز مناظره اخر تاثیر چندانی در نتیجه کلی انتخابات نداشت. در سال ۲۰۱۶ هم دونالد ترامپ و هیلاری کلینتون در مقابل هم قرار گرفتند.
تا قبل از مناظره اخر، محبوبیت کلینتون در نظرسنجیهای ملی در آمریکا ۵ درصد بیشتر از ترامپ بود، اما درنهایت در روز انتخابات، ترامپ توانست محبوبیت خودش را ۴ درصد افزایش بدهد و برنده انتخابات شود.
با انکه ارای مردمی کلینتون بیشتر بود ترامپ با اتکاء به آرای الکترال بیشتر رئیس جمهور شد. حالا هم به انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ رسیده ایم. تا پیش از مناظره آخر، جو بایدن در نظرسنجیها ده درصد جایگاه قویتری درمقایسه با ترامپ دارد.
باید به خاطر داشت که رونالد ریگان و جرج بوش پدر توانستند در مناظره اخر، موقعیت خود را حدود ۱۰ درصد ارتقاء بدهند و رئیس جمهور شوند. اگر ترامپ هم بتواند محبوبیت خودش را در مناظره اخر تا روز انتخابات ده درصد افزایش دهد، اتفاقی تاریخی در انتخابات آمریکا رقم میخورد.