به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از باکو، درگیریهای ارمنستان و جمهوری آذربایجان امروز در حالی وارد بیست و ششمین روز خود شد که با وجود تلاش کشورهای منطقه و مجامع بین المللی برای آتش بس، درگیریها همچنان ادامه دارد.
طی دیشب و امروز درگیریها در محورهای "آغدره-آغدام"، در شمال و "فضولی-جبرئیل" و "زنگیلان-قبادلی" در جنوب ادامه داشت.
وزارت دفاع جمهوری آذربایجان از ادامه پیشرویهای ارتش این کشور و سرنگونی یک پهپاد ارمنستان برفراز نخجوان خبر داده و در مقابل ارمنستان هم از اراضی خود ساعت ۷ صبح به وقت محلی امروز ۳ موشک به سوی شهر "سیه زن"، ساعت ۹ صبح ۲ موشک به سوی شهر "قبله" و ۱ موشک هم به سوی شهر "کوردمیر" شلیک کرده است که در نتیجه یک نفر غیر نظامی در کورمیر زخمی و ۵ واحد مسکونی تخریب شد.
در ادامه رایزنیها برای آتش بس دیروز وزیر امورخارجه جمهوری آذربایجان در مسکو با حضور همتای روسی خود دلیل عملی نشدن توافق آتش بس را بررسی کردند. فردا هم وزرای امورخارجه دو کشور درگیر به دعوت آمریکا برای دیدار با همتای آمریکایی خود و دیدار با گروه میانجی مینسک به واشنگتن میروند.
"الهام علی اف" رئیس جمهوری آذربایجان در گفتگو با یک شبکه تلویزیونی ژاپن با اشاره به سفر پیش روی وزیر امور خارجه آذربایجان به واشنگتن گفت: این سفرها در امتداد گفتگوهای صلح است. اما در حال حاضر وضعیت در منطقه در نتیجه عملیات نظامی تغییر یافته و هدف ما از مذاکرات ارزیابی آمادگی نخست وزیر ارمنستان برای ترک اراضی اشغالی و در صورت آمادگی وی مشخص کردن زمان خروج از اراضی اشغالی است.
"الهام علی اف" در خصوص دعوت پوتین از وی برای رفتن به مسکو برای مذاکره در خصوص درگیریها و مناقشه "قره باغ" هم گفت چنین دعوتی از وی نشده است، اما ما تا به حال به دفعات به مسکو سفر کرده ایم و جناب پوتین هم به کشور ما سفر کرده است و در کل این سفرها و تماسهای سران امری عادیست.
"علی اف" در پاسخ به این سوال که اگر روز جمعه پیشرفتی در گفتگوها حاصل شود ممکن است که شما در مسکو با نخست وزیر ارمنستان ملاقات کنید؟ گفت: بله، البته که این ممکن است و قبل از این هم دیدارهایی بین ما صورت گرفته است. اما افسوس که دورنمای حل مناقشه از طریق صلح با حکومت فعلی ارمنستان دور از ذهن به نظر میرسد چرا که اظهارات بی فایده و اقدامات تحریک کننده نخست وزیر ارمنستان گفتگوها را بی معنا کرده است.
وزرای امورخارجه ارمنستان و جمهوری آذربایجان در حالی فردا با همتای خود در آمریکا و همچنین روسای مشترک گروه مینسک دیدار و گفتگو خواهند کرد که آمریکا به عنوان یکی از روسای گروه میانجی مینسک نزدیک به ۳۰ سال است از حل مناقشه قره باغ ناتوان بوده است.